Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy ja tę nie rozumiem takiej sytuacji. U nas będzie jeszcze gorzej bo nie dość że nie ma hodowców(w naszej wsi my jedyni) to jeszcze ludzie z hodowli rezygnują. Do nas przyjeżdża właściciel ubojni sprzedajemy bez pośredników. Co do ceny bydła to się nie wypowiadam bo nie hodujemy więc jestem ciemny.

Opublikowano

No wiem, u kuby nieraz daje więcej za kg i nawet na 140kilogramowe świnie nie marudzi, na co marudzą u rzeźnika <_< , ale podobno z wagą coś nie tak miał;) Mój kuzyn dłuższy czas tam oddawał ale zrezygnował. Borysław to prawie po sąsiedzku, z tej strony Białynin :P;)

Opublikowano

Czy ja wiem czy to coś dziwnego że "Ty" dostajesz 3.4 a inni 4.4 ? jak sprzedaż u jakiegoś pośrednika co Cię w kulki zrobi 10 sztuk, a do dużej ubojni 100 sztuk z dobrą mięsnością to Ci wyjdzie te 4 zł nawet 4.5 zł. Mi wychodzą świnie lepiej po ubojową o jakieś 20-50 gr na kilogramie, gdzie mięsność nie nalezy do najlepszych... a policzyć to mogę prosto bo jest waga i mogę zobaczyć ile ważą moje wieprze. i wtedy wiem ile bym dostał w pobliskiej masarni a ile dostałem poubojową w dużym zakładzie.

Post nie adresowany do żadnej konkretnej osoby. po prostu niektórzy rolnicy nie mogą tego zrozumieć że nie wystarczy mieć dużo świń, ale i dobre - mięsne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v