Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

organ budownictwa ma max. 65dni na wydanie pozwolenia na budowę, warto spojrzeć w prawo budowlane te 65 dni obowiązuje w sprawach trudnych i skomplikowanych, w sytuacji silosów to nie ma nic skomplikowanego-sam takie pozwolenia uzyskiwałem w miesiąć czasu, kwestia pogadania z urzędnikiem lub naczelnikiem wydziału i sprawa załatwiona

Opublikowano

Malinowski w jakim swiecie Ty zyjesz ?       65 dni?   jak po kazdym pismie jest 14-21 dni na odwolania itd.  pozwolenie na obore tez 4miesiace wyrabialem i to wszystko szlo jak po masle a jakby sie ktos odwolal to pol roku malo

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie tej i nowej modernizacji, czy jak teraz skorzystam z całej puli na produkcję prosiąt, to czy będę mógł z nowej skorzystać również na świnie, biorąc pod uwagę że zostanie ta kwota powiększona do 900 tyś (plus/minus). Będzie obowiązywał mnie okres karencji... ?  

Opublikowano

karencja na przyszłym Prowie polegać bedzie na tym ze jak wziełeś ciagnik czy rozrzutnik w PROW 2007-2013 to ciagnika i rozrzytnika nie mozesz wziac w PROW 2014-2020 wszystko inne tylko aby sprzet sie nie powtarzał w PROWach 

Opublikowano

Czasowo nie będzie kolidować, powiedzmy teraz biorę na budowę (czyli w roku 2014 - biorę pełną sumę) a z nowego (2015) będę chciał na wyposażenie?? 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Malinowski w jakim swiecie Ty zyjesz ?       65 dni?   jak po kazdym pismie jest 14-21 dni na odwolania itd.  pozwolenie na obore tez 4miesiace wyrabialem i to wszystko szlo jak po masle a jakby sie ktos odwolal to pol roku malo

Jak dla ciebie Kolego to Pan Milanowski nie Malinowski - najwidoczniej wasz wydział architektury mówiąć kolokwialnie zrobił Cię w balona ale nie wnikam - wiem z doświadczenia, że takie sprawy jak obora czy silosy to wyrabiałem w 30 dni i po temacie, także nie próbuj mi chłopie wmawiać co i jak bo wiem jak bylo.Najwidoczniej u was sprawy mają się inaczej albo poprostu urzędnik był niekompetentny - Na przyszłość proponuje rozmawiać z urzędnikami a nie składać bezwładnie projekt na biuro podawcze. Tak na przyszłość jeżeli organ w przeciągu 65 dni nie wyda pozwolenia to za każy dzień zwłoki płaci 500zł kary. A odwołania to już swoją drogą bo jeżeli sąsiedzi są wporządku to odwołań nie ma.pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe Panie Malinowski. Skoro tak to zaraz nam tu całą odpowiednie ustawy przedstawisz i artykuły potwierdzające to co piszesz.

I w 30 dni wyrobiłeś tylko pozwolenie czy ze wszystkimi papierami oprócz decyzji ze starostwa? Bo jakoś wierzyć mi się nie chce, że budowałeś oborę i w ciągu 30 dni dostałeś decyzję skoro 30 dni można czekać i na uprawocomnienie się decyzji jak w postępowaniu brali udział sąsiedzi.

Edytowane przez Krassus
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ciekawe Panie Malinowski. Skoro tak to zaraz nam tu całą odpowiednie ustawy przedstawisz i artykuły potwierdzające to co piszesz.

