Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dexter00 napisał:

2 godziny temu, 85Tomekkk napisał:

kuga 3,2t mercedes podobnie .pod pług poszło 550 polifoski 6 i 150 polifoski 21,na wiosne 400kg saletrosanu i 370 rsm 26+S,porażka ,nie chce mi sie liczyć bo nie ma co.Lubelskie okolice Zamościa 

U mnie po sasiedzku trochę lepiej Rescator i Mandril narazie 8 ha wycięte i jest 3.6 t/ha przy 7.7%

podasz nawożenie i ochronę ?

Opublikowano
mieszko12k napisał:

2t/ha kws sherlock lubelskie  poleci ktoś dobrego mieszańca? kws sergio dobry? populacja quartz ktoś coś?

U mnie Sherlock podobnie gdzie rok temu identyczna ochrona i dał 4 .Ale mieszance nie wiele lepiej około 2,5

Opublikowano
12 godzin temu, machtomi napisał:

U mnie Sherlock podobnie gdzie rok temu identyczna ochrona i dał 4 .Ale mieszance nie wiele lepiej około 2,5

Poprawka dokładnie sypnął 2,28t/ha wilgotność ok 9,6% zanieczyszenia 2% pszenica jak narazie daje dobre 6t/ha zobaczymy co da w lepszym stanowisku.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, rolniczek098 napisał:

podasz nawożenie i ochronę ?

jesień    Yara 7-20-30 - 300kg pod pług  + 100kg mocznika

caramba 0.5 l+ bor + robak i odzywki

wiosna    Kizeryt 200 kg + saletra 300+350 kg

caramba 0.6 +tebu 0.6 +bor+ odzywki

amistar Xtra 1,0 + proteus

no i kilka razy od robaka

Edytowane przez dexter00
Opublikowano

U mnie na jesień 400 poli 6 poszło wiosna 200 kizeryt i 500 l rsm 32, zastanawiam się teraz czy pod pszenicę dawać nawóz na jesień, próbki w tamtym roku robione fosfor bardzo wysoki, potas średni 

Opublikowano
Dnia 20.07.2019 o 13:51, mieszko12k napisał:

2t/ha kws sherlock lubelskie  poleci ktoś dobrego mieszańca? kws sergio dobry? populacja quartz ktoś coś?

sieje Sergio 2 sezony i myślę że posieję go trzeci - może nie biję rekordów ale w tym sezonie 3,25 t/ha  - w mojej okolicy w tym sezonie wszystko co powyżej 3t to już wyczyn

Opublikowano
2 godziny temu, Mareg napisał:

U mnie na jesień 400 poli 6 poszło wiosna 200 kizeryt i 500 l rsm 32, zastanawiam się teraz czy pod pszenicę dawać nawóz na jesień, próbki w tamtym roku robione fosfor bardzo wysoki, potas średni 

daj do 100 kg soli a resztę nawożenia odpuść.

Opublikowano

Ja na raz talerzówką i niewiele sterczy na wierzchu, kwestia ustawienia talerzówki i prędkości jazdy. Wczoraj sąsiad się czołgał po polu, to w zasadzie wszystko sterczy

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

Ja na raz talerzówką i niewiele sterczy na wierzchu, kwestia ustawienia talerzówki i prędkości jazdy. Wczoraj sąsiad się czołgał po polu, to w zasadzie wszystko sterczy

Po talerzowce zawsze sterczy jak zielone badyle jeszcze czy talerzowka za 10k czy za 100 bez różnicy bo przy płytkiej uprawie przechodzą między talerzami.

Opublikowano

kws sherlock wysiany głównie na klasie 4a/b dał średnio z całego areału plon na poziomie 3,1t/ha nasionka pół czarnych pół czerwonych, wiosenne przymrozki i susza zrobiły swoje- brak dolnych łuszczyn w rzepaku.. Pozdrawiam z Dolnegośląska ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v