Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

nie nadążacie za zmianami w prawie bo się zmieniło kilka lat temu i nie zawsze jest wolne jesli swieto przypada w dzień wolny od pracy 

Tylko za soboty oddają.

Teraz, HF86 napisał(a):

Budżetówka 😂

Tam i tak nie wiedzą po co do pracy przychodzą 😂

W sektorze prywatnym są takie same przepisy ... Też muszą Ci dać dzień wolny jeżeli święto wypada w sobotę ...

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

nie nadążacie za zmianami w prawie bo się zmieniło kilka lat temu i nie zawsze jest wolne jesli swieto przypada w dzień wolny od pracy 

Jak pracujesz od poniedziałku do piątku, to zawsze

Jak pracujesz w " ruchu ciągłym", to masz obniżony wymiar godzin

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko za soboty oddają.

W sektorze prywatnym są takie same przepisy ... Też muszą Ci dać dzień wolny jeżeli święto wypada w sobotę ...

Dajesz swoim zbieraczom 🤔

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał(a):

Budżetówka 😂

Tam i tak nie wiedzą po co do pracy przychodzą 😂

Ja tam bym nie chciał za ich pieniądze użerać się z roszczeniowymi petentami, a w szczególności w instytucjach typu ARiMR🤫 

Opublikowano

Już martwią się gdzie pracę znajdzie armia urzędasów z arimr, jeszcze trochę i nie będą potrzebni jak dopłat nie będzie  🤔

https://share.google/LJl83Cnx7VrvMKV2Q

3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Ja tam bym nie chciał za ich pieniądze użerać się z roszczeniowymi petentami, a w szczególności w instytucjach typu ARiMR🤫 

Nie długo nie będą musieli 

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał(a):

Dzisiaj byłem po djp. 

Jedyny w całej agencji. 

Irz weszło, nikt nie został zwolniony 😂

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał(a):

no dziś premier zrobił dwa dni wolne w tym roku dodatkowo 

Jednak to się nie liczy dla pracowników nie publicznych. 

Tu jak by nie patrzeć tylko zmieniło jak ktoś chce mieć wolny weekend bierze z urlopu.

Jeśli mam być szczera to jak ktoś coś wprowadza to niech wprowadza dla wszystkich a nie dla swoich. 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Jednak to się nie liczy dla pracowników nie publicznych. 

Tu jak by nie patrzeć tylko zmieniło jak ktoś chce mieć wolny weekend bierze z urlopu.

Jeśli mam być szczera to jak ktoś coś wprowadza to niech wprowadza dla wszystkich a nie dla swoich. 

Ty na pewno gdzieś pracujesz ?? Nie wiesz o dniach wolnych do odbioru za święta wypadające w sobotę ??

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Już martwią się gdzie pracę znajdzie armia urzędasów z arimr, jeszcze trochę i nie będą potrzebni jak dopłat nie będzie  🤔

https://share.google/LJl83Cnx7VrvMKV2Q

Nie długo nie będą musieli 

U mnie są tzw wieczne tuzy, czyli zrobili sobie z traw powyżej 5 lat uprawianych i ludzie wypisują działki z systemu i sieją kukuruszke czy ziarka 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ty na pewno gdzieś pracujesz ?? Nie wiesz o dniach wolnych do odbioru za święta wypadające w sobotę ??

Wiem o tym doskonale. .

Mi chodzi bardziej o to że chwalić się tym że ktoś jest dobrym wujaszkiem to jest śmiech na sali. 

Opublikowano

Jeszcze dzieciakom chcą tydzień wolny od zajęć dołożyć. 

Także siuuuper i tak już mało kiedy do szkoły chodzą na zajęcia 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Mi chodzi bardziej o to że chwalić się tym że ktoś jest dobrym wujaszkiem to jest śmiech na sali. 

Ale w tym artykule jest jasno napisane skąd te dni wolne i dlaczego ... 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale w tym artykule jest jasno napisane skąd te dni wolne i dlaczego ... 

A odkąd "budżetówka" pracuje w sobotę ? 

Jak dobrze pamiętam to pracują od pon- piątku w sob mają wolne 

Opublikowano
17 minut temu, konteno napisał(a):

naczepa ma własny agregat spalinowy czy masz w ciągniku generator na pasek a chłodnia elektryczna ?

Każda ma własny. Nie słyszałem o takiej jak ty piszesz. Przynajmniej u nas nie ma. Agregaty są spalinowo-elektryczne.

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

A odkąd "budżetówka" pracuje w sobotę ? 

Za dni wolne od pracy wypadające w sobotę przysługuje dzień wolny od pracy do odbioru w innym terminie ... Nie ważne czy pracujesz w soboty czy nie ...

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Ale sobie obiad wykombinowałem ale tak tak na wschodzie biednie się je bo tutaj bieda piszczy 

W rejonach podkrakowskich murgrabie i barony to pewnie perliczki dziczyznę jedzą i winem popijają  

17683912163265811136135458204795.jpg

Widać od razu że ty prawdziwy Białorusin, ziemniaki i cebula..tylko ta kiełbasa. Dobrze że chociaż najtańsza zwyczajna.

Ja dzisiaj grochówkę właśnie zjadłem

Trzeba będzie trochę pochodzić żeby biura nie zasmrodzic 🤣

• Haha 2
Opublikowano

Alert przysłali by nie wyjeżdżać, bo intensywne opady...

..no i pada..

Tylko jak nie jeździć, jak cza...

1 minutę temu, jacus napisał(a):

grochówkę właśnie zjadłem

A ja jem babkę ziemniaczaną...

...znana tak potrawa w Galicji?

Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał(a):

Miasteczka powiatowe "wymierają", chętnych do pracy za minimalną coraz mniej

Do budzetowki dalej kolejki na każde stanowisko począwszy od sprzątaczki 

O ile facet coś znajdziesz w sektorze prywatnym, tak dla kobiet budżetówka to dalej dobry kawałek chlebka 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Za dni wolne od pracy wypadające w sobotę przysługuje dzień wolny od pracy do odbioru w innym terminie ... Nie ważne czy pracujesz w soboty czy nie ...

Pod warunkiem że pracodawca cię wezwie do pracy to i owszem przysługuje ci dzień wolny za sob jeśli jednak nie to wydaje mi się że nic nie przysługuje

A wracając do tego 14 sierpnia  to chodzi o połączenie dwóch świat Wniebowstąpienie NMP z Świwto Wojska Polskiego 

A 28 grudzień dlatego że 26 grudnia to jest sobota