Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak nie będzie partii to ludzie mogą zacząć głosować na tego kto będzie pierwszy na liście, nie wiedząc do końca nawet na kogo głosują ... Zresztą, teraz też tak jest, tylko listy partyjne i kilka tych "jedynek" jest ...

technicznie do obejścia; np. każdy na osobnej karteczce czy nazwiska rozpisane w gwiazdę na kartce w kształcie koła i wiele wiele innych sposobów

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Rozlewać nie powinni nieważne kto rządzi kto wylewa. Pół biedy w miejscu publicznym bo to jednak ten syf ktoś musi potem sprzątać i ktoś za to płaci. A w czyimś domu czy pod domem jak to zwał to już kategorycznie nie powinni. A do tego kierowanie gróźb typu będziesz wisiał to już w ogóle przegięcie.

Gnojówka najlepszy nawóz 😛Stefan jeszcze będzie tym chwalił do sąsiada, zobacz ministrem jestem słabym ale trawnik umiem najlepiej nawozić , trawa soczysta jak na narodowym 🙈

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Gnojówka najlepszy nawóz 😛Stefan jeszcze będzie tym chwalił do sąsiada, zobacz ministrem jestem słabym ale trawnik umiem najlepiej nawozić , trawa soczysta jak na narodowym 🙈

Ja bym nie chciał takiego trawnika, teraz co kilka dni będzie musiał to kosić xD

Opublikowano
9 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wiesz dobrze jak to działa. Jeszcze mu dopier**lą za słaby bieżnik w busie i nieośnieżoną tablice rejestracyjną.

Wiem wiem,

Jeszcze może dostać za stosowanie azotu nie w terminie 😜

• Haha 2
Opublikowano

Teraz najlepsi, których wybieramy, to dobrzy aktorzy...

Wszystko przy kamerach, uczą jak mają się zachowywać i co robić by się przypodobać wyborcom...

...czym lepszy aktor, tym więcej głosów zdobywa...

...takie czasy nastały...a nie czasy referendum, czy prawdziwej... polityki...

Tak myślę, Panie Dysydent...

...ja tylko się pośmiać mogę, z tej...tragikomedii...

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

bo lud  glosuje na partie a nie na ludzi i postulat okręgów jednomandatowych nic nie zmieni co widać po senacie 

bo jest taki system i ludzie zawsze będą utożsamiać z konkretną partią.
Nakaz rozwiązywania partii na czas wyborów pewnie wiele by nie zmienił w patologii którą wskazał

21 minut temu, Desperado napisał(a):

A o czym to świadczy?  o upadku świadomości wyborców.

bo kliki partyjne znalazły by tysiąc sposobów by to obejść i wyborcy by nie widzieli żadnej potrzeby i sensu w podnoszeniu tej świadomości
Demokracja bezpośrednia już do takiej świadomości wręcz zmusza; tylko tego boi się ta spsiała obecna klasa polityczna i bez rewolucji czy może niekoniecznie aż tak drastycznych środków ale bez wymuszenia oddolnego nic się nie zmieni bo wymuszenie zewnętrzne tylko jeszcze pogorszy stan tej świadomości spychając w totalną apatię zmysł demokratyczny społeczeństw całkiem słuszną konkluzją - "i tak mój wpływ jednym głosem zerowy to po co mam się wysilać w wiedzę jak/na kogo mam głosować gdy i tak będzie jak było" 
I mamy takich właśnie kiboli co wybory traktują jako te ustawki a i tak wynik tych ustawek ma się nijak jak ich drużyny w meczach zagrają

sorry że nie stać mnie tak na szybko na krótsze i bardziej trafne i chwytliwe porównanie

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wszystko przy kamerach, uczą jak mają się zachowywać i co robić by się przypodobać wyborcom...

