Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Warszawka to już pełnoprawny LowRider ;) Instalka hydro... Goście kupili ją od pierwszego właściciela, do którego chodzili na korepetycje.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam, to ona ma silnik od buni 850, czyli 12 cylindrów.

Opublikowano (edytowane)

ale slimaka zes zapodal, jak juz podawac przyklady to z jakas normalna instalacja.

zeby pozniej z lansu nie zrobilo sie posmiewisko :P :

Są ludzie i brzozaki :lol: nie mam zamiaru skakać jak debil i niszczyć 17" alusy. Chodzi mi o lans! przejechać prędkością patrolową na i oślepić błyskiem polerowanych alu. A na wiosce nieco unieść się na "wyżyny" żeby przy wieździe na posesje Franka nie zarżnąć misą o kocie łby

Edytowane przez tomi382
Opublikowano

wiesz zawsze apetyt rosnie w miare jedzenia. w tego typu instalacjach nie chodzi o skakanie, bo to nie low ridery, tylko jednak fajnie jak da sie zauwazyc efekt obnizania :) .

dlatego wychodze od razu naprzeciw temu co nieuniknione.

Opublikowano

brzozak2 a ty to nie wyznajesz zasady "f*ck airride"? :P ja bym tam wolal zeby to szybciej dzialalo..

Opublikowano

Niech kupi sobie XM-a. Będzie podnosił się i opuszczał jak się zamarzy, do zmiany koła nie potrzebny podnośnik, w zakupie tani jak barszcz. Niechaj nikt, kto go nie miał, nie pisze o awaryjności.

Opublikowano

@tomi widziales link co zapodalem do bitwy na poprzedniej stronie?

po obejzeniu chyba nie trzeba tlumaczyc dlaczego ma dzialac szybko. wiadomo, ze na poczatku wszyscy podchodza tak jak ty i tak samo szybko wymieniaja cala instalacje na szybsza - to jest moj tzw. apetyt ;)

@tomasek wiesz nie ma co sie oszukiwac. "chocbyscie nie wiem jak sie starali, to nie zrobicie z tico ferrari" to samo z vw - auta sportowego sie z niego nie zrobi, wiec zostaje tylko lans :P .

Opublikowano

Do wyścigó to są lepsze auta tyle że gdzie się ścigać :lol: aż boje się jechać pow 100km/h bo takie dziury że strach koła zostawić po sobie. Na wiosce obok gość zalał dziurę betonem i dość długo trzymało

Opublikowano

Niech kupi sobie XM-a. Będzie podnosił się i opuszczał jak się zamarzy, do zmiany koła nie potrzebny podnośnik, w zakupie tani jak barszcz. Niechaj nikt, kto go nie miał, nie pisze o awaryjności.

Jakoś zawsze XM-a chciałem kupić ale w wersji Pallas lub Tecnic (tak się to nazywało kiedyś ?-i chodzi mi o wersję z taką tablicą rozdzielczą z mnóstwem lampek-wcześniejszą znaczy)-ale niestety rodzina by mnie chyba zlinczowała :D

Opublikowano

Ja też miałem wielką chęć, na takiego. Niestety, szwagier miał BX-a, którego zmienił na większego i młodszego brata. Doszedłem do wniosku, że nie kupią takiego samego, a on ostatnio tamtego XM-a zmienił na nowszego, po liftowego. Jeździ się tym autem super, płynie po drodze, a i w las wjechać nie strach - podwozie do góry i wio.

Jaro - czy czasem nie masz przepełnionej skrzynki?

Opublikowano (edytowane)

A faktycznie-zapełniona :D -przy okazji -czy mozliwym jest aby świece wytrzymały 300 tkm ?Przed chwilą zainteresowałem się świecami w Audi i zacząłem je wykręcać, cholernie cięzko to szło,okazało się że jest na nich rdza (na zewnętrznej części ) no i są to świece NGK a dodatkowo namalowane na nich są znaczki VW i Audi-klucz do świec też wygląda na dziewiczy.Ale to chyba niemożliwe ?

PS.Poliftowy to już nie to :( .

Edytowane przez jaro
Opublikowano

Też wątpię-ale ta rdza i opór dały mi do myślenia-tam wszędzie jest suchutko,no i żeby owym kluczem wykręcić świece w środkowych cylindrach trzeba dosyć mocno odepchać takie "podtrzymywacze" przewodów zapłonowych umocowane na wtryskach-od razu robią się ślady na takiej rurce-a tam nic wcześniej nie było-chyba że serwis ma inny klucz do świec (krótszy).

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy, że były zmieniane kilka lat temu. Róznie z tym bywa zależy jaka jest historia samochodu. Ilu właścicieli jak długo serwisowane itd. Jeśli jest np książka serwisowa, wystarczy poszukac jaki okres jest wymiany świec w danym modelu i można uzyskać mniej więcej porównując jedno i drugie ile km/lat mają teraz świece.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A faktycznie-zapełniona :D -przy okazji -czy mozliwym jest aby świece wytrzymały 300 tkm ?Przed chwilą zainteresowałem się świecami w Audi i zacząłem je wykręcać, cholernie cięzko to szło,okazało się że jest na nich rdza (na zewnętrznej części ) no i są to świece NGK a dodatkowo namalowane na nich są znaczki VW i Audi-klucz do świec też wygląda na dziewiczy.Ale to chyba niemożliwe ?

PS.Poliftowy to już nie to :( .

@jaro to turaski chinskimi farbkami i pedzelkami namalowali ci te znaczki... :P

Opublikowano

@tomasek-wątpię-auto miało dwóch właścicieli-obu namierzyłem z jednym rozmawiałem-pierwszym był doktor-ortopeda a drugim inżynierek pracujący nad AI na uniwerku (znajomy doktorka).

@hubertuss-mam jego historię serwisową i nie ma tam wzmianki o świecach-chyba że coś takiego w 2003 r znalazłem "przegląd z wymianą oleju i gwarancją mobilności"(tak przynajmniej to odczytałem bo to taki skrótowiec)

Opublikowano

Jaro musiał byś znaleźć rozpiskę co ile wymienia się świece w takim aucie. Porównac ją z książką bo w książkach raczej nikt nie notuje wymiany świec. Całkiem możliwe, że te co teraz masz są z 2003 r i zdążyły juz zerdzewieć. Dużo od tego czasu auto ma zrobione km.

Opublikowano

@mirasek-Made in kraj przekwitłej wiśni :D

@hubertuss-historia serwisowa to nie książka serwisowa !-są ludzie którym podajesz VIN (i parę złotych of korz :D ) i wyciągają z komputerów historię auta i przysyłają na maila.Auto od tamtego czasu zrobiło 125 tys

Opublikowano

Któż tak zbezcześcił to auto z rzeszy? :D

Im lepszy stan silnika tym dłuższa żywotność świec. Są też świece z elektrodami z metali szlachetnych (iryd, platyna) mające 2 do 3 razy większą trwałość niż zwykłe. Jeśli mają znaczki Audi to prawdopodobnie siedzą tam od ostatniej wymiany w ASO, a to już można sobie mniej więcej oszacować tak jak hubersuss napisał.