Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jarecki napisał(a):

zależy jak liczyć bo okres jest dość długi jak sie wliczy odsedki od odsetek to kwota możę się podwoić , 

Gierek brał i się nie zastanawiał.  😀 A tak na poważnie widać, że nie macie argumentów i idziecie w domniemania. Odsetki od odsetek i co jeszcze od tego odsetki? Uważałem cię za poważniejszego.

23 minuty temu, nie napisał(a):

on myśli, że 3% to nie jest w skali roku tylko na 44 lata 🤣

Nie myślę tak jak ty, że 3 % to 3 razy tyle. 😀 zapomniałeś jeszcze napisać o Niemcach i o tym, że pis chce te same pieniądze pożyczać na wolnych rynkach na 5 % i więcej o czym wprost mówią politycy pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
30 minut temu, nie napisał(a):

on myśli, że 3% to nie jest w skali roku tylko na 44 lata 🤣

A te kredyty od Koreańczyków na te czołgi to na jaki %% PiS brał ?? Na jaki %% im oferuje kredyty Trump na swój sprzęt ??

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

SKW cofnęła mu poświadczenie bezpieczeństwa.

Nie cofnęła, tylko wdrożyła postępowanie sprawdzające. A jak wdrożyła, to facet nie ma dostępu do informacji niejawnych.  To nie to samo co cofnięcie poświadczenia bezpieczeństwa. Tego co mu wydali nikt mu nie cofnął. 

• Thanks 1
Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szkoda że Nałroki tak nie myśli, krzyczy "łapać złodzieja" a drugiego sam ukrywa ... Tak samo z krzykiem PiSiorów o komunistach a tow. Pawłowicz i tow. Piotrowicz się aby śmieją xD 

Pani Pawłowicz należała do solidarności , a Czarzasty to najprawdziwszy czerwony komuszek 

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A te kredyty od Koreańczyków na te czołgi to na jaki %% PiS brał ?? Na jaki %% im oferuje kredyty Trump na swój sprzęt ??

Ekonomia po pisowsku po co brać na 3 % jak można na więcej. Korea najtaniej pożycza na 5 %.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Pani Pawłowicz należała do solidarności 

Taaa, i pracowała w sądzie w czasie PRL nie współpracując z czerwonymi xD Gdzie ty Marcinek żyjesz xD Socjalistyczny Związek Studentów Polskich, mówi Ci to coś ?? xD W tamtych latach bez współpracy z służbami została nauczycielem akademickim, pracowała w PAN, robiła aplikację sedziowską ?? xD Taki sam komuch jak Czarzasty ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Pani Pawłowicz należała do solidarności , a Czarzasty to najprawdziwszy czerwony komuszek 

Aaaaaaaa kto zakładał Solidarność jak nie komuniści? 🤣

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Nie cofnęła, tylko wdrożyła postępowanie sprawdzające. A jak wdrożyła, to facet nie ma dostępu do informacji niejawnych.  To nie to samo co cofnięcie poświadczenia bezpieczeństwa. Tego co mu wydali nikt mu nie cofnął. 

Oooo. To jeszcze lepiej. Nie mam szczegółowej wiedzy na ten temat. Ale jeśli tak, to jeżeli wdrożyła postępowanie sprawdzające wobec uzyskania informacji wskazujących na brak rękojmi zachowania tajemnicy, to o ograniczeniu bądź pozbawieniu dostępu do informacji decyduje pełnomocnik OIN w instytucji, gdzie dany osobnik jest zatrudniony. To ograniczenie czy też pozbawienie dostępu ma charakter fakultatywny. Nie wiem czy pełnomocnik w Kancelarii Prezydenta taką decyzję podjął. 

Tylko mam jedno pytanie. Właściwą do postępowań w przedmiocie dostępu do informacji niejawnych jest ABW, skąd tutaj się wzięła SKW?

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Tylko mam jedno pytanie. Właściwą do postępowań w przedmiocie dostępu do informacji niejawnych jest ABW, skąd tutaj się wzięła SKW?

Pytanie celne, może bład.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, i pracowała w sądzie w czasie PRL nie współpracując z czerwonymi xD Gdzie ty Marcinek żyjesz xD Socjalistyczny Związek Studentów Polskich, mówi Ci to coś ?? xD W tamtych latach bez współpracy z służbami została nauczycielem akademickim, pracowała w PAN, robiła aplikację sedziowską ?? xD Taki sam komuch jak Czarzasty ...

