Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem co wy tym burakom robicie że one mają dopiero 2 liscie własciwe jak umnie dokładnie 2 godziny temu liczyłem to mają 3 pary już własciwe i 4 wyrasta i mimo że dałem taką miesznkę ostatnio że bałem sie że może im zaszkodzić a to wrencz odwrotnie bo przytulia koniczy życie a o rzepaku już zapomniałem a dziś jej dołożyłem na dokładkę jeszcze raz i tym oto sposobem zakoniczyłem opryski burak na wielo listne chwasty

Opublikowano

czy ktos doradzi ile rsm podac aby nie palilo burakow zostalo mi 2 baniaki i pasowalo by to zuzyc, myslalem o 40 N na ha w jednym zabiegu oczywiscie rozcieniczony 32 z woda 

Opublikowano (edytowane)

Kosynier

W jakiej dawce stosowałeś? Widze że rdest ptasi jest w średniowrażliwych?

ja w tym roku goltix belweder i safari i widze efekty pali wszystko oprócz buraków nawet samosiewy przychamowało

W jakiej dawce daleś Goltix ? 1 czy 2 zabiegi

I pytanie:

Jakie maksymalne dawki mozna dac na 2 zabieg (jedna para liści właściwych, gdzieniegdzie 2 pary) Goltix + Betanal Max ?

Edytowane przez jackowski11
Opublikowano

belveder 0.8 goltix 1.5 a drugi i trzeci rzut dodaje po 20 gram safari w przez wiele lat siania buraków pryskania róznymi mieszaninami w tym roku jestem 100% zadowolny z działania do tego na jednoliścienne i powinno być czyściutko

Opublikowano

a co dac na bodziszek drobny pryskane 3 razy belvedere forte 1l i goltix titan 1;3 l czysto oprucz tego ze bodziszek odbija

Opublikowano

Ja dwa lata już daję rsm w fazie 6liści właściwych i jedyne co to lekkie przypalenia na liściach, w tym roku dałem również przedsiewnie,ba dawanie w fazie liscieni /jednej pary liści, no pomyslunku trochę.. :-/ u mnie rsm pójdzie może pod koniec przyszłego tygodnia

Opublikowano

Dalem:

1,1 Goltixu i 0,5 Kemifanu kóry ma po 160 fenmedifanu i desmedifanu ,

Belvedere ma fenmedifanu 320 wiec jak by nie patrzec x 2 w porownaniu do mojej dawki.

Średnio moja miksuta zadziałała,tam  gdzie były chwasty w fazie liścieni było ok, z wiekszymni troche przydusiło (najwiecej rdest). Obawiałem się dać wiekszą dawkę, chociaż podobno książkowo powinno być

1 l Goltix + 0,4 Kemifan na pierwszy zabieg w fazie liścieni

Chciałbym teraz do Goltixu dodac Betanal, ale jest jede minus, widze gdzieniegdzie jeszcze wschody i buraki w fazie liścieni. Betanal może je załatwwić

Opublikowano

ile dac safari i kiedy pryskac trzeci zabieg robiłem w środę

Opublikowano

ok poczekam do środy i jak dostane safari to będe pryskał a czy moge miedzy zabiegami dac odżywke buraki maja 6 lisci i wiecej

Opublikowano (edytowane)

u mnie w tym roku poszło 1.25l Goltixu + 1.5l Betanalu. Po niedzieli pójdzie jeszcze Lontrel, bo mam troche mleczu, potem coś na jednoliścienne i myśle, że powinno byc czysto. Miał iśc już Lontrel, ale mój instruktor kazał poczekac i po niedzieli opryskac, żeby buraków nie przypaliło  :)

Edytowane przez rafal4610
Opublikowano

Możesz pojechać odzywką. Sprzedawca oprysków mówił że jak się przed opryskiem na chwasty pojedzie odżywką to jeszcze lepiej pali zielsko ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v