Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile tej trutki dajesz na ha? czytałem że dają aplikatorem od 20 do 40g na jeden obszar wystepowania dziur. Jak mam 500 obszarów na hektar i dam po 20g to wyjdzie 10kg na hektar

Opublikowano

Zajebiści jesteście. Nic tylko liczyć na szydery. 

Wiem co to azot w pierwszej , drugiej dawce. Nie znam skrótów stosowanych przez was. Wiec dziekuje, ze nauczyliście mnie co to N1 i N2 na przykladzie pingwinów. 

A gdybym jednego z drugim zapytał o czynności procesowe stosowane w procesie karnym i sprawy z tym zwiazane to też by pewnie gówno wiedział, szczegolnie operując skrótami.

Przyjąłem zarządzanie kilku hektarami po ojcu i moge tego dokonać tylko po skończonej szychcie w robocie, wiec z całym szacunkiem, ale ogarnijcie się.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

N1 pierwsza dawka azotu

N2 druga

N3 trzecia

Tylko żeby to wiedzieć to trzeba też troche znać faze rozwojową rośliny na którą przypadają powyższe zabiegi, podobnie jest z ochroną fungicydową T0, T1, T2 i T3

Edytowane przez koniu
Opublikowano

@koniu operowałem juz t 0,1,2... ten skrot znalem

Nie znałem dawek azotu oznaczonych po prostu N. 

Ciężko wejść w nowe srodowisko. Szczegolnie jeśli znakomita większość użytkowników operuje oczywistymi skrótami, ktore ciężko wygooglowac (bo sa tak oczywiste że nigdzie nie opisane)

Opublikowano

Spokojnie, przywykniesz. A żebyś się nie zdziwił, ile osób NIE zaskoczysz skrótami procesowymi czy fachowym słownictwem prawniczym - jeśli myślisz, że tu sami rolnicy, to jesteś w błędzie.

• Like 2
Opublikowano

czynności procesowe stosowane w procesie karnym i sprawy z tym związane to też by pewnie gówno wiedział, szczególnie operując skrótami

a weź  spróbuj nas zaskoczyć użytkowników  tu są mądrzejsi ludzi niż Ci sie zdaje  😀

• Haha 1
Opublikowano

Siarka z magnezem rozsiana,pogoda dopisała i nigdzie nawet się nie topiłem choć obawa była bo zawsze o mrozie siałem.I powiem wam jeżeli nie popada wczesną wiosną porządnie to z wodą będzie lipa,w kanałach co zawsze było pełno na dnie wody,w dołkach zawsze miałem małe jeziorka na 2 tygodnie,a teraz protektory się tylko zapadły i nigdzie woda nie stoi.

Opublikowano

Nie zapowiada się na to żeby popadalo i przymroziło rośliny z dnia na dzień się zmieniają myślę że jak by dostały papu tydzień temu to już wyglądały by inaczej

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

też słyszałem, że są nasilone kontrole, samochody ARiMR sam widziałem w okolicy w tym tygodniu

Urzędasy  robią do 15   jak się wieczorem wysypię rano nie ma śladu 

Edytowane przez szaman1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v