Ale chociaż miała tyle honoru że dołączyła do prawicy , a czerwony jest nadal czerwony 

11 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaaaaa kto zakładał Solidarność jak nie komuniści? 🤣

Nie wiem nie było mnie wtedy na świecie 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale chociaż miała tyle honoru że dołączyła do prawicy , a czerwony jest nadal czerwony 

Jaka to prawica, jak to zwykli socjaliści xD A dokładniej to narodowi socjaliści, coś jak Hycler u Niemca ... Przecież PiS i Lewica w połowie mają takie same poglądy, różni ich kościół i rzeczy z tym związane, ale tak samo zabierali by bogatym i dawali biednym ...

Ten cały "prawicowy" PiS to zwykłe katolickie komuchy ... Tak samo chcą upaństwawiania i centalizacji gospodarki, tak samo równości klasowej, lekarz czy nauczyciel to wróg PiSowca ...

Nawet podobieństwo w postaci I Sekretarza jest, niby w strukturach państwa jest nikim, ani ministrem, premierem czy prezydentem też nie, tylko szef partii a wszyscy tańczą jak on zagra ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Będą się  spierać KTO MA RACJĘ i czyja prawda - rada jedna . Sztandar wnieść jedna partia PZPR  i wszyscy jednakowi . Marszałek Czarzasty powinien pomyśleć na danym rozwiązaniem .

Do Sejmu wybierali formalnie obywatele w głosowaniu powszechnym, jednak w rzeczywistości kandydatów wybierało i zatwierdzało kierownictwo PZPR.  Głosowano na tzw. listy państwowe, tworzone przez organizacje sterowane przez PZPR .

Namnożyło się partii jak robactwa i wielcy działacze polityczni . :D Zmieniają nazwę partii wielkie odświeżenie polityczne .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, mirro napisał(a):

Pytanie celne, może bład.

Może nie błąd, tylko ABW zobaczyła co w kwiatach i powiedziała, żeby się czepili tramwaja. To polecenie dostała SKW🤔. Taka, dość oczywista, teoria mi do głowy przyszła. Z jakiegoś powodu szef ABW nie nosi jeszcze lampasów 😁

33 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jaka to prawica, jak to zwykli socjaliści xD A dokładniej to narodowi socjaliści, coś jak Hycler u Niemca ... Przecież PiS i Lewica w połowie mają takie same poglądy, różni ich kościół i rzeczy z tym związane, ale tak samo zabierali by bogatym i dawali biednym ...

Ten cały "prawicowy" PiS to zwykłe katolickie komuchy ... Tak samo chcą upaństwawiania i centalizacji gospodarki, tak samo równości klasowej, lekarz czy nauczyciel to wróg PiSowca ...

Nawet podobieństwo w postaci I Sekretarza jest, niby w strukturach państwa jest nikim, ani ministrem, premierem czy prezydentem też nie, tylko szef partii a wszyscy tańczą jak on zagra ... 

Tomek, jak czytam Twoje posty, to przed oczami mam krzyżówkę Palikota z Jachirą😱🤭

Bez urazy🙋

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Tomek, jak czytam Twoje posty, to przed oczami mam krzyżówkę Palikota z Jachirą😱🤭

Bo niektórzy sobie ubzdurali, że skoro PiS trzyma z kościołem to znaczy że to jest prawica ...

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A czym wg Ciebie jest prawica?

Prawica najczęściej popiera kapitalizm, a tu PiS nijak do tego nie pasuje, z swoim centralizowaniem gospodarki, próbami upaństwawiania gospodarki czy znacznym rozszerzaniem polityki socjalnej ...

Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

od zabierania bogatym i dawania biednym był Robin Hood, Rumcajs z Cypiskiem i Janosik i to tylko w legendach.

Każdy polityk i każda partia zawsze zabiera, ale się też i dzieli. I czy tobie zabierają dużo czy bardzo dużo, a dają niewiele lub wcale zależy od tego w jakiej docelowej grupie społecznej jesteś akurat rządzącej partii czy zbioru ugrupowań. 

Oczywiście naprawdę bogaci i wpływowi funkcjonują w innym ekosystemie niż szary plebs

pis to prawica konserwatywna światopogladowo jakbyś nie czarował (tutaj jest tradycja od czasów KC, zmiana nastąpiła w obszarze właśnie socjalnym dla wyborców by przestać być partią niszową). Rozmysla się już od dłuższego czasu czym zastąpić diagram Nolana bo juz zaczyna  się starzeć, a ty ale i większośc  na AF przyjmuje podział na lewicę i prawicę z przed 80 lat bez mała. Ba naziści od hitlera to też prawica co boli tak Ulmana. TO że mieli słowo socjalistyczna w nazwie nic nie zmienia. Korea północna ma w nazwie ludowo-demokratyczna, a to nie znaczy, że tak jest. I jak  niemcy byli narodowymi socjalistami tak pis jest co najwyżej nacjonalistami od Dmowskiego a to dosyć umiarkowane jak na standardy światowe. Tusk i PO to europejska chadecja i jakoś juz nie masz ani grama chrześcijaństwa i katolicyzmu i ich wartości w europejskich ugrupowaniach, a to były fundamenty wszystkich partii które po 2 WS starały się w Europie "wolnej" by nie dopuścić nacjonalistów jak i komunistów do władzy, blok wschodni po upadku słusznie minionego systemu nie wymyślił nic nowego tylko skopiował zachodnie rozwiazania.

