Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak. Jest porażka z małym biznesem. Korporację zagryzą wszystkich. 

U mnie w miasteczku najpopularniejsze lokale to lokale do wynajęcia 🙄

• Sad 2
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ ☃️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i tych co go wybrali 

#tuskmusiodejść dla dobra Polski 

Screenshot_20260124_105515_com.facebook.katana_edit_1849469711968826.jpg

30% wyborców tego chciało. 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ ☃️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i tych co go wybrali 

#tuskmusiodejść dla dobra Polski 

Screenshot_20260124_105515_com.facebook.katana_edit_1849469711968826.jpg

Ktoś to przeczytał, czy klepiecie bo chwytliwy stusk?

U mnie powiatowy szpital do zaorania wiele oddziałów i jeszcze to na palmem powinni potraktować. 

Na uj komu oddział co 50 porodów rocznie przyjmuję, bo wszyscy jeżdżą gdziekolwiek indziej a nie U patafianow co jeszcze kieszeń nadstawiają żeby łaskawie na pacjenta spojrzeli. Medyków pisiory złotem obsypali. 

A w państwowym czy się stoi, czy się leży to się kasa należy. 

I likwidację oddziałów będą tylko w takich szpitalach, a nie wszystkich i w sumie wyjdzie to na zdrowie, służbie zdrowia 😁

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Desperado napisał(a):

Że tak zapytam, no kogo głosowały kobiety w ostatnich wyborach parlamentarnych, zapomniały ostatnie rządy tusków?  popierałaś jak gęby darły razem z lampartem? teraz się uśmiechać i rodzić gdzie każą.

Zaraz moment a czy wszystkie kobiety głosowały za PO ? 

Według moich źródeł ok 36% kobiet głosowało za PIS 

A za PO ok.  33% 

Czyli tutaj niestety jestem w błędzie że kobiety które poszły do urn były większości za obecną władzą. Nawet jeśli jest minimalna różnica w tym to nie znaczy że wszystkie kobiety mają w tej chwili mieć pod górkę. Hallo nie każdą kobietę w tej chwili stać aby rodzić w klinice prywatnej aby mieć odpowiednią opiekę. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, HF86 napisał(a):

Ktoś to przeczytał, czy klepiecie bo chwytliwy stusk?

U mnie powiatowy szpital do zaorania wiele oddziałów i jeszcze to na palmem powinni potraktować. 

Na uj komu oddział co 50 porodów rocznie przyjmuję, bo wszyscy jeżdżą gdziekolwiek indziej a nie U patafianow co jeszcze kieszeń nadstawiają żeby łaskawie na pacjenta spojrzeli. Medyków pisiory złotem obsypali. 

A w państwowym czy się stoi, czy się leży to się kasa należy. 

I likwidację oddziałów będą tylko w takich szpitalach, a nie wszystkich i w sumie wyjdzie to na zdrowie, służbie zdrowia 😁

Dokładnie. Zlikwidować, budynki sprzedać, a kase wysłać na Ukraine. Kiedyś w domach baby rodziły i nikt nie narzekał.

U Pawlaka młynarz poród Pawełka odbierał i nikomu nic się nie stało.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

To co według ciebie jest w porządku aby kobiety rodziły na SOR między pijakami, narkomanami 

Zachodź w ciążę śmiało, obstąpią cię wszyscy co wymieniłaś i będą ci kibicować - Kaśka przyj!!!!!!!!   :P    xD

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

To co według ciebie jest w porządku aby kobiety rodziły na SOR między pijakami, narkomanami I Bóg jeszcze nie wiadomo kim. 

W imię tego że reszta nie chce zachodzić tle ciąże a przede wszystkim ze Ministerstwo Zdrowia chce zaoszczędzić. 

Dla mnie osobiście powinno liczyć się przed wszystkim bezpieczeństwo matki i dziecka a co za tym idzie zdrowie psychiczne matki aby później mogła ponownie zajść w ciążę nie czując się jak piąte koło u wozu. 

