Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czym zwalczyc budziszek drobny w buraku cukrowym

Opublikowano

koledzy mam problem na jednym kawałku niewiem dlaczego betana elita goltix i safari pusisciły troche przytuli jak myślicie jak dodam zamijast safari venzaru i betanalu max pro za elitę dobije ją

Opublikowano

pierwsza dawka wyszła mi za mała bo ok 1.65l beetup compact i ok 0.16 etofumesat, na drugi zabieg mam beetup compact 3l, etofumesat 0.3l, pyramin turbo 1l, pogoda nie sprzyja i z drugim zabiegiem wjade po ok 10-11 dniach, czy można coś dorzucić albo zamienić, bo jest ryzyko że chwasty uciekna, ziemia typu mursz, wiec duza presja rdestu,czy poczekać i w 3 zabiegu dowalić konkretnie?

Opublikowano

Panowie jak dorzucę 0.8 pyramin turbo do 1l goltixa 0,4 belveder forte 0.4 kosyniera to zahamuje mi rzepak do czasu kiedy buraki będą większe i wtedy pojadę Safari. Czy to 0,8 i np 1,3 goltixa wystarczy w dawce dzielonej rzepak ma już 2 liść właściwy

Opublikowano

....pisałem wcześniej jak przytulia to kemironu 1l/ha, ale bez betanalu + ewentualnie goltix

W tym roku pogoda szaleje przed siewem poszedł glifosat i teraz w fazie liścieni przy temperaturze około 10C Goltix 2l/ha Jak się ociepli, przestanie wiać i padać zobaczę co przeżyło i zdecyduję co stosować dalej

Opublikowano

Witam koledzy mam uwieszane w opryskiwaczu na 4 ha buraków Betanal Maxx Pro+Safari przejechałem tylko jedna ścieżkę i przestałem bo koleje się robią tyle

napadało czy mogę to zostawić to tak umieszane w opryskiwaczu i zostawić do wtorku bo jadę do Niemiec i dopiero wracam w poniedziałek w nocy i moze obeschnie do tego czasu nic sie z tym nie stanie ?

Opublikowano

możliwe że 0,9 pyraminu i 0,9 gotixu mogło przypalić buraki? pryskałem 10 dni po siewie jak buraki jeszcze nie powschodziły dziś bylem na polu i już ładnie wychodzą w stanie liścieni ale niektóre takie jasnozielone lub ze dwa się żółto białe trafiło

Opublikowano

renovoltage na czym polega ten rozkład substancji przy wysokim ph wody. Rozumiem żeby nie dodawać żadnych specyfików typu pro aqua do zabiegów herbicydowych. Czy deszczówka też się pod to podpina?

Opublikowano

możliwe że 0,9 pyraminu i 0,9 gotixu mogło przypalić buraki? pryskałem 10 dni po siewie jak buraki jeszcze nie powschodziły dziś bylem na polu i już ładnie wychodzą w stanie liścieni ale niektóre takie jasnozielone lub ze dwa się żółto białe trafiło

troszke moglo ale to im minie także spij spokojnie

Opublikowano

Jaki dobry srodek owadobojczy proponujecie?, bo cos mi podgryzaa buraki od miedzy na jednym kawalku, pryskalem juz Sherpa i nic nie pomoglo

Na sąsiednim polu obok były w zeszłym roku buraki? To niestety ale nie ma na to oprysku.

Opublikowano (edytowane)

ja byłem wczoraj obejrzec i burak troche gorszy od tego na zdjęciu wyżej, ale chwast sie pojawił, a na razie nie wjade, bo mało butów nie zostawiłem w polu :( Kiedy siane te buraki wyżej ? Moje 05.04, ale było sucho i zimno.

Edytowane przez rafal4610
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v