Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie w środę pojechały po 5,3+vat kujawsko pomorskie powiat wąbrzeski spadek o 90gr w porównaniu z odstawa z końca września szlag by ich trafił tanie zakupy na święta robią tak dalej a świnie to w zoo będziemy oglądać

Tak czy siak wszyscy jesteśmy sponsorami zakładów mięsnych....... :(

Opublikowano

nie zakładów tylko marketów. Bo to te dyktują ceny a zwłaszcza świąteczne. Tyle że tam spadków cen nie widać, no chyba ze akurat jakaś promocja.

Ostatnio widziałem jakieś porównanie całej świni i po rozbiorze jej na półce sklepowej. 300zł z małym haczykiem i 900 z dużym haczykiem. Ceny nie aktualne ale proporcje raczej tak

Opublikowano

Lubelskie powiat Łęzynski 5,50 zł brutto. Jeszcze 2 tygodnie temu było 6,00 zł brutto. Sytuacja powtarza sie juz tak drugi rok. W listopadzie ceny tuczników spadają, by następnie w grudniu podnieść je do poprzedniego poziomu. Potem konsumntowi sie wciska, że tuczniki zdrożały i jest prosty sposób na podniesienie w okresie przedświątecznym cen wędlin i przetworów mięsnych w sklepach.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nic tak nie powoduje podaży tucznika jak obniżka ceny skupu, ale spokojnie, moim zdaniem w niedługim czasie cena poszybuje w górę

Opublikowano

Cena na dziś to 5,3+ Vat przy ilości paru sztuk. Natomiast powyżej 10 sztuk 5,4+ Vat. Dwa tygodnie temu koleś nawet nie chciał słuchać żeby coś dołożyć. Dodatkowo dodam, że Pan który odbierał świnki na spędzie powiedział żeby nie spieszyć się ze sprzedażą lekkich świń bo cena za dwa tygodnie ma iść do góry, niestety wiem jak wyglądają podwyżki po tak raptownych spadkach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v