Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja mogę polecić firmę, która takie wagi stawia w 3 dni. Są to przenośne wagi samochodowe. Nie potrzeba żadnych fundamentów. Waga jest segmentowa. Każda cześć jest oddzielnie. Można ją spokojnie po jakimś czasie przenieść. Wagi są atestowane, w pełni sprawne i dokładne. Warto zapoznać się z tematem. Tutaj macie adres ich strony: http://www.waga-samochodowa-w3dni.pl/

Opublikowano

Jeśli waga potrzebna jest w celach handlowych jak najbardziej trzeba pamietac o legalizacji!! szczególnie jesli sprzedawany towar jest drogi bo jedna waga może przeważać a inna niedoważać wiec raz mozemy coś zyskać a innym razem duzo stracic...

Najdokladniejsze są cyfrówki ale i najzdroższe:/ Lepiej zmodernizować stara wage na cyfrową, wychodzi taniej a równie dobrze pod warunkiem, że pomosty, fundamenty itp są ok. Ja robiłem tutaj http://www.wagmont.pl/uslugi/modernizacja-wag.html  polecam.

Opublikowano

Ja korzystam z wagi kupionej w Wagach Wielkopolskich, jeszcze nikt nie zarzucił mi, że coś niedokładnie zważyłem czy zmanipulowałem;) Od razu po zakupie legalizacja wagi w tym samym miejscu, więc nie trzeba biegać i martwić się, gdzie można to zrobić.

Opublikowano

Jak to jest dokładnie waga? Przejazdowa, podkłady czy platforma?

Opublikowano

Witam. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany kupnem wagi samochodowej zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy www.OSTWAG.pl z Ostrołęki woj.mazowieckie. Jesteśmy producentem wag samochodowych, platformowych, inwentarzowych. Wykonujemy wagi samochodowe stalowe i stalowo-betonowe różnej nośności i długości od najmniejszych wag samochodowych 4m x 2m do 5T do wag samochodowych długości 18m x 3m - 60T.

post-185605-0-25748300-1460193427_thumb.jpg

Opublikowano

Ja korzystam z wagi kupionej w Wagach Wielkopolskich, jeszcze nikt nie zarzucił mi, że coś niedokładnie zważyłem czy zmanipulowałem;) Od razu po zakupie legalizacja wagi w tym samym miejscu, więc nie trzeba biegać i martwić się, gdzie można to zrobić.

Na czym polega legalizacja takiej wagi? Jak to wygląda?

Opublikowano

Jedno nie wyklucza drugiego. U mnie po kalibracji jak to nazwałeś, przykleili naklejkę na wagowskaz i gdzieś po tygodniu dostałem kwit, że waga jest zalegalizowana. Nie wiem jak dokładnie wygląda to przy wtórnej legalizacji, bo ja brałem nową wagę, gdzie w cenie miałem wliczoną legalizację ważną chyba na 3 lata.

Opublikowano

Cześć.
Czy ktoś z tu obecnych może wypowiedzieć się coś więcej m temat wagi osiowej?
Z racji tego, że rocznie waże mniej niż 2000t/rocznie doszedłem do wniosku, że jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej wagi. Jakieś opinie?

Opublikowano

Podłączam się do tematu wag osiowych. Jak wygląda ich dokładność, czy bardzo odbiega od wag najazdowych. Z jakiej firmy wybrać, aby uzyskać wysoką dokładność przy rozsądnej cenie. Na rynku są wagi osiowe w różnych cenach od 9000-25000 zł. Czy to prawda, że przy ważeniu stacjonarnym błąd nie przekracza 5 kg na oś.

Opublikowano

Panowie, analizował pod każdym kątem zakup wagi samochodowej i osiowej i zdecydowałem się na zakup samochodówki. 

1. Samochodowa jest legalizowana, mozna ją uzywać do rozliczen handlowych. 

2. Droższa ale konstrukcja jest mocna i trwała

3. W obu przzypadkach trzeba robić fundament. Pod wagę osiową musi być przed i za wagą idealnie równa wylewka na całą długość auta. 

Opublikowano

1. Waga osiowa również może mieć legalizację i może służyć do rozliczeń handlowych.

2. Zgadza się z tym że 3 razy droższa.

3. Nie musi być wylewką tylko utwardzony równy teren, a fundament pod wagę osiowa to koszt ok 2-2,5 tyś.

Co nie zmienia faktu, że klasyczna waga jest lepsza (według mnie) ale jej cena jak na razie jest dla mnie nie do zaakceptowania.

Opublikowano

Wagę montowałem nie dawno i nie przekroczyłem 50 tys netto. Handlowiec z firmy z której zakupiłem wagę doradził jak zrobić żeby było jak najekonomiczniej i wyszło naprawdę fajnie.