Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, tracker napisał(a):

A to Donaldu Tusku nie obiecywał internau po złotówku w tych 100 bajerach na 100 dzionków :DDD

Rudy dużo obiecywał, ale po tym setnym dniu stwierdził że dostał aż 30 %poparcia to spełni 30 % swoich obietnic. I pewnie te internaty za 1 zł były tak jak paliwo po 5,19 w tych 70 co to nie spełni. Ale to nie dobra jest o tym wspominać 🫢

• Like 3
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja nie znam żadnej marki czy to starej czy nowej na ON  z gaźnikiem. Coś takiego nie istnieje. Jeśli istnieje to proszę o podanie nazwy chętnie się dowiem o czymś takim. 

Poza tym ja jak się na czymś nie znam to się nie wypowiadam. 

DT

500

Teraz plus vat bo wszystko zdrożało...

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, tracker napisał(a):

A to Donaldu Tusku nie obiecywał internau po złotówku w tych 100 bajerach na 100 dzionków :DDD

Dobrze że jednak mati te milion polskich aut elektrycznych do 2020 wyprodukował, fabryki kewlaru też już tworzą na cały świat, a zaraz i prym w galaktyce będzie. 

A i dopłaty już mamy takie jak w starej UE, a nawet wyższe 😂

Ech kto by wierzył politykom 🙄

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Poprostu trzeba im dołożyć mocy

Zimą zawsze zapotrzebowanie na moc większe 

39 minut temu, Bezduszna napisał(a):
44 minuty temu, 6465 napisał(a):

A znasz jakiś pojazd na ON. Z gaźnikiem? Bo do benzyny to raczej nie ma sensu nic dolewać. 

Stare marki samochodów jedynie.

Kaśka, diesel musi mieć podaną mieszankę paliwowo powietrzną pod wysokim ciśnieniem, żeby mogło dość do jej zapłonu w komorze spalania. To silnik wysokoprężny. Tam nie ma iskry, która powoduje zapłon, jak w benzynie. Tutaj poprzez ciśnienie sprężania w cylindrze oraz ciśnienie podanej mieszanki musi się wytworzyć samozapłon, żeby silnik zagrał. Gaźnik nie podaje mieszanki pod ciśnieniem, więc musi być pompa wtryskowa i wtryskiwacze, które to ciśnienie zbudują. 

Dajta Katarzynie spokój. Ona próbuje się czegoś dowiedzieć korzystając z naszych postów i Google. A Google czasami lubi robić psikusy

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
49 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Słychać będzie jak będziesz rzygał pod płotem 🤣 tak to dzieci to zagłuszyły 🤭

Nie rzygam. Jak już wypiję to nie oddam. Te czasy, że się rzygało to minęły jakieś 10 lat temu. Podobnie jak czasy, że wokół dzieci były.

Słońce świeci ale zimno. Indyczkę by trza ubić i chlewek bielić ale na taki ziąb to się nie chce.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zimą zawsze zapotrzebowanie na moc większe 

Kaśka, diesel musi mieć podaną mieszankę paliwowo powietrzną pod wysokim ciśnieniem, żeby mogło dość do jej zapłonu w komorze spalania. To silnik wysokoprężny. Tam nie ma iskry, która powoduje zapłon, jak w benzynie. Tutaj poprzez ciśnienie sprężania w cylindrze oraz ciśnienie podanej mieszanki musi się wytworzyć samozapłon, żeby silnik zagrał. Gaźnik nie podaje mieszanki pod ciśnieniem, więc musi być pompa wtryskowa i wtryskiwacze, które to ciśnienie zbudują. 

Dajta Katarzynie spokój. Ona próbuje się czegoś dowiedzieć korzystając z naszych postów i Google. A Google czasami lubi robić psikusy

Ja po prostu pamiętam jak mój tata dolewał denaturatu do Fiata 126p który był jego oczkiem w głowie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pewnie wóda się lała w internacie, to tego fajki młodym kupowali ...

Teraz łatwiej kupić kryształ niż papierosy i wódę. Skala ćpańska wśród nastolatków i młodych jest przerażająca. I pal licho to zielsko, ale katyniony dostępne wszędzie i za pół darmo. 

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Popier96 napisał(a):

Teraz łatwiej kupić kryształ niż papierosy i wódę. Skala ćpańska wśród nastolatków i młodych jest przerażająca. I pal licho to zielsko, ale katyniony dostępne wszędzie i za pół darmo. 

skąd ty znasz to wszystko, te nazwy hmm

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Nie ważne czy to czy tamto. Opiekun odpowiada za te dzieciaki i widocznie coś było nie tak skoro wprowadzono takie zasady. Nie pasuje to mieszkać tam nie trzeba, przymusu nie ma ...

Chociaż myślę, że jakby to były narkotyki to by policja tam wkroczyła ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał(a):

1,4mx1,4m na pierwszy tydzień dla 80 styknie?

Opublikowano
3 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Prawda niestety. Już lepiej jak te szlugi kopcą, ale patrzeć na przyćpane 15 latki to aż się człowiekowi niedobrze robi 😖

• Like 3
Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Aż nadto. 

Bo mam prawie 4 płyty XPS na strychu, mają jakoś koło 1,30 długości każda, połączę to do kupy, od spodu obiję gumolitem żeby nie dziobały styropianu i ujdzie. Wysokość ideał bo 60cm. 

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

porozmawiaj z córką co doprowadziło do takiej sytuacji bo nie wszystko Tobie powiedziała 

Teraz z dzieckiem się nie rozmawia. Wystarczy rodzicom dać telefon i szalej ile dusza zapragnie a ja w tym czasie mam Święty spokój z tobą.

Wystarczy poczytać teraz o wprowadzanej nowej ustawie na temat zakazu korzystania z FB i innych społecznościowek dla dzieci. .

Wystarczy sobie zadać pytanie czy to państwo ma wychowywać dzieci czy to rodzic powinien dziecku tłumaczyć jak korzystać z takich społecznościowek 

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

ostatnio młodszy brat się mnie pytał czy znam stronę magiczne kryształy, bo młodszy kuzyn coś mu mówił, ja myślałam że tam jakieś ładne kamyki będą, a tam zaopatrzony kartel normalnie na legalu działa XD W czasach internetu wszystko na wyciągnięcie ręki 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Bo dużo widziałem. Pozatym, miałem bardzo dobrych kolegów którzy dzieci przez to potracili, sami wylądowali w MONARze. Jestem dość ciekawym i świadomym człowiekiem, lubię czytać. A jak Cię to ciekawi to Polska jest top 1 w produkcji dopalaczy i stymulantów w Europie. 

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Prawda niestety. Już lepiej jak te szlugi kopcą, ale patrzeć na przyćpane 15 latki to aż się człowiekowi niedobrze robi 😖

A człowiek się cieszył jak za robotę ktoś piwem poczęstował w takim wieku... 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Teraz z dzieckiem się nie rozmawia. Wystarczy rodzicom dać telefon i szalej ile dusza zapragnie a ja w tym czasie mam Święty spokój z tobą.

Wystarczy poczytać teraz o wprowadzanej nowej ustawie na temat zakazu korzystania z FB i innych społecznościowek dla dzieci. .

Wystarczy sobie zadać pytanie czy to państwo ma wychowywać dzieci czy to rodzic powinien dziecku tłumaczyć jak korzystać z takich społecznościowek 

Teraz jak dzieciak nie ma socjali to jest palcami wytykany, już za moich czasów się dziwiono, że np fejsa nie miałam w gimnazjum.
Ale uważam, że bez tego dzieciaki byłyby lepsze 
Kto to widział, żeby gówniaki po 9-10 lat życzyły sobie markowe kosmetyki, kurde za moich czasów perfumy Hanny Montany za 14 ziko to był szczyt luksusu hahah 😂

Opublikowano
1 minutę temu, s_z_k napisał(a):

Kto to widział, żeby gówniaki po 9-10 lat życzyły sobie markowe kosmetyki, kurde za moich czasów perfumy Hanny Montany za 14 ziko to był szczyt luksusu hahah 😂

Ale jakie kosmetyki xD U mnie była taka nauczycielka, co jak widziała, że jakaś wymalowana przyszła, to dostawała zmywacz do paznokci czy do tych całych tapet i marsz do łazienki to zmywać xD 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jakie kosmetyki xD U mnie była taka nauczycielka, co jak widziała, że jakaś wymalowana przyszła, to dostawała zmywacz do paznokci czy do tych całych tapet i marsz do łazienki to zmywać xD 

Mam kuzynkę lat 10, podpytywałam się ostatnio co jest modne w jej wieku, bo jeszcze trochę i urodziny będzie miała.
A mała księżniczka, że w sumie to teraz kupiła sobie mgiełkę Vicoria Secret, chciałaby jeszcze sol de janeiro i jakiś olejek z NYXa by się jej przydał, ale marzy jej się najbardziej Dior
Jak ja w życiu za mgiełkę bym 80 złoty nie dała, jak za tyle to już można perfumy kupić 😂
W jej klasie dziewczynki to już pazurki żelowe i full make-up robią sobie, a nauczyciele nic zrobić z tym nie mogą, bo by mieli więcej problemów niż te dzieciaki 🤷‍♀️

• Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 2