Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety stalo sie choc nie spodziewalem sie ze az tyle pojdzie w dol 60 gr w kl e pini tez 60 gr na zywa znajomy oddawal caly zestaw i zalowal bo w poniedzialek tez oddawal po 5,90

i mogl dac 2 auta no i ladnie w plecy co dziwne nagle zrobilo sie duzo swin?

w niemcowni tez obnizka i euro tez 10 gr no i mamy

Opublikowano

U nas płacą już po 6zł/kg netto, jak by ktoś nie wiedział to 6,42zł/kg brutto. :D

Ale po świętach zapowiadają korekty. :unsure:

Możesz powiedzie jaki zakład tyle płaci.poz

Opublikowano

a zaraz mamy piatek i przez 3 dni szok zeby tyle poleciec z dnia na dzien bo do gory szlo po10 20 gr tyg juz zaluje ze nie sprzedalem tucznikow w wadze 100kg teraz jedza i jeszce da mniej

Opublikowano

a ja sadze że to tylko zagrywka kupujących bo na świeta maja już na tyle świń a obniżyli żeby po świętach zacząć od niższych stawek i żeby rolnicy szybko przywieźli materiał do przerobienia :) ale to tylko gdybanie a jak będzie to się dopiero okaże :)

Opublikowano

Pawlos - nie pierwszy raz piszemy na tym forum , na zeszły rok cena była coś 3, 4 - 3, 6 zł netto a zboże podobnie jak dziś , to zaniżanie ceny skupu było już trzeci czy czwarty rok z kolei , mówią że liczy się cena z poprzednich trzech lat - tylko kto nam zwróci zaległości i kto nas zapewni że za rok będzie opłacalność - tak wiem nasz anty chłopski rząd .

Opublikowano

No tak ale jeśli masz swoje zboże to czemu liczysz cenę pasz po cenach rynkowych. Policz to po kosztach produkcji i wyjdzie ci co innego. Piszę tu o paszy, bo to jest największy składnik kosztów produkcji trzody.

Opublikowano

Ja bym napisał co sądzę o takich wyliczeniach, ale to strata czasu i zaśmiecanie forum. Ja nie rozumiem jak masz produkcję roślinną podporządkowaną pod produkcję trzody to się nie liczy marży na produkcji roślinnej! Wtedy zboże wychodzi dużo tańsze i koszty są całkiem inne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v