Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zamówiłem New hollanda T5040 z przednimi obciążnikami, siedzeniem pneumatycznym ,podnośnikiem mechanicznym,skrzynia; 24x24 Dual Command , klimatyzacja , opony; przód 13,6 R24 tył 16,9 R34 , lampa błyskowa ,radio LG lub Sony za 152 000 zł i to wszystko w grudniu 2010 i odbieram go w sierpniu gdyż mam na to 6 miesięcy od czasu zamówienia.

Opublikowano

Nie tyle co na oponach co w instrukcji obsługi jest informacja o zalecanym ciśnieniu. Zależnie od prac i obciążenia kół powinno być dobrane ciśnienie zgodnie z tabelą z instrukcji.

Najczęściej na oponach podawana jest informacja o "ciśnieniu mocującym" czyli ciśnieniu przy którym opona powinna się osadzić prawidłowo w feldze, jest to oznaczane takim mniejwięcej piktogramem:

http://twsdev.trelleborg.com/ecore/item/picture.aspx?id=3256

Opublikowano (edytowane)

Fabrycznie miejsce na gaśnice jest przy siedzeniu,za nogami.Standardowo chyba nie dodają gaśnicy,trzeba pogadać.Jak coś to można samemu dokupić i podpiąć w gotowe miejsce.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

Panowie rozglądam się za traktorem w granicach 85KM

W grę wchodzą

New Holland

T4040 Deluxe i SuperSteer

TD5030

TD5040

T5040

Case

JX80

JH90

Quantum 75C

Quantum 85C

JXU 85

Deutz Fahr

Agrofarm 410

Agroplus 320

Agroplus 410

Ciągnik będzie finansowany z Młodego rolnika i reszta wkład własny. Bylem u wszystkich dealerów których marki wymieniłem i każdy oczywiście zachwala swoje.

Nie ukrywam ze brak mi doswiadczenia bo dopiero zaczynam prace na roli, (do tej pory pracowałem w sadownictwie. Traktor będzie służył do wszystkiego włącznie z turem. Do pomocy będzie miał C-360. Na chwile obecna 10ha i w niedługim czasie kolejne 9ha.

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez krzysio22
      Jaki tłumik drgań montowało cnh fabrycznie w T5060, bo na internecie wszędzie jest LUKa 
    • Przez domanpower
      witam, chce kupić ten ciagnik, zastanawiam się nad wyborem skrzyni 12x12 3zakresy 4biegi,rewers hydrauliczny Czy mieliście styczność z tą skrzynią, jakie są wasze opinie.Zalezy mi na niskiej awaryjności. Przesiadam się z Ursusa c330
    • Przez mirek194
      Witam.  Mój NH to 6050 na pompie mechanicznej Boscha. Problem polega na tym,że na rozgrzanym silniku po zgaszeniu ciagnika nie chce odpalić,  nie dochodzi prąd do cewek,  po ostygnięciu wraca prąd i odpala.  Aczkolwiek zdarzyło mi się dziś,że nie chciał w ogóle odpalić, okazało się że spalil się bezpiecznik.  Po wymianie prąd wrócił i odpala na zimnym. Po czym znowu po rozgrzaniu nie odpalił..
      Czyżby to jakiś przekaźnik? 
      Czy mógłby mi ktoś coś poradzić?
    • Przez Mateusz320
      Witam wszystkich,
      New Holand T5 utility 
      Chciałbym usunąć suchy filtr dpf w swoim T5 85 czy to jest bezpiecznie dla silnika ? Bo słyszałem różne opinie ,Moim zdaniem to tylko na plus bo raz że zostanie odciążony- luźny wydech, nie przejmowanie się dopalaniem mniejsze zużycie paliwa gwizd turbinki
      Z drugiej strony słyszałem że te konstrukcje silników nie są przystosowane do luźnego wydechu,po usunięciu filtra DPF głowice nie będą się dobrze dogrzewać a nawet mogą pęknąć.
      Nie nie ma problemu z filtrem ...
      Chciałbym usłyszeć wasze opinie i doświadczenie użytkowników.

• Przez Newhollandtc5050
      Witam. Czy ktoś z Państwa wyjmował lub wie w jaki sposób wyjąć pompe wtryskową?

• Dodaj nową pozycję...
v