Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No, z tej ich "roboty" wyszedł ponad miliard PLN straty ...

Tak wiem lepiej jakby sprzedali niemcom to nic nie trzeba wtedy dokładać 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czemu nie podwyższy kwoty wolnej od podatku? Nałroki zawetuje?

Kwota wolna to głupota ... Nie powinno być czegoś takiego, równe podatki nie ważne ile zarabiasz ...

Teraz, racyl napisał(a):

Tak wiem lepiej jakby sprzedali niemcom to nic nie trzeba wtedy dokładać 😂

Jprdl, ale ty głupi ... 

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał(a):

Na stabilne źródło prądu zawsze będzie zapotrzebowanie . przekop pogłębić i też będzie z tego kasa

A to jeszcze z tego nie ma profitów?

30 minut temu, racyl napisał(a):

Czekam na to zlikwidowanie rozdawnictwa prze twoją partię która przecież to obiecywała 😄. to jak to jest z tym , że zawsze nie wiedzą o czym mówią 

Noo od jutra upadlińcom 800+ trochę ukrucą, aaa i jeszcze czyste powietrze też przystopowali

6 minut temu, racyl napisał(a):

Węgla to my mamy wystarczy nie zamykać kopalni i nie nakładać podatków na niego

Uj, że koszty wydobycia przekraczają cenę sprzedaży, ale mamy i możemy wydobywać

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Kwota wolna to głupota ... Nie powinno być czegoś takiego, równe podatki nie ważne ile zarabiasz ...

Gdzie w unii ? 😂 A za czym nasze PO żebrałoby a potem się chwaliło ile to pozyskali na aqua parki itp czy cokolwiek innego 😂

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Uj, że koszty wydobycia przekraczają cenę sprzedaży, ale mamy i możemy wydobywać

A bo trzeba trochę górników spałować, wybić im z głowy deputaty, barbórki, 13, 14 to od razu koszty wydobycia spadną ...

4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Już jeden oporowiec  się narozwijał. "Kto się nie rozwija ten się cofa."

https://www.facebook.com/share/1CHU3XQDvr/

Jak debil i się bezmyślnie zakredytował to się tak kończy ... A komornik wyceni tak aby sprawnie odebrać długi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A bo trzeba trochę górników spałować, wybić im z głowy deputaty, barbórki, 13, 14 to od razu koszty wydobycia spadną ...

No i trochę tych z Bangladeszu sprowadzić, bo nikt normalny za minimalną tam nie pójdzie.

Skoro w państwówce są 13, to dlaczego w kopalniach ma nie być?

Górnik gorszy od policjanta czy nauczyciela?

U nas węgiel jest za głęboko żeby go wydobywać

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jprdl, ale ty głupi ... 

Powinoo tak być ale z zastrzeżeniem, że odpis na dzieci zamiast 800 plus a dla firm zero kombinacji. Jak mam u siebie dzięki komputeryzacji pełny wgląd w księgowość to widze że ani ta ani ostatnia gdzie pracowałem to podatków dochodowych wcale nie płaci. Wystarczy dobry księgowi plus kreatywna księgowość plus fundacja ala