I w 30 dni wyrobiłeś tylko pozwolenie czy ze wszystkimi papierami oprócz decyzji ze starostwa? Bo jakoś wierzyć mi się nie chce, że budowałeś oborę i w ciągu 30 dni dostałeś decyzję skoro 30 dni można czekać i na uprawocomnienie się decyzji jak w postępowaniu brali udział sąsiedzi.

można i całą ustawę napisać ale jeżeli nie może ktoś tego zrozumieć to jaki jest w tym sens? po pierwsze nie można budować obory po uzyskaniu decyzji o pozwoleniu na budowę, jest jeszcze organ nadzoru budowlanego, którego też trzeba powiadomić ... nie będę rozdrabniał się w szczegóły Panie Kracy. Napisałem tylko, że w 30 dni wyrabiałem pozwolenie z zawiadomieniami i uprawomocnieniem decyzji w wydziale architektury i co w tym dziwnego ? jeżeli nie chcesz wierzyć to już nie mój problem, wlączyłem się do dyskusji a tu zaraz fala krytyki, że to Polska, że to nie możliwe itp itd. Niemożliwe to są równe dopłaty w UE. Dostał ktoś pisma z KUJ-POM ?

Opublikowano

można i całą ustawę napisać ale jeżeli nie może ktoś tego zrozumieć to jaki jest w tym sens? po pierwsze nie można budować obory po uzyskaniu decyzji o pozwoleniu na budowę, jest jeszcze organ nadzoru budowlanego, którego też trzeba powiadomić ... nie będę rozdrabniał się w szczegóły Panie Kracy. Napisałem tylko, że w 30 dni wyrabiałem pozwolenie z zawiadomieniami i uprawomocnieniem decyzji w wydziale architektury i co w tym dziwnego ? jeżeli nie chcesz wierzyć to już nie mój problem, wlączyłem się do dyskusji a tu zaraz fala krytyki, że to Polska, że to nie możliwe itp itd. Niemożliwe to są równe dopłaty w UE. Dostał ktoś pisma z KUJ-POM ?

Prawda jest taka co urzad to inny urzednik i różnie to wyglada jak znajomy to wszysko idzie szybciej jak trafimy na dobry dzien urzednika to tak samo co tu duzo pisac a co do terminów oni o tym doskonale wiedzą i jak ktos do nich tam wpadnie zarzucajac przepisami itd. to ma jak w banku ze pozwolenie etc. dostanie na ostatni dzień  ustawowo uzgodniony co do danego zagadnienia.

Opublikowano (edytowane)

ktoś się orientuje jaki jest wymagany dowód zakupu w przypadku inwestycji w postaci zakładanie plantacji wieloletnich, konkretnie zakup krzewów, bo część szkółkarzy nie jest na Vacie, mogą wystawić na przykłąd rachunek uproszczony

Edytowane przez majkel207
Opublikowano (edytowane)

Witam. miejsce 7.. dostałem do poprawek i moje pytanie brzmi. Wpisałem w aktualizacje siewnik do kukurydzy kwota 165 tys. i teraz dopiero wybieram miedzy ofertami. a te oferty maja być z datą z prze 3 listopada czy z data po otrzymaniu poprawek?

Edytowane przez Poznan1991
Opublikowano

Mazowieckie 23.. poprawki przyszły 3 grudnia 14 dni na odpowiedż i nie ma zmiłuj. Rozpatrują różnie Warszwa, Płock, Sochaczew. Pan z ARiMR powiedział iż lista ulegnie w okolicach stycznia drastycznej zmianie ponieważ dopiero na podstawie poprawionych wniosków wgryzą się w punktację i ustalą prawidłowo. Punkty przyznawane było po wklepaniu wniosków aktualizacyjnych i naliczone z automatu a teraz dopiero weryfikują. Kwestia zaliczenia maszyny do ochrony zależy od osoby-najlpiej pełne specyfikacje i żeby powpisywane było słowo w słowo to co w katalogu z strony arimr. Ogólnie podejście pracowników ARiMR spoko, tylko najgorzej, że co osoba to co innego chce;) tak naprawde jedyna szansa teraz wziąść konkretne maszyny bo potem będzie gorzej.

Opublikowano

Witam

czy mogę przy pierwszych poprawkach zrobić zmianę zestawienia rzeczowo -finansowego ? Chodzi mi głównie to ze kupie trzy maszyny takie jak wcześniej tyle ze tańsze a za pozostałą sumę dokupie czwarta maszynę. Nie będzie to miało wpływu na punktację ponieważ nadal będę miał ponad 70% maszyn związanych z ochroną środowiska.