Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@Farmer Pawelos - masz rację.

@Martini89 wiem co było wcześniej, bo biuro Poldanoru znajduje się wioskę dalej i czasami tam bywam:)

Wiem też, że w podajże 2009 roku Poldanor zanotował zysk 59milionów netto a Primme Food był o 40 kilka milionów w plecy. I utrzymują się też dzięki temu, że mają stałe dostawy od "duńczyków" tyle tylko, że rolnik dostaje kase za świnie w ciągu 10-14 dni a z nimi jest zupełnie inaczej. Z resztą nie jest to temat o tym. Ważne, że mi się tam opłaca swinie oddawać. :)

Opublikowano

Na stronie dudy w poniedziałek ceny podskoczyły ale od południe w poniedziałek zlikwidowali bieżącą część tabeli. Ostatnia cena (czyli ta przed podwyżką) notowana jest 2 grudnia.

http://www.pkmduda.pl/?pid=84

Dla mnie morał z tego taki że coś się święci bo jak ceny spadają to już wiadomo o tym 3 dni wcześniej.

Zaczynam wierzyć pogłoską że w chinach E klasą jest ponad 10 zł

Cena na dziś to 7,5 za E klasę + Vat (Kujawy)

Prąd przez ostatnie 2 lata podrożała prawie 2 krotnie karp to samo dlaczego wieprzowina nie miała by podrożeć 2 krotnie od ceny która była kilkanaście lat temu (5zł/kg żywej wagi)

Poza tym tucznik 102 kg (2kg na obżarcie) to jak piszecie 550zł. Klasa E to 80kg*7,50= 600zł Nawet jak się wszystkie w E nie wybiją to średnio wyjdzie lepiej niż 580zł/sztukę. Zastanówcie się ile zarabiają na was pośrednicy.

Opublikowano (edytowane)

jan2130 cena którą podałem jest już z premią bo duda już nie bawi się w premiowanie tylko premie daje już w cenie

vvojtas1 też zauważyłem że duda nie uzupełnia tabeli cen często też zaniżają cenę w internecie w stosunku do ceny rzeczywistej bo pewnie chcą zmylić konkurencje.Co to za ubojnia KUJAWY? Możesz wstawić link na stronę albo podaj namiary

Różnica w cenie między okolicznymi handlarzami a dudą to jest ok 1zł na kilogramie jeśli miałbym przeliczać wagę poubojową na żywą

Edytowane przez Przemo85
Opublikowano

Po świętach cena pewnie spadnie 20/30 gr, ale jeśli euro nadal będzie miało taką cena to od połowy stycznia trzoda powinna wrócić do ceny, która jest teraz.

u mnie 5,60 z Vat przy ilości powyżej 30 sztuk

Opublikowano

Po świętach cena pewnie spadnie 20/30 gr, ale jeśli euro nadal będzie miało taką cena to od połowy stycznia trzoda powinna wrócić do ceny, która jest teraz.

u mnie 5,60 z Vat przy ilości powyżej 30 sztuk

Nie zapominajmy ze i cena ropy idzie w górę a co za tym idzie miej opłacalnym rynkiem stają się inne kraje dla naszych ubojni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v