Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 marca i jeszcze rządków nie widać. Coś masz nie tak. 

Ja 28 marca siałem z 50% powychodziło,  i po niedzieli będę na chwasta pryskał. 0,4 kemifarmu i 10 gram safari plus olej. 

Opublikowano
2 godziny temu, tomek73 napisał:

3 marca i jeszcze rządków nie widać. Coś masz nie tak. 

Ja 28 marca siałem z 50% powychodziło,  i po niedzieli będę na chwasta pryskał. 0,4 kemifarmu i 10 gram safari plus olej. 

Sory.. Myślał o pietruszce a napisał o gruszce... Kwiecień miał być... 3 kwietnia zasiane. 

Opublikowano

Teraz to najbardziej chyba trzeba uważać na przymrozki, żeby dodatkowo nie dowalić buraków stresem poherbicydowym. U mnie chwasty wychodzą elegancko, szkoda, że wylazła część buraków, to by załatwiło sie glifosatem większość. A tak nerwówka, bo część zaraz wzejdzie, a chwasty idą szybko i mrozu sie nie boją😃

Opublikowano
4 godziny temu, tomek73 napisał:

Nawet mniej i obowiązkowo olej. 

Jaki olej? Adwiduant doglebowy? 

Opublikowano
7 godzin temu, tomek73 napisał:

Nawet mniej i obowiązkowo olej. 

W Betanalu jest już olej, ja nigdy nie dodaję i efekt jest ok (jeśli pogoda odpowiada). Każdy robi jak uważa. Ja siałem 3-go kwietnia, wczoraj delikatny deszczyk był. Dzisiaj po opadach już śladu nie ma.

Opublikowano
7 godzin temu, Andrju65 napisał:

Szarika sprawdzał ktoś czy się już pojawił? Swoje 2 pola lustrowałem wschody słabe robala brak.

Wczoraj nie było. Mam pułapki rozstawione. Jarosławiec k. Zamościa

Opublikowano (edytowane)

Jak te pułapki na szaraka wyglądają mam pole z kilometr od domu dojazd polną drogą trzeba by było jeździć ze dwa razy dziennie , przykleja się do tej pułapki czy jak co go zwabia? .kolega z okolic Werbkowic wysłał mi zdjęcie już podgryza i mnóstwo go ma 

Screenshot_20190416-064254.png

Edytowane przez mateusz44
Opublikowano

Ja już powoli przymierzam się do zabiegu chwastobójczego. Mamy wielu nowych plantatorów np. @iron, @warchest i inni więc koledzy radzę Wam często chodzić na pola, kupić nakolanniki i zwalczać chwasty w fazie liścieni niskimi dawkami herbicydów z dodatkiem adiuwantów olejowych a najlepiej wielofunkcyjnych . Ten lin z pewnością Wam się przyda: https://www.liz-herbizid.de/herbizid/?lang=pl&herbconf=pl

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v