Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No właśnie nie, bo masz kwotę wolną, rozliczanie się z małżonkiem, i jak jedna osoba w małżeństwie tylko pracuje na etacie, a druga jest rolnikiem to nieźle można zakombinować ... A nie powinno tak być.

Tak, tylko jeden klient płaci gotówką, reszta przelewem. 

Jakie zakombinować, rozliczasz się z małżonkiem zgodnie z przepisami i płacisz mniejszy podatek

To w którą skalę podatkową byś wpadł jakby wprowadzili podatek dochodowy dla rolników?

Wtedy już byś szybko leciał do urzędu żeby rozliczać się z małżonką🫢

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taką rodzinkę mam właśnie za miedzą ...

Teraz jeszcze jest fejsbuk i innne gówna gdzie wymieniają się doświadczeniami i mamy to co mamy.

Normalnym ludziom jest ciężko uwierzyć, że można tak kombinować.

Zamiast zabrać dzieci a tych wy***rdolić na ulice to ciągnie się tak latami do czasu aż zdarzy się jakieś konkretne nieszczęście.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zamiast zabrać dzieci a tych wy***rdolić na ulice to ciągnie się tak latami do czasu aż zdarzy się jakieś konkretne nieszczęście.

Do 2018 jeszcze mieli 0,5ha truskawki, chłop coś jeździł na ciężarówkach po kraju, teraz tylko leje się alkohol, a wszystko finansuje GOPS/MOPS/ renta alkoholowa ... Robię coś tam w truskawkach, godzina 9 rano, a on wyszedł przed chałupę i już ledwo na nogach stoi ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I tego nie powinno być, równe podatki dla każdego, ulga tylko na dzieci.

Tomek skończ z tą hipokryzją, piszesz o równych podatkach dla wszystkich jednocześnie nie płacąc złotówki podatku dochodowego i jakieś marne grosze na NFZ

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

Tomek skończ z tą hipokryzją, piszesz o równych podatkach dla wszystkich jednocześnie nie płacąc złotówki podatku dochodowego i jakieś marne grosze na NFZ

Ale niech skasują rolnika ryczałtowego, wszystkich traktować jak przedsiębiorców i podatek dochodowy ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I tego nie powinno być, równe podatki dla każdego, ulga tylko na dzieci.

wrzucanie wszystko koszty zlikwidować to większa kasa niż ulgi nie wiadomo na co po za dziećmi 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale niech skasują rolnika ryczałtowego, wszystkich traktować jak przedsiębiorców i podatek dochodowy ...

Nooo i zero jakiegokolwiek odliczania kosztów, podatek od przychodów te Twoje 12% do tego NFZ 9, tak jak na etacie

jestem za 🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

Nooo i zero jakiegokolwiek odliczania kosztów, podatek od przychodów te Twoje 12% do tego NFZ 9, tak jak na etacie

Myślę, że było by mniej, bo system prosty, naliczanie podatku proste, brak kruczków i kreatywnej księgowości to i aparat państwa można by znacznie uprościć.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I wszystko będą wrzucać w koszty , ale będzie PAŃSTWO miało dochód 😄

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Myślę, że było by mniej, bo system prosty, naliczanie podatku proste, brak kruczków i kreatywnej księgowości to i aparat państwa można by znacznie uprościć.

Jakie mniej, 9% na NFZ to i tak mało, bo tam studnia bez dna, do tego 12% od przychodu, to byś się obs...ał jakbyś musiał tyle oddać państwu

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wystarczy zrobić podatek od przychodu ... I nie mamy wliczania w koszty ...

W końcu widać byłoby po co te wszystkie firmy nadal są 

41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wszystkiego się nie da...

To wszystko zależy od kreatywności księgowej 😄

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał(a):

W końcu widać byłoby po co te wszystkie firmy nadal są 

To wszystko zależy od kreatywności księgowej 😄

Studiowałem z jednym synem Janusza biznesu. Gościu miał firme -swoją masarnie. Był tak bezczelny, że firma przynosiła same straty a żył z darowizny od swojego ojca emeryta. Dzieci oczywiście wszystkie zapomogi, stypendia, mops itp. Prawdziwy Januszex. 

Gosciu przyjeżdża na zajęcia samochodem firmowym, a żyje z mopsu i stypedium socjalnego. Ja to bym spalił się ze wstydu. Ludzie jednak nie mają go za grosz. Ani grama. Wszystko kosztem innych pracujących i płacących podatki.