Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, radekz200 napisał(a):

taki miałem w kija 😛

Kij sprzedany? Może w rozliczeniu poszedł 🤔

Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

@radekz200 Ratku przepraszam że w jednym z tematów o UJ wie czym i pogodzie nazwałem Cię miękka fają. Przepraszam, proszę o rozgrzeszenie i pokutę.

A ty Sławomir co się śmiejesz? 

Gdzie 🤔😎🤣🤣🤣

Opublikowano
55 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jestem w kotłowni...

Przejrzałem całe menu, nie widzę żeby było to jakoś ustawiane.

Nie widzę takich opcji.

Mogę dać nr do serwisanta.

Nie trzeba, ale dziękuję za fatygę i zdjęcia. Znalazłem w internecie ustawienia bo sam wróciłem do ustawień fabrycznych i nie mógł przekroczyć granicy 43 stopni. Teraz mam 55 i to w mieszance z owsem i ładnie się wypala, nic nie przelatuje. Pszenica przeleciała na rusztach

59 minut temu, jahooo napisał(a):

Bartek, dalej jesteś moderatorem ?

Coś tam się działa 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bartek933 napisał(a):

Nie trzeba, ale dziękuję za fatygę i zdjęcia. Znalazłem w internecie ustawienia bo sam wróciłem do ustawień fabrycznych i nie mógł przekroczyć granicy 43 stopni. Teraz mam 55 i to w mieszance z owsem i ładnie się wypala, nic nie przelatuje. Pszenica przeleciała na rusztach

Coś tam się działa 

Polityka okiem rolnika 2025

zamknął bys temat ? jest już temat na 2026 rok zatwierdzony

tu jest nowy temat 

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Teraz, Bartek933 napisał(a):

Żaden problem.

U mnie chyba tylko temperatury się ustawia.

Przejrzałem co tam się skrywa w menu i nie widzę żeby można było ustawiać wentylator czy podajnik.

Próbowałem więcej owsa niż pół na poł, to zaczęły się pojawiać niespalone pojedyncze ziarna.

Połowa to u mnie optymalnie

Opublikowano
34 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Bo dokupiłem drugi nabój gazujący, sam zestaw 250 i do tego dwa syropy za złotówkę 

Dobre to jest 😁 syropu trzeba lać do minimalnej kreski bo za słodkie wychodzi

Ja leje do szklanki i dopiero wodę bo jak gazowalem z syropem to się zakleja rurka ta co gazuje bo to słodkie 

23 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Kupiłam ten 

https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-nakranowy-geyser-euro-z-wkladem-aragon-15932459921

Ale jak nie ... sraczka to urok. Mam opuszczaną baterię podokienną. On nie jest ciężki ale na tyle ciężki, że bateria sama opada... Więc musiałam w łazience. Nie chciałam baterii po tygodniu użytkowania wymieniać.

Musisz mieć baterię bez wyciąganej wylewki i wtedy filtr bez problemu zamontujesz w mniej niż minutę. Co trzy miesiące wymieniasz ten wkład. Patrzyłam już jak to się robi. Takim specjalnym kluczem, który dostajesz razem z filtrem odkręcasz. Czasowo minuta trudność 0. Wkład na allegro około 100 zł. Miałam kupić dzbanek filtrujący. Szklany, duży i cenowo wyszedłby podobnie. A to znalazłam wtedy przy okazji. Jak wleję do butelki do sodastream zwykłą wodę i tą filtrowaną to różnica jest i w smaku i w przezroczystości wody. 

U mnie też to samo z kamieniem. Czajnik, ekspres, żelazko, mop. Na ekspresie i czajniku różnicę widzę. Nawet na misce psa do wody. 

Co Ci tam... odwróciło? To już nie do mnie takie pytania. 

Jaką masz baterie ? 

Bo też muszę mieć łamana bo zlew przy oknie sobie moja pani wymyśliła i tyle tego jest że UJ wie czym one się różnią i która dobra :o rozrzut cenowy też spory, a nie wiem nawet na co patrzeć 

2 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

Nie pije, ale jest na bank drugi temat który różni sie tylko końcówką nazwy 

Ten psychol dwa założył i radek też dwa 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Ja leje do szklanki i dopiero wodę bo jak gazowalem z syropem to się zakleja rurka ta co gazuje bo to słodkie 

Jaką masz baterie ? 

Bo też muszę mieć łamana bo zlew przy oknie sobie moja pani wymyśliła i tyle tego jest że UJ wie czym one się różnią i która dobra :o rozrzut cenowy też spory, a nie wiem nawet na co patrzeć 

Zdjęcie wyśle. Ale czy karton mam... Nie wiem. I gdzie ona ostatecznie kupiona była chyba nie przypomnę. 

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Gazuje się samą wodę i dodaje syrop do nagazowanej wody. Na niektórych butelkach są kreski ile lać syropu, na innych tylko ile wody.

ja tam gazuję z syropem

• Haha 1
Opublikowano

📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 

Wiecie co tak tera przeglądam tematy i te roki w tematach to najgłupsza rzecz

Powinien być temat i trwać latami

Zawsze można wrócić a i zobaczyć w stecz

A tak to tera jeden wielki syf

Pogoda w 4 tematach

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 

Wiecie co tak tera przeglądam tematy i te roki w tematach to najgłupsza rzecz

Powinien być temat i trwać latami

Zawsze można wrócić a i zobaczyć w stecz

A tak to tera jeden wielki syf

Pogoda w 4 tematach

Spokojnie Ryszard jakiś kumaty moderator skasuje tematy puste 🙋

Opublikowano
Godzinę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Weź se zrób tiktoka tak jak FB, będę Ci wysyłał fajne filmiki 😁

No dawaj podpiołem af pod tiktaka

15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ty idź do Michałka, tam jest pogoda dla młotkujących xD 

Nie ja wierny jestem

Tu zacząłem i łaził po innych nie będę

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Zjebałem robotę i kończę na dziś 🤣 

Przerosła mnie obsługa agregatu do malowania 🤭

Masz swój? Co ci się dzieje, pluje czy co? 

Opublikowano

Od kolegi mam, Wagner taki dość spory. 

Za dużo farby ustawione, sufit malował na pysk mi nakapalo, zacieków trochę zrobiłem będę szlifować 🫣 zamiast iść do kotłowni i białą na ścianie spróbować jak to będzie szło to ja odrazu na głęboką wodę 🤦

• Haha 1
Opublikowano

Sama mam Boscha raz użyłam go do malowania i powiedziałam nigdy więcej. 

To nie ma jednak jak tradycja pędzel do łapki i malowanie i nie ma zacieków i wszystko ładnie 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Od kolegi mam, Wagner taki dość spory. 

Za dużo farby ustawione, sufit malował na pysk mi nakapalo, zacieków trochę zrobiłem będę szlifować 🫣 zamiast iść do kotłowni i białą na ścianie spróbować jak to będzie szło to ja odrazu na głęboką wodę 🤦

Oj wagnerem to lata temu było malowane, może dysza za duża i dlatego za dużo leci, a takie tam gadanie jak się nie widzi... Mógł ci kolega przyjść prysnąć, on wie jak ustawić. 

• Like 1