Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oplem astrą może nie, ale gdyby jechał czyms powiedzmy na poziomie a4 a6 czy jakąś 5 pewnie by się udało.

Co do grzechotek jakość dróg trochę się poprawia, ale pamietam jak ojciec miał 2 letnie a4 z przebiegiem 64 tys km. Po 1,5 roku jazdy po polsce przy przebiegu 117 tys to już nie było to samo audi. Dodam, że zawias był standardowy a opona to 195/65/15. Matka ma a4 na 205/55/16 auto ma 5 lat przez 4 lata zrobiła po polsce 15 tys km. W środku jest cicho jak w nowym więc nikt mi nie powie, że polskie drogi nie męczxą samochodów nawet niewiadomo.jak powzmacnianych. Mocowania plastików się luzują rozkręcają i rozpórki niewiele tu pomogą. Tu nie chodzi o skręcanie się nadwozia a o wstrząsy. No ale może mam nadwrażliwy słuch i czepiam się szczegółów.

Opublikowano

no wlasnie jak buda nie pracuje, tzn pracuje mniej to plastiki nie trzeszcza. wiec chodzi o skrecanie sie nadwozia.

jakby jechal z ta predkoscia tym audi to 17 razy by kozla wywinal, zanim by dojechal do miejsca wypadku, nawet jakby osiagnal taka predkosc to przed zadnymi swiatlami by sie nie zatrzymal, itp. itd.

wypadek byl spowodowany niedostosowaniem sie do warunkow ruchu i slabymi wlasciwosciami kierowcy, a nie zlym autem. wielokrotnie tracilem przyczepnosc na tarce i tak samo szybko ja odzyskiwalem, w sumie przejezdzajac zakret szybciej niz autem z miekkim zawiasem i z pelna kontrola. bez przesady ulica nawet w nie najlepszym stanie to nie dakar.

Opublikowano

Po pierwsze kto powiedział, że tam jest tarka. Tam było zaniżenie jezdni a potem wyskok do góry, cos na kształt sinusoidy. Nie chodziło mi o to czy coś by sie rozpedziło czy nie tylko jak by się zachowało zawieszenie w danej chwili. Dodam, że rok wcześniej zginoł tam kierowca zglebionej beemki. Poprostu twarde zawieszenia o małym skoku nie wybiorą pewnych nierówności bo poprostu nie mogą i auto się odbija jak by wogóle zawieszenia nie miało.

Opublikowano

aha to nie wiedzialem jak dokladnie sytuacja tam wygladala.

trudno trzeba wiedziec wtedy jak sie zachowac na drodze, odbijajac pileczke mozna znalezc tysiac sytuacji na ta jedna czy dwie, w ktorych gdyby auto bylo wyposazone w twardsze sprzezyny, amory o mniejszym skoku i opony o nizszym profilu, do wypadku by nie doszlo.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Nie ma co bić piany. wink.gif Ja podziwiam Krzyśka, że własne życzenie funduje sobie odbijanie nerek, problemy z jazdą itp. w imię zasady, która widnieje na pewnym Tipo... " Auto Musi Leżec, Jak SUKA Przy Swoim Panu ! " posted by El Tipo.

Tipas stoi tak:

http://images37.fotosik.pl/279/9665861934cb095emed.jpg

Tu link do tematu:

http://naglebie.pl/viewtopic.php?t=52&postdays=0&postorder=asc&start=0

Edytowane przez Profil usunięty
Opublikowano

e tam przynajmniej sie posmiac mozna, szczegolnie jak przyjezdzam do kogos i najpierw slychac szum dokladki, a pozniej dopiero auto.

jak smigam w trase to wygodniej mi sie jezdzi niz zwyklym autem, oczywiscie po ludzkich drogach. do polowy polski nie ma w sumie wiekszego problemu z drogami, poludnie i wschod troche gorzej :P .

http://www.joemonster.org/filmy/11846/Kabaret_Mlodych_Panow_W_aucie no i klasyka juz sie stalo, ze jak sie gdzies spoznie, to od razu leci tekst, "co zyletke, ktos na drodze polozyl?" :lol:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dzisiaj jechałem na przegląd i uwaga! Seryjnym Passatem na 195/65R15 przytarłem podwoziem o próg... tak, tak o próg zwalniający. biggrin.gif

Opublikowano

no coz skoro u nas nie rozumieja, ze zamiast progow zwalniajacych mozna postawic skuteczniejsze i mniej szkodliwe zapory np. szykany to tak sie dzieje.

niedlugo polmetrowe wyrwy zrobia na osiedlach, a jak nawalony malolat wpadnie na takowe to i tak kogos rozjedzie.

Opublikowano (edytowane)

Te progi jakiś głupek wymyslił. Ich rozmieszczenie na drogach osiedlowych czy też ulicach bez problemu pozwala rozpedzić się na tyle by zrobic np pieszemu krzywde. Tak więc nic nie dają a niektóre są bardzo wysokie. Inżynierowie projektujący drogi wychodzą z założenia, że jak zrobią wąskie drogi, mnustwo rond, wysepek, progów, obstwią wszystko znakami to będzie ok.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

propo progów to fakt debile skonczone je robią jakiś czas temu byłem w opolu i przejeżdzałem swoją "babcią"czyt. audi 80 B4 przez próg to zaryłem podłogą ,zawias seria fakt że u mnie jest troche niższe bo to 2,6 i to ledwo tocząc się.

Opublikowano (edytowane)

Na samochód nazbieram, bez obaw :P. Ale wasze posty są bardzo interesujące.A co do obniżonego zawieszenia to mi się to podoba, ale tak żeby dało się jeździć.

Edytowane przez iroo10