Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy na pewno kiedys dostał pismo w którym wyraźnie bylo napisane, ze do 31 grudnia 2014 musi być ostatecznie wiadomo dla kogo starczy środków... stąd nagłe zazielenienie i brak listy.

Opublikowano

Miejsce 12xx, odesłane pierwsze poprawki 19.12, dziś otrzymane drugie i chyba już ostatnie poprawki. Rozpatruje oddział w Olsztynie :)

ja odesłałem poprawki 29.12 i narazie cichutko, pozycja 37xx, nie pozostaje nic tylko cierpliwie czekać......

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Ta lista jest już ostateczna i nie będzie juz aktualizowana, ci z białej dostaną odmowę ostatecznie.

Jeżeli ktoś nie ma pewnych informacji jak kolega to niech nie pisze bzdur wprowadzając innych w błąd,...

Opublikowano

Nie wiem czy rozglądać się już za sprzętem ? Niby parę miejsc zostało do zielonej ale jak następna aktualizacja będzie podobna to się chyba załapię. 

Tutaj koledzy piszą że miejsca wysokie i zero oddzewu , a mają się wyrobić do końca czerwca.

Na nowy ciągnik czeka się do 3 miesięcy chyba że stoi na placu taki jak odpowiada, więc do końca lutego należałoby zamówić.

Tak troszkę blado to widzę żeby wyrobić się do końca czerwca

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy ciągnik przejdzie na ten prow niema go na tej liście, a w poprawkach czepiają się wszystkiego. Dostał ktoś poprawki kto ma wpisany ciągnik, co na to agencja?

Edytowane przez kamil1616
Opublikowano

Ja mam ciągnik we wniosku i mi nie robili żadnych problemów jeśli chodzi o sam ciągnik, wiele zależy kto sprawdza bo znajomy ma wpisany opryskiwacz to musiał wypisać wszystkie jego funkcje (opisz na 2 strony :) ) a mi też kazali bardziej opisać opryskiwacz ale jak osoba co zajmuje się wnioskiem dzwoniła to facet mówił żeby wypisać tylko najważniejsze funkcje.

Opublikowano

Ciekawe czy ciągnik przejdzie na ten prow niema go na tej liście, a w poprawkach czepiają się wszystkiego. Dostał ktoś poprawki kto ma wpisany ciągnik, co na to agencja?

kolego ja mam wpisane dwa ciągniki i niema problemu jak masz wystarczająco punktów żeby się złapć na zielonej bez tych dziwnych środowiskowych itp to niema problemu u mnie jedynie był problem ze za duzo mocy na moje ha ale napisałem oświadczenie  ze jeden bedzie współpracował z ładowaczem przy oborze a drugi w polu i jest git 

Opublikowano

Panowie ja wziołem zbiornik  na paliwo 5 tyś l od 2,5 tys  jest nadzór dozoru techniczne u mnie to wychodzi około 440 zł rocznie nie orientujecie sie czy idzie to jakoś ominąć?

Opublikowano

Dowiedziałem się, że wstrzymano rozpatrywanie poprawek które już rolnicy odesłali ponieważ mają nakaz aby do 12.01 wysłać wszystkie poprawki do zielonej listy i części białej. Dlatego skoro do 12 mieli wysłać to dopiero od 2 dni ponownie wrócili do sprawdzania już złożonych poprawek.Jeśli to prawda to wszyscy powinni na dniach dostać poprawki mniej lub bardziej wnikliwie opisane:) .  Info z  ARiMR

Opublikowano

rozmawiałem z panią która prowadzi mój wniosek, bo chciałem się dopytać jak tam moje poprawki i powiedziała mi bardzo podobnie, a konkretnie że zielona lista się wydłużyła i rzucili im masę nowych wniosków które w pierwszej kolejności muszą rozpatrywać, obiecała mi że się ze mną skontaktuje jak będzie miała mój wniosek w ręce, także cierpliwie czekam :)

kiedy jest ostateczny termin wystąpienia o płatność w tym naborze ?

Opublikowano (edytowane)

Dowiedziałem się, że wstrzymano rozpatrywanie poprawek które już rolnicy odesłali ponieważ mają nakaz aby do 12.01 wysłać wszystkie poprawki do zielonej listy i części białej. Dlatego skoro do 12 mieli wysłać to dopiero od 2 dni ponownie wrócili do sprawdzania już złożonych poprawek.Jeśli to prawda to wszyscy powinni na dniach dostać poprawki mniej lub bardziej wnikliwie opisane:) .  Info z  ARiMR

zgadza sie , dzwoniłem do swojej rozpatrującej , i pow , ze nic mi jescze nie sprawdzała poprawek , bo maja nawał nad wysłaniem dla innych pierwsze poprawki

Panowie ja wziołem zbiornik  na paliwo 5 tyś l od 2,5 tys  jest nadzór dozoru techniczne u mnie to wychodzi około 440 zł rocznie nie orientujecie sie czy idzie to jakoś ominąć?

a powiedz czy wymagaja pozwolenia na budowe na taki zbiornik , mi najpierw pow, w starostwie że nic takiego nie ma w przepisach czyli mozna kupić , ale pani z arimr chciała to na pismie , wystapiłem z zapytaniem o zbiornik , i dziś dostałem odp że jednak trzeba  pozwolenie na budowę , a gdzie tu ku....wa jest budowa nie trzeba żadnych wykopów ani wylewek robic ,i nie ma to stałego mijejsca posadowienia , dzwoniłem do producenta zbiorników że czemu oni nic o tym nie pow. wcześniej , a oni na to że jak ludzie zaczeli brac na zwrot to zaczeły sie problemy o jakies tam pozwolenia na budowe , dostałem odnich oświadczenie i jutro będe rozmawiał z pania naczelik żeby może pismo zmieniła do arimr

do końca czerwca jest wniosek o płatnośc złorzyć

Edytowane przez tomek198402
Opublikowano

agencja wymaga, ale nie rozumiem a co jeśli chciałbym taki zbiornik postawić w szopie? Jeszcze nieruszyłem tematu w terenie ale jak będe wiedział coś więcej to napisze

Opublikowano

Panowie możecie mi powiedzieć ile czekaliście na zwrot pieniędzy po kontroli z agencji i czy dostaliście jakieś pismo listownie? Czy tylko dostejemy ten protokół z kontroli?

Opublikowano

agencja wymaga, ale nie rozumiem a co jeśli chciałbym taki zbiornik postawić w szopie? Jeszcze nieruszyłem tematu w terenie ale jak będe wiedział coś więcej to napisze

w szopie go według przepisów nie można mieć , 5metrów od budynku jak sie nie myle może stac no chyba że jest sciana przeciw zapalna to blizej,

no to jest włąsnie to ze to jest zbiornik przenośny , nie ma stałego miejsca posadowienia , ja otrzymałem od producenta oswiadczenie takie dla arimr , i wysle pani zobaczymy czy cos zmieni , a jak bedzie chciała nadal pozwolenie to zrezygnuje z kupna przez agencjie , a kupie go bez dopłaty

Opublikowano

o co chodzi z tą niby aktualizacją??

o to chodzi , że co kilka - kilkanaście dni na nowo przeliczana jest lista z uwzględnieniem kolejnych poprawek, ewentualnych rezygnacji i zmian we wnioskach. Dlatego falujemy o kilka , kilkadziesiąt , niektórzy o kilkaset pozycji w dół lub w górę.