Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może jakieś reparacje od Putina?🤔

Pan Mularczyk zdaje się posiada wszelkie tabele, wskaźniki, przeliczniki, suwak logarytmiczny iiiii kalkulator z nowymi bateriami, to powinien cuś wyliczyć.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Pan Mularczyk zdaje się posiada wszelkie tabele, wskaźniki, przeliczniki, suwak logarytmiczny iiiii kalkulator z nowymi bateriami, to powinien cuś wyliczyć.

Rudy Tusk już ogłosił, że sami sobie wypłacimy reparacje 🤣

Coś miruś przysnąłeś w tej oślej ławce i nie słuchasz swojego ulubionego premiera 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Sam go k**wa wybrałeś i  nie słuchasz co mówi tylko jakimiś pisowskimi urojeniami się zajmujesz 🤣🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak zwykle zbysiu nie mówisz całej prawdy 

Porozumienie handlowe między Unią Europejską a Mercosurem (Argentyna, Brazylia, Paragwaj, Urugwaj) zostało osiągnięte na poziomie negocjatorów
28 czerwca 2019 roku. Było to porozumienie polityczne (ang. agreement in principle), kończące główną fazę negocjacji po 20 latach, a nie ostateczne głosowanie ratyfikacyjne. 
Oto kluczowe fakty wokół daty 2019 r.:
  • 28 czerwca 2019: Komisja Europejska ogłosiła osiągnięcie przełomowego porozumienia w sprawie handlu z Mercosurem w Brukseli.
  • Cel umowy: Zniesienie ceł na ponad 90% towarów handlowych między blokami.
  • Co było dalej: Po 2019 roku umowa utknęła w miejscu na kilka lat z powodu sprzeciwu niektórych państw UE (głównie Francji) oraz kwestii środowiskowych. 
Ważna uwaga: Umowa, o której mowa (uzgodniona w 2019 r.), wciąż podlegała licznym zmianom i negocjacjom, a jej ostateczne zatwierdzenie przez Radę UE i Parlament Europejski nastąpiło dopiero w styczniu 2026 roku (po kolejnych poprawkach i protestach rolników). 

Opublikowano

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wybierz się do okulisty....

To nie ja mówię....

Co za kretyn...😄

Zbysiu nie bierz się za rzeczy których nie rozumiesz 🤣

W 2019 roku nie odbyło się finalne głosowanie ratyfikujące umowę handlową między Unią Europejską a blokiem Mercosur (Argentyna, Brazylia, Paragwaj, Urugwaj). W czerwcu 2019 roku ogłoszono jedynie
porozumienie polityczne po 20 latach negocjacji. 
Kto zablokował ratyfikację (i dlaczego 2019/2020)?
Proces ratyfikacji został wstrzymany (faktycznie zablokowany) krótko po ogłoszeniu porozumienia, głównie ze względów ekologicznych oraz presji rolników.
  • Francja: Prezydent Emmanuel Macron był głównym przeciwnikiem, powołując się na pożary Amazonii i brak gwarancji ochrony klimatu ze strony Brazylii (rządzonej wówczas przez Jaira Bolsonaro).
  • Irlandia i Austria: Również sprzeciwiały się umowie, obawiając się o interesy swoich rolników (konkurencja z tańszą wołowiną z Ameryki Płd.).
  • Parlament Europejski: W kolejnych latach (m.in. w 2020 r.) PE wyrażał sprzeciw wobec umowy w obecnym kształcie, argumentując to kwestiami wylesiania Amazonii. 
Co działo się później?
Umowa utknęła w martwym punkcie, a w 2024/2025 roku temat wrócił (podpisanie finalnego tekstu w grudniu 2024 r.), przy czym opór wciąż stawiają Francja i Polska (obawa o rolnictwo). 
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

Znowu pracowanie nad takimi prostymi liczbami się przerosło ? Wiedziałem, że tak to się skończy jak ktoś zamieni konfederację na KO 😂

To jest dopiero odjazd i podążanie za masową głupotą . Zaraz pójdziesz do banku po kredyt i powiedz, że chcesz zostać beneficjentem 😂

Wcześniej utożsamiałeś się z poglądami konfederacji a teraz skończyłeś jak masowe mało rozwinięte ludki w Koalicji tuska z resztą lewactwa 

🤣

Niby taki do przodu  rozgarnięty wolnościowiec z konfederacji a krytykuje republike do której ci politycy regularnie chodzą i dobrze się tam czują🤣

No i zobacz jak potwierdzasz ze głupki  popierają pis. Jesteś żywym,  namacalnym przykładem wyborcy PIS który nie rozumie o co się go pyta i co się do niego mówi. Zamiast tego snuje urojenia dokłada bełkotliwa narrację której sam nie rozumie.  Mogłeś wybrnąć mądrze z pytania o wyliczenia  cen paliwa ale wybrałeś PISoowską drogę- pyskówka, głupawka i samozaoranie

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Próbujesz coś udowodnić a potem się wstydzisz, że to wstawiłeś  więc kto jest większym "kretynem " ?🤣

Matko jako zakłamany człowiek...

Przyjrzyj się...

Wstawiłem wypowiedź Mentza...

Ogarniasz, czy nadal coś nie tak w główce?😄🤭

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał(a):

No i zobacz jak potwierdzasz ze głupki  popierają pis. Jesteś żywym,  namacalnym przykładem wyborcy PIS który nie rozumie o co się go pyta i co się do niego mówi. Zamiast tego snuje urojenia dokłada bełkotliwa narrację której sam nie rozumie.  Mogłeś wybrnąć mądrze z pytania o wyliczenia  cen paliwa ale wybrałeś PISoowską drogę- pyskówka, głupawka i samozaoranie

Kto się zaorał wczoraj ?  za***isty jesteś  🤣.

10 godzin temu, Ulman napisał(a):

czyli jak zwykle nie podołałeś. No ale skoro podałeś cyfry to może ci podpowiem 

2022 -baryłka 120 x4,41 = 530pln

2026 baryłka 63 x 3,55 - 224 pln 

Wychodzi na to że teraz jest 57% taniej więc skoro za pisu było po 8pln to teraz powinno być po 3,45? Zgadzasz się?

A to twój zachwyt prawie najtańszym paliwem w UE . Brawo ulmanek za***isty mózg z ciebie 🤣

Umiesz poprawnie dochodzić do swoich wyliczeń 🤣. Prawdziwy prymus z ciebie 🤣

11 godzin temu, Ulman napisał(a):

Zdziwiony ani trochę ale zadowolony że od początku miałem rację. Satysfakcja to marna ale to było do przewidzenia jak się POPISowscy socjaliści zaczeli na socjal licytować. 

@Roman176, co to się stało że mamy dużo tańsze paliwo jak w Hiszpanii i jedne z najtańszych w europie?

Edytowane przez racyl
Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Matko jako zakłamany człowiek...

Przyjrzyj się...

Wstawiłem wypowiedź Mentza...

Ogarniasz, czy nadal coś nie tak w główce?😄🤭

Miej chociaż odwagę cywilną przyznać się, że nie bez powodu wstawiłeś wypowiedź mentzena bo wcześniej obwiniałeś głównie pis za mercosur który teraz wchodzi 

Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał(a):

Kto się zaorał wczoraj ?  za***isty jesteś  🤣.

A to zachwyt prawie najtańszym paliwem w UE . Brawo ulmanek za***isty mózg z ciebie 🤣

Nie belkocz jak przyglup.To poprawne te wyliczenia są czy nie?