Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Środki na dwuliścienne delikatnie osłabiają działanie graminicydów. Jak jednoliscienne dobrze zwalczyło to znaczy że dałeś za wysoką dawkę graminicydu która delikatnie podrożyła koszt zabiegu.

Opublikowano

czy mozna mieszać lontrel, safari, i jakis srodek na jedoliscienne ?

Poszedl RSM 32 % 150l/ha ciekawe jaki będzie efekt pierwszy raz stosowalem w burakach.Buraki w fazie 7 lisci

i jak nie przypalilo ?

Opublikowano

Dajecie bydłu(byki)kiszonkę z liści po oprysku betanal 1.25+safari 20g.Pytam bo ludziska różnie gadają i etykieta niby ostrzega żeby nie dawać.

Opublikowano

U mnie po trzech zabiegach czysto, tylko znowu gdzie nie gdzie wyłazi rzepak, ma już po 3 liście. Zostało mi jeszcze Safari które miałem dodać do 2 i 3 zabiegu ale nie było takiej potrzeby, czy mogę pojechać teraz samym Safari na ten rzepak i w jakiej ilości?

Opublikowano

jak dasz 30g powinno spokojnie go załatwić i burakom nic nie powinno być.. 

Myślałem raczej o dawce 15-20 żeby nie pchać się w koszty, tym bardziej że jest go na razie mało, zobaczymy jak po tych deszczach

Opublikowano

Myślałem raczej o dawce 15-20 żeby nie pchać się w koszty, tym bardziej że jest go na razie mało, zobaczymy jak po tych deszczach

Dobry adiuwant i będzie aż nadto /Adpolan Bio, Olstick
Opublikowano

panowie a jak u was z opielaniem burakow? praktykujecie jeszcze ten zabieg?

u nas niektórzy ''mniejsi'' jeszcze praktykują ale po to oby "dać powietrza burakom" a nie od  chwastu.

Opublikowano

Jeśli w glebie jest dużo nasion chwastów to bez opielania czy to maszynowego czy ręcznego się nie obejdzie. Wszystkie opryski działają pięknie na dobrze utrzymanych polach. Na pałygach nic się tak nie sprawdza jak opielanie lub mazacze.

Opublikowano

Jeśli chcesz spalić ten rzepak a nie przypalic to zalecam większą dawkę, tymabardziej, że z tego co pisałeś to to już nie jest w fazie liścieni.. Chybaze na prawdę mało jest, mnie w sobotę miną dwa tygodnie od oprysku, ale jutro zadecyduje czy pryskac teraz czy po niedzieli bo burak trochę oberwal od gradu.. Na dniach wrzucę zdjęcia jak u mnie erozja wygląda, dobrze że nie dałem drugiej dawki n.. :-)

Opublikowano

panowie a jak u was z opielaniem burakow? praktykujecie jeszcze ten zabieg?

Od wielu lat nie wykonujemy tego zabiegu (czasami gdzieś kogoś widać, ale baaaaaardzo rzadko). Mi się udało sprzedać w tym roku opyłacz, stał wiele lat nie używany pod dachem, ogłosiłem i pojechał :D  Ktoś do warzywek potrzebował.

Opublikowano

Jak wygląda u Was praktyka mieszania Betanalu z Agilem w 2/3 zabiegu. Jakie dawki, przy ilości par liści

Dużo zbóż sie pojawiło i troszkę perzu więc wczoraj na jednoliścienne poszła Targa 05(2L) z adiuwantem i Asahi (0,5L). Po 7 dniach idzie kolejna dawka Betanolu Max teraz z dodatkiem Lontrelu. Buraki w fazie 4 liści. Jak będą miały 3 pary to lecimy mikro, bor i siarczan mg.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v