...czym lepszy aktor, tym więcej głosów zdobywa...

ciekawe ile braun gaśnicę trenował przynajmniej w myślach?

no i qwa zadziałało i to jak

gdyby podszedł i normalnie, jak człowiek; zdmuchnął te świeczki to by .. no właśnie co? nic
nie mogła się bodaj ta gaśnica - nie wiem - zaciąć? wybuchnąć i piznąć mu w twarz? xD 

skoro

12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

.ja tylko się pośmiać

Opublikowano

znam prostszy sposób - obietnice wyborcze traktowac jako formę transakcji

nie wywiążesz się - cała partia ma proces o oszustwo i zero pieniędzy przez następne 10 lat z budżetu, a osoby zasiadające we władzach partii zakaz pełnienia funkcji publicznych na 10 lat plus zakaz pracy w instytucjach publicznych i spółkach Skarbu Państwa w tym czasie

a może posuńmy się dalej

członkowie parti tworzącej rząd i ich rodziny mają zakaz prazy w spółkach skarbu państwa i pełnienia funkcji kierowniczych w instytucjach publicznych, chyba, że takie funkcje pełnili już przed wyborami

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Lepper nie pasował nikomu. To nie był typ człowieka co popełnia samobójstwo.

Dokładnie, ja też nie wierzę w samobójstwo to był twardy facet , nawet eksperci mówią że to nie był typ samobójcy 

• Haha 1
Opublikowano

wrzutka spoza wątku
"Minister wskazywał również na siłę, jaką pokazuje Europa. W ocenie szefa niemieckiej dyplomacji dzięki zawarciu przez UE umowy handlowej z południowoamerykańskim blokiem Mercosur oraz perspektywą wynegocjowania podobnego porozumienia z Indiami Europa udowadnia swoje możliwości współpracy"

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-niemcy-przecza-glosom-z-usa-w-sprawie-grenlandii-nie-widac-p,nId,22507926

z Indiami?

zatem moje pytanie - czy xujnia chce rozwalić czy przyłączyć się do BRICS? - nabiera coraz większej wagi; gdzie odpowiedź jest tak oczywista że nawet nie pofatyguję się w jej artykulację 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

widać to w wyniku Brauna 

No nie wiem, a co mają dalej popierać te kliki partyjne, nie działające na rzecz własnego państwa? lub skrajną niekompetencję całego rządu, prowadzącą wszystko na dno?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

No nie wiem, a co mają dalej popierać te kliki partyjne, nie działające na rzecz własnego państwa? 

A to debil latający z gaśnicą lepszy ?? Jedyny jego program to spalic flagę UE czy pobiegać z gaśnicą ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jedyny jego program to spalic flagę UE czy pobiegać z gaśnicą ...

Wiem wiem, dla ciebie lepsi tacy co mówią jedno, a robią drugie, tylko że w interesie na pewno nie Polski i Polaków.

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał(a):

No nie wiem, a co mają dalej popierać te kliki partyjne, nie działające na rzecz własnego państwa? 

ok , to co ma do powiedzenia mąderego taki poseł Wilk z konfedercji ? on nie jest z kliki

Opublikowano
44 minuty temu, dysydent napisał(a):

ciekawe ile braun gaśnicę trenował przynajmniej w myślach?

To mógł być ...poryw...

..ale np palenie flagi uni...trenowane było...tyle że chyba na sucho, bo mało brwi se nie opalił jak już....grał...🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Wiem wiem, dla ciebie lepsi tacy co mówią jedno, a robią drugie, tylko że w interesie na pewno nie Polski i Polaków.

Ale co Braun sensownego zrobił ?? Oprócz pajacowania i zdobywania głosów debili którym to imponuje ?? Co Braun zrobił dla Polski i Polaków ?? Posłem był, teraz jest europosłem, jakieś osiągnięcia ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

ok , to co ma do powiedzenia mąderego taki poseł Wilk z konfedercji ? 

Pokaż mi choć jednego ministra, czy ministrę z obecnego rządu który ma coś mądrego do powiedzenia, pokaż choć jednego? a to są ministrowie.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale co Braun sensownego zrobił ?? Oprócz pajacowania i zdobywania głosów debili którym to imponuje ?? Co Braun zrobił dla Polski i Polaków ?? Posłem był, teraz jest europosłem, jakieś osiągnięcia ??

A co poseł może zrobić. Gdyby był prezydentem lub premierem to by na pewno coś zrobił a nie bezmyślnie służył innym państwom

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dokładnie, ja też nie wierzę w samobójstwo to był twardy facet , nawet eksperci mówią że to nie był typ samobójcy 

A jaki jest typ samobójcy?