Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zamontowałem czujnik od napędu lampkę zamontowałem w skrzynce po boku tam gdzie jest elektryczne włączanie przekaźnika jak włączam przodek czyli napęd to lampka się zaświeci mam jeszcze jedno nie na temat zdanie ale ważne jak będzie jeździł ktoś ciągnikiem z włączonym światłem w kabinie to nie radze za długo bo po 4 godzinach jazdy klosz od tej lampki się stopi mi się tak stało bo żarówka jaka tam jest jest za silna nie pamiętam jaka tam była ale chyba 22v założyłem 5v mam nadzieje że pomogłem komuś.

Opublikowano

montował ktoś czujnik ręcznego z czego wziąść, jak go umieścić i gdzie dać lampke ma ktoś może jakieś fotki?

ja montowałem od poloneza od hamulca ręcznego poszedłem na złom i wziąłem cały hamulec z czujnikiem za 10 zł a z ręcznego zrobiłem wajchę do włączania napędu a czujnik to po prostu wkręciłem podłączyłem jeden kabelek bo kontrolka już była .

Opublikowano

Ja na przykład dorobiłem radio i reflektory których w oryginalnej wersji ciągnika nie ma. Dokupiliśmy dłuższe tłoczki od szyby tylnej gdzie przy oraniu pług sie nie obracał . Pozdrawiam

Opublikowano

To ja sie pochwale że tej zimy w pronarze 1025A dorobilem dwa silowniki wspomagające podnosnik, zalozylem 2 dodatkowe halogeny z tylu i 2 z przodu tam gdzie kierunkowskazy a i koguta jeszcze zalozylem :D

Opublikowano

Radio i głośniki, lampy przód, kontrolka od blokady tylnego mostu i przedniego napędu, rozrusznik i podgrzewacz bloku, tylne siłowniki wymienone na dłuższe, delikatnie przerobione mocowanie tylnej szyby,tyle;)

Opublikowano

koledzy wie może ktoś z was czy koła od bizona z 56 te duze bendą pasowały razem z felgami do mtz 82 do tyłu? prosze o w miare szybko dopowiedż,

NIE (inny rozstaw szpilek)i chyba rozmiar opon też nie zpasuje z przodnim napędem...

Opublikowano

a od czego w belarusach sa zegary jeszcze ?

ja u siebie w pronarze mam od cisnienia oleju, paliwo, cisnienie pneumatyki i temperature plynu ale w belarusie to chyba cos jeszcze jest ?

Opublikowano

Ja do swojego dorobiłem radio, kogut, kontrolkę od napędu, wyciszenie maski, w tyle tuz automatyczny uruchomiany dzwignią, automatyczny zaczep, rewers z lewej strony dla ułatwienia prac z ładowaczem i to jest najlepsze co przerobione było w nim bo bardzo szybko się teraz im operuje ale automat zaczep i tylna dzwignia od podnośnika też dużo pomaga automa pomaga w szybkim podczepianiu a dzwignia w tym że nie trzeba wchodzić do kabiny a reszta to tylko komfort w pracy.