Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawiła się dziś informacja o tym że w tym sezonie zostaną dopuszczone zaprawy Modesto 480 FS i Cruiser OSR 322 FS oraz jeszcze jedna która była kiedyś również zabroniona, pewnie Chinook 200FS. Ciekawe czy będą one również za dopłatą jak Lumiposa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, loquito napisał:

Pojawiła się dziś informacja o tym że w tym sezonie zostaną dopuszczone zaprawy Modesto 480 FS i Cruiser OSR 322 FS oraz jeszcze jedna która była kiedyś również zabroniona, pewnie Chinook 200FS. Ciekawe czy będą one również za dopłatą jak Lumiposa. 

Skąd masz to info? 

Opublikowano

Wierzysz że cruiser wróci,predzej mi kaktus na ręce wyrośnie

Opublikowano
2 godziny temu, Mich9 napisał:

Ja chyba w tym roku postawie tylko na liniowki, patrząc na 3 lata wstecz, plonowaly dużo lepiej od mieszancow, kupię chyba quarza i sherlocka.

Sherlock jest super liniówką a zamiast quarza polecam odmianę kws birdy w tej suszy pod 4 podchodził

Opublikowano
15 godzin temu, kuliberda napisał:

to daj ofiare na msze z tak duzo namłuciłes  i dziekuj za ten rok

Nie chodzę i nie daję xD

Abakus 4.45 

Co to za raps musi być że plonuje 0.5 tony chyba zbity gradem bo po sulfomocznikach lepiej sypie xD Jak nie rokuje to się przesiewa. 

Opublikowano

Berrol napisał:

Ktoś ma odmiany SY Florida , dk extract, Kuga , Atora . Opinie ?

Ja mam kuge wymieszaną z valergo, na razie górka to tak plon 3,8-3,9, lepsze stoi i czeka na lepsze czasy 😀

Opublikowano

Wczoraj omłóciłem mój pierwszy  rzepak Quartz. Dał 2.36t. Na pole 2.30 ha same kliny miałem kosztów 6080 zł z Bizonem paliwem podstawianiem przyczep dosłownie wszystkie koszty. Było plonu 5.43 ale za zanieczyszczenia 2.5% wagi zabrali wyszło 8480 zł więc zysk z tego kawałka 1040zł na hektar. Ciesze się bo miałem go zaorać taki kiepski był, w galerii zdjęcie było. Największy plon był na górnym polu gdzie dałem  wapno magnezowe w dużej ilości bo próba wyszła taka. 

Opublikowano
15 godzin temu, Mich9 napisał:

Ja chyba w tym roku postawie tylko na liniowki, patrząc na 3 lata wstecz, plonowaly dużo lepiej od mieszancow, kupię chyba quarza i sherlocka.

Z populacji spróbuj Zakari CS . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v