Teraz to jest slogan każdego kto pracuje nie tylko w rolnictwie

Nowoczesne kobiety nie rodzą tylko się skrobią.

Dostałem Netfliksa na miesiąc. Co tam jest ciekawego do obejrzenia?

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał(a):

No i wystarczyło żeby PO rządziło, w czym teraz problem? idzcię japy drzeć do tuska.

Ja tylko wyraziłam swoją opinię. Poza tym ja nie głosowałam na rządna partie 😁

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Zachodź w ciążę śmiało, obstąpią cię wszyscy co wymieniłaś i będą ci kibicować - Kaśka przyj!!!!!!!!   :P    xD

Dziadku ja się lecze prywatnie nie stać mnie na lekarzy państwowych więc Twój plan nie wypali😁

Opublikowano (edytowane)

Ale Kamysz czy Kosianiak, nie pamiętam który, obiecywał, że jak nie będzie wolnego specjalisty to pójdziesz prywatnie i zwrócą ci kase. To już nie aktualne?

Edytowane przez Krzysztof81
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ciężko znaleźć coś ciekawego, sama lewizna... 

Filmów bardzo dużo a czasami sam szukam i nie ma co obejrzeć.  

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale Kamysz czy Kosianiak, nie pamiętam który, obiecywał, że jak nie będzie wolnego specjalisty to pójdziesz prywatnie i zwrócą ci kase. To już nie aktualne?

Lekarz miał dzwonić i się pytać jak się czuje.    xD

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dokładnie. Zlikwidować, budynki sprzedać, a kase wysłać na Ukraine. Kiedyś w domach baby rodziły i nikt nie narzekał.

U Pawlaka młynarz poród Pawełka odbierał i nikomu nic się nie stało.

Pomyśl kto pierwszy poleciał pchać się na siłę opcaincom i całował ich w du....pe i prezidentos co to z klaunem się ściskali i nazywał ich bratem. Kto otworzył drzwi i nawet cięcia nie postawił by przypilnował co sprowadzają 🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Faktycznie w tym masz rację nowoczesne kobiety wolą się pozbyć balastu niż urodzić. Za dużo czytają magazynów kobiecych i tym się kierują zazwyczaj 

Zazwyczaj nie oglądam Netfliksa jednak ostatnio mi się spodobała adaptacja książki o Bridgertonach fajny kostiumowy serial

Nocny Agent 

Lidla Poet 

Prawnik Lincoln 

Po prostu musisz przejrzeć bibliotekę Netflixa 

Edytowane przez Bezduszna
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Bogaczka z Leroy Merlin.    xD

Widzisz dziadku mam pakiet medyczny w połowie sponsorowany przez pracodawcę i w nim zawarte opieka w czasie ciąży a poród to wiadomo trzeba opłacić tylko w tych czasach lepiej zapłacić niż iść państwowo i nie wiadomo czy wyjdziesz o własnych nogach czy nogami do przodu. 

Lepiej nie ryzykować😁

Opublikowano
40 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Mam techniczne pytanie, nie da się napisać posta bez trzykropku ? Przy każdym poście się wahchasz ? Masz myśl niedokończona czy przerwana ? Pomijasz coś ? 

...jasne, że się da....🤭

..są też dwukropki, i inne takie...  

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Widzisz dziadku mam pakiet medyczny w połowie sponsorowany przez pracodawcę i w nim zawarte opieka w czasie ciąży a poród to wiadomo trzeba opłacić tylko w tych czasach lepiej zapłacić niż iść państwowo i nie wiadomo czy wyjdziesz o własnych nogach czy nogami do przodu. 

Lepiej nie ryzykować😁

Ale co zaparcia leczysz czy hemoroidy?   :P

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla prawaka takiego jak Ty to nic tam nie ma ...

To jednak prawda, że tam same pedały, lgbtqie oraz księża pedofile?

Chociaż 1 sezon Wiedźmina oglądne bo w bodajże w 2 to już Jaskra chłopaki bolcują.🤮