Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dopłaty powinny być do produkcji a nie do hektarów, więcej produkujesz to więcej dostajesz ... A jak się nie opłaca żwirowni uprawiać to zalesić i produkować potem z tego pellet ... Ostatnio ponad 2000 za tonę. 

No i przychodzi rok nieurodzaju, susza, grad i masz 0 z dopłat, też sprawiedliwie

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pieniędzy to on ma, ale nabrano w bankach.

Nie tym razem 

A co do YT to i Ty się możesz zabrać za nagrywanie swoich sukcesów 😉, będziemy oglądać  

Edytowane przez tytanowyJanusz
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Handlarze cieląt nie biorą 

W większości handlarze bo oni wszytko co popadnie biorą  a mleczarzowi to pasuje

Ile razy Pafnucy ze śwagrem chcieli przyjechać to nikt niech sprzedać 😁

Stop tyranii mleczarzy 

Tusk się weźmie za was 😅😁

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Myślisz że ta werwa taka cudowna? 

Ja tankuje w tej stacji gdzie jest najlepsze. Cała flota tam gdzie robie też.

Drugie auto zatankowałem na Orlenie  i ledwo do domu wróciłem, nalałem dodatku i jest ok.

ja przedwczoraj zatankowalem verwe do pelna a mialem polowe zbiornika BO z dodatkiem  ..i dzis uj nie odpalil w garazu ,pierwszy raz takie cos 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dopłat nie powinno być wcale. Amen.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Najbardziej sprawiedliwie to zlikwidować te dopłaty ...

I tak będzie w niedalekiej przyszłości

Opublikowano
Teraz, tytanowyJanusz napisał(a):

Nie tym razem 

A co do YT to i Ty się możesz zabrać za nagrywanie swoich sukcesów 😉, będziemy oglądać 

Nie tym razem 

Durnia z siebie robić? W imie czego?

Kiedyś go oglądałem ale w pore się ogarnąłem.🤣

Jak zobaczylem kiedy zabrał się za hodowle bydła, nie sprzedał ani nednego opasa a już nabrano maszyn na miliony na poczet przyszłych zysków. Kosił kukurydze po zarobkach a własna została do grudnia.

Albo popsuty  kombajn został na polu do nastepnych żniw.

To za ostre jak dla mnie.😉

Ja wiem że takie coś najlepiej się sprzedaje wśród widzów. Jacy widzowie taki idol.

Ogólnie prawie nie ogladam rolniczego YT bo ci co byli na początku ok poszli w komercje. A reklam mam dosyć na codzien w innych mediach.

Albo opowiadań jak zbiera po 12 ton z hektara na V klasie przy słabym roku.

Nie wiem po co to.

5 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja przedwczoraj zatankowalem verwe do pelna a mialem polowe zbiornika BO z dodatkiem  ..i dzis uj nie odpalil w garazu ,pierwszy raz takie cos 😲

Gdzie tankowałeś? W suwałkach?

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Z YT grzesiowi z Parczewa fajny gorsz wpada. Na pewno więcej jak z gospodarki, niewiele mniej jak z tego transportu, a może i więcej zostaje po odliczeniu kosztów. 

To na pewno. Dawno nie oglądałem. Jak kupował te gruzy to popierdolone to jakieś było. Kupuje samochód i zamiast powymieniać filtry, zrobić konkretny przegląd to on maluje płomienie i grila wstawia. 

Gdybym nie widział wcześniejszego gospodarzenia to bym pomyślał, że on to robi specjalnie.

Opublikowano
Qwazi napisał:

10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

mała czarna poznales😉🤭😀😀😀

No nie. Nie te strony naszej ojczyzny pięknej 🤷. No i pani była, że tak to ujmę...innego typu urody😊

znaczy blondyna 😀😀

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Dlaczego durnia? Przecież napisałem że nagrywał byś same sukcesy. 

Porażki zostaw dla lepszych od siebie 😄😛

Sukcesy to ma ten Słomek, Joker i Czoko. Oni nie muszą siać a i tak im urośnie 10 ton.

Grzesiu i jego sąsiad - Casecoś tam to podobne aparaty. W mniejszym stopniu Fitcośtam.

13 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

w Filipowie 

Myślisz że samo puści czy wymiana filtrów?

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Co dolać do tego paliwa na cały zbiornik bo jak na złość w sobotę wlałem do pełna 🤦, benzyna,  denaturat czy inny polepszacz żeby znów ta parafina się nie wytrąciła 

znajomy mechanik powiedział że jak sie coś dolewa do paliwa to wprowadz do ciepłego garażu bo paliwo musi mieć +5°C żeby się dobrze wymieszało że specyfikiem

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Sukcesy to ma ten Słomek, Joker i Czoko. Oni nie muszą siać a i tak im urośnie 10 ton.

Grzesiu i jego sąsiad - Casecoś tam to podobne aparaty. W mniejszym stopniu Fitcośtam.

Myślisz że samo puści czy wymiana filtrów?

filtry do wymiany ...wleje benzyny i podgrzeje w garazu i sie zobaczy moze puści .....  w ogóle nie zagadal wiec brak paliwa ,pewnie zjechałem juz na oparach  ...na szczescie zony ato w benzynie 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

znaczy blondyna 😀😀

A rozpoczynasz jaki kolor włosów kobieta posiada🤔😱...to zmienne jest...i złudne 😉😁...widzisz jeden kolor, a się okazuje, że widzisz nie ten, który jest🤦

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A propos moich wczorajszych przygód z paliwem i B0 z prywatnej stacji przy -15. 🤕😡 Zajrzałem właśnie do filtra 

IMG_20260202_141219_449.jpg

Mi dzisiaj kierowca z nawozami zadzwonił że jedzie, ciągnik pokręcił pokrecił i tyle w temacie. Podejrzewam że filtry zalepione na amen, nawet tego nie ruszałem bo ręce do wszystkiego przymarzają. Oddzwoniłem niech mu szukają kogoś innego, z RSM potrafił zadzwonić wcześniej jeszcze przy załadunku czy przyjezdzać a tu chłop zadzwonił jak był godzine ode mnie.

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

znajomy mechanik powiedział że jak sie coś dolewa do paliwa to wprowadz do ciepłego garażu bo paliwo musi mieć +5°C żeby się dobrze wymieszało że specyfikiem

Na pewno cos tam się wymiesza, ale wszelkie dodatki należy wlewać na stacji przed tankowaniem, bo trzymane w podziemnych zbiornikach ma zawsze wyższą niż te w zbiorniku w samochodzie.

Opublikowano
37 minut temu, marulekk napisał(a):

W większości handlarze bo oni wszytko co popadnie biorą  a mleczarzowi to pasuje

Ile razy Pafnucy ze śwagrem chcieli przyjechać to nikt niech sprzedać 😁

Stop tyranii mleczarzy 

Tusk się weźmie za was 😅😁

I ani razu nie przyjechał 

A wystawione były nie raz

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

32 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

słaby był chodowca słaby był rolnik słaby mechanik i słaby trasporotwiec

Za to jest pewne że jest mniej orobiony niż Ty, i domyślam się że i więcej pieniążków ma od Ciebie 😎 

po czym to wnioskujesz ?