55 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Litości, Kryśka Pawłowicz nie ma za grosz honoru, ale pierdolca aż nadto. Poza tym jeśli Czarzasty to pomidor bo czerwony, to Pawłowicz to co najwyżej arbuz, może i z wierzchu zielona ale...

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Oni krów nie doją😁

Oni doją barany i owce i kazą mieć jagnięta, by były nowe owce i barany do dojenia i to za garśc siana

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tusk likwidował jednostki bo były nie potrzebne ...Wtedy na wschodzie byli przyjaciele. 

za Tuska miało być żle. 

Dziękuję za wyczerpującą i krótką informacje, od strony władzę popierajacych obywateli. Tuszę, że są autentyczne. W tych kilku słowach dowiedziałem się dwóch rzeczy:

1. Jak poprzednio rządził Tusk to Rosja putina i kartoflany fuhrer to byli nasi przyjaciele. (no to jak wrócił do władzy to jestem spokojny, na wschodzie znów przyjaciel, nawet jak nie mozemy oficjalnie przyznać)

2. Większość wyborców KO to masochiści mimo, że wiedzieli, że ma być źle to i tak zagłosowali na Tuska, a wszyscy inni myśleli, że ma być właśnie dobrze. Ok może nie dobrze, ale lepiej.

• Haha 1
Opublikowano

To pis mówił jak to zle będzie za Tuska a teraz nie chcą tej kasy z safe bo nie bezie jak ciemnoty żenić jak ludzie będą mieli robotę i gospodarka będzie się kręciła. 

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał(a):

Z jakiegoś powodu szef ABW nie nosi jeszcze lampasów 😁

Aaaaaa to przypadkiem nie obstrukcja Pana Prezydenta? Bo awanse generalskie, to jego prerogatywa. A że szuka funkcjonariuszy co mu w kampanii ponoć drążyli dołki pod stopami, to może i szef ABW musi poczekać.

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Prawica najczęściej popiera kapitalizm, a tu PiS nijak do tego nie pasuje, z swoim centralizowaniem gospodarki, próbami upaństwawiania gospodarki czy znacznym rozszerzaniem polityki socjalnej ...

Ale wedle wszelakich definicji prawica trzyma się tradycji. I tutaj ekipa z Nowogrodzkiej się wpisuje w definicję. A z tą centralizacją i upaństwowieniem w ich wykonaniu to bym nie szalał. Chyba, że w zakresie administracyjnym. Ale też nie do końca. Dużo zrzucali w dół. I co do tradycji, to można przewrotnie powiedzieć, że trzymanie polaka za pysk jest tradycją. Zawsze byliśmy pod czyimś butem. A okresy, w których tak nie było w historii można uznać za incydenty. My po prostu musimy mieć bat nad głową, bo inaczej nam się w tej głowie przewraca

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

To pis mówił jak to zle będzie za Tuska a teraz nie chcą tej kasy z safe bo nie bezie jak ciemnoty żenić jak ludzie będą mieli robotę i gospodarka będzie się kręciła. 

A liberałowie z lewicą gardłowali, że będzie lepiej i fantastycznie jak się prawicowców wytnie. Tak że remis w tej rywalizacji 

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Aaaaaa to przypadkiem nie obstrukcja Pana Prezydenta? Bo awanse generalskie, to jego prerogatywa. A że szuka funkcjonariuszy co mu w kampanii ponoć drążyli dołki pod stopami, to może i szef ABW musi poczekać.

Z tego co wiem to nie. Akurat Pan pułkownik nie był przedstawiany do wężyka 

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Ale wedle wszelakich definicji prawica trzyma się tradycji. I tutaj ekipa z Nowogrodzkiej się wpisuje w definicję.

Czyli to tak na prawdę centrum z może lekkim skręceniem w prawą stronę ... 

Teraz, galan99 napisał(a):

DLACZEGO NIEMCY NIE WZIĘLI KREDYTU SAFE?  

A po co bogaty ma brać kredyt ??