Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

obecnie rzeznie placa 6.6-6.8 za klase s wiec wychodzi okolo 5.15 za najlepsza klase nie wiem czy ktos doklada od ceny na zywa wage dopodstawowej 40 gr ale watpie w to moze maksymalnie z 20 gr to ktos tam moze dolozyc i tyle !!!!

Edytowane przez matoperator7
Opublikowano (edytowane)

chyba w marzeniach za 5.10 moge zawiesc twojemu zkladowi 3 tys swin i nie gadaj ze dodatki sa 50 gr bo to bzdury i biednym ludziom macisz w glowie !!!!!!!!!! pokaz fakture jak ci zaklad doklada 50 gr zobaczymy kto mowi prawde

Edytowane przez matoperator7
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Teoretycznie max 45 groszy przy miesnosci srednio powyżej 60% klasa wagowa do 95 kg WBC z umową i vat.

Praktyka pokazuje jednak że to mrzonki, gdy mięsnosć dobra wybicie tuszy drastycznie spada nawet do 77%, nie mówiąc konfiskacie lek wet (tzw ropnie).

Opublikowano

chyba w marzeniach za 5.10 moge zawiesc twojemu zkladowi 3 tys swin i nie gadaj ze dodatki sa 50 gr bo to bzdury i biednym ludziom macisz w glowie !!!!!!!!!! pokaz fakture jak ci zaklad doklada 50 gr zobaczymy kto mowi prawde

Dokłada mi 40 gr jak pisałem a nie 50. Podaj maila to bardzo chętnie wyślę ci fakturę. Zresztą dodatki 20-40 gr ma u nas większość ludzi którzy oddają większą liczbę świń.

Acha faktura jest z piątku i cena 5,3 netto.

Opublikowano (edytowane)

poszły dzisiaj po 4,90zł+vat kuj-pom poprostu zakłady teraz wyczerpały zapasy z magazynów i dlatego jest taka cena niska skupią teraz po tej niższej cenie zapełnią chłodnie i dopiero wiosną coś może podwyższą cenę tak jest co roku i rolnik zawsze w d*pe kopany to jest wszystko mafia

Edytowane przez artur10021
Opublikowano

Ja nie narzekam masarnia płaci mi 5.30 netto ale się wstrzymałem i znalazłem kupca prywatnie który mi zabrał dziś 15 szt po 6.30 i pieniądze do reki a nie jak w masarni 5-6 tygodni trzeba czekać

Opublikowano

Kolego @Jurmiczek, nie oddawałem do primy, bo gdy ona się tworzyła to pewnie jeszcze byłem w podstawówce to raz, a dwa nie rozumiem jak mogły świnie w transporcie ginąć? Do mnie też przyjeżdżają po świnki choć mam do nich 9 kilometrów. Mają wynajęte do tego celu przewoźnika, mojego dobrego znajomego i on zbiera tuczniki od gospodarzy w ilości do 45 sztuk, max chyba 50. Jeździ ze swoim pracownikiem na zmianę, także o takich numery mowy nie ma. poza tym od czasu Prime Food dużo się zmieniło, na lepsze muszę przyznać.

Co do ceny żeby spamu nie było, dziś przyszła faktura z ostatniej dostawy (ten tydzień) : Średnia mięsność 54.44% średnia cena netto 6.75.

Opublikowano

obecnie rzeznie placa 6.6-6.8 za klase s wiec wychodzi okolo 5.15 za najlepsza klase nie wiem czy ktos doklada od ceny na zywa wage dopodstawowej 40 gr ale watpie w to moze maksymalnie z 20 gr to ktos tam moze dolozyc i tyle !!!!

czy dobrze zrozumiałem? przy cenie za klase s- 6,6 wychodzi po 5,15 za żywą? :blink: mi gdy wyszły poubojowo w kl E, cena za tą klase wynosiła 6,6 i na żywą mi wyszło wtedy po jakieś 5,35zł. Wiem dokładnie bo były zważone przed odjazdem. oczywiście cena bez umowy bo dużo nie choduje, ok 80sztuk w roku tylko. przed samymi świętami powinienem znów sprzedawać poubojowo i wtedy zobaczymy jak tym razem wyjdą. cena za E podobno 6,6. Taka sama cena jak rok temu, a śruta rzepakowa rok temu po 1100zł/t, a teraz 1400, sojowa wtedy po 1700 ,a teraz po 2400 :wacko:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v