Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Chrzciny robiliśmy w domu, mieliśmy wynajęty namiot w ogrodzie plus babki do gotowania. Nic taniej nie wyszło. I tydzień zamieszania. Na 10-20 osób samemu by można było robić ale więcej to już nie jest tak łatwo, bo na jednej patelni i dwóch garkach tego nie przygotujesz 

Na więcej osób musisz mieć łady,i wiedzieć co gdzie kupić -gielda wcale nie jest tania

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

Obornik raczej

To tak

Karol6130 napisał:

To jest obornik z pod krów zasuszonych Słomiasty  Paruje bo leży w stodole i mu zimno

Teraz się dokładnie przyjrzałem, to już widzę . Na żywo to po zapachu bym poznał

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

Jak jakiś szwagier Kamysza czy Kierwinskiego założył za pieniądze z KPO drugarnie to teraz musi mieć zlecenia państwowe na jakiś durny podręcznik bezpieczeństwa albo plecaku wywalone pieniądze w błoto ale jak się nie zarządza nie swoimi pieniedzmi (albo nie odpowiada swoim majątkiem) to można wywalać pieniądze na prawo I lewo bez konsekwencji

Nie mondra o tym wspomnieć bardzo nie mondra. Zaraz jacyś uśmiechnięci wyskoczą że za PiSu tak samo robili 🙃

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Się na głupoty nie wydaje. Nowy rok dobrze się zaczął, 2200 za przyczepkę się zgarnęło, aby dalej było korzystnie.

Co za przyczepkę? co będzie w zamian?

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Chrzciny robiliśmy w domu, mieliśmy wynajęty namiot w ogrodzie plus babki do gotowania. Nic taniej nie wyszło. I tydzień zamieszania. Na 10-20 osób samemu by można było robić ale więcej to już nie jest tak łatwo, bo na jednej patelni i dwóch garkach tego nie przygotujesz 

Ja na święta obiadki robię i mini przyjęcia na 23 osoby. Teraz na komunie ma być 60?  Nie ogarnę jako matka komunijna. Jeszcze mamy będą urodziny 80-te razem. W namiocie w czerwcu byłam na komunii w zeszłym roku to tragedia była z 40 stopni ciepła.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Ja na święta obiadki robię i mini przyjęcia na 23 osoby. Teraz na komunie ma być 60?  Nie ogarnę jako matka komunijna. Jeszcze mamy będą urodziny 80-te razem. W namiocie w czerwcu byłam na komunii w zeszłym roku to tragedia była z 40 stopni ciepła.

U nas chłodno było i nagrzewnica dogrzewalem 🫣

Opublikowano
11 minut temu, mf362 napisał(a):

Albo catering 

Jest nie daleko mnie taka miejscówka,gdzie z braku zaplecza kuchennego idzie catering -cenowo wychodzi podobnie co od talerza w lokalu.

Ja miałem wesele gdzie wynająłem lokal,kucharka i zakupy ogarnąłem bez problemu.Wiedzialem że rodzina mi pomoże pod względem rozporządzeń kucharki .....

Brat miał dwa miesiące wcześniej w tym samym lokalu ale zapłacił od talerzyka.Ta sama liczba gości.

Cenowo  nie ma co porównywać bo różnica kolosalna

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaa...

Dzielisz, bo za dużo, kombinujesz...

Na etacie, musisz odkładać...itd, itp..

Zapieprzasz, chociaż nie musisz...

Na co to?

...tylko patrzeć jak dzierżawy zaczniesz brać....

Z dzierżaw nic mi nie przybędzie...

50 minut temu, slawek74 napisał(a):

Myślisz że od spisywania coś przybędzie 🤔🤣🤣🤦 ja mam faktury i rozliczam vat a to już o krok dalej 😛🙋‍♂️

Najprostsza statystyka to dwa słupki i zeszyt...

19 minut temu, simsones napisał(a):

Co za przyczepkę? co będzie w zamian?

Nic, przyczepka już niepotrzebna.

Opublikowano
Godzinę temu, Kallina86 napisał(a):

O czarnym to nawet piosenki pisali. A o zielonym... A o zielonym co? Ogórek, ogórek, ogórek, zielonym ma garniturek? 

Pewnie by było o czym 😆 

Makowiec to tak średnio. Ale gołąbki to robisz takie, jak lubię. Też nie lubię tych wymyślnych kapust. Odparzasz? Wiesz, że jak całą zamrozisz i rozmrozisz, to efekt jak odparzona? 

Kapusta najdłużej. Nie wiedziałam że można mrozic

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

15 szpilki to trzeba mieć wprawe żeby się poruszac.

Tańczę nawet. Na codzien tak max do 10

16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

U nas chłodno było i nagrzewnica dogrzewalem 🫣

Już nie wiem co gorsze.

16 minut temu, Baks00 napisał(a):

Jest nie daleko mnie taka miejscówka,gdzie z braku zaplecza kuchennego idzie catering -cenowo wychodzi podobnie co od talerza w lokalu.

Ja miałem wesele gdzie wynająłem lokal,kucharka i zakupy ogarnąłem bez problemu.Wiedzialem że rodzina mi pomoże pod względem rozporządzeń kucharki .....

Brat miał dwa miesiące wcześniej w tym samym lokalu ale zapłacił od talerzyka.Ta sama liczba gości.

Cenowo  nie ma co porównywać bo różnica kolosalna

Moja koleżanka pracuje w lokalu gastronomicznym. Osobiście mam obrzydzenie lekkie. Przynajmniej wiem dlaczego ziemniaki takie są niedobre. Oni je obierają jak mają czas i takie oskrobane warzywa trzymają po 2 tygodnie w tych workach vacum. Nie będę wspominać o miesie. Catering też mi nie podchodzi. Najlepsza kucharka na świeżo zrobione i nie odmrazane

12 minut temu, Ajeto napisał(a):

Raczej z metra cięte

Księżniczko cicho siedz. Zasypało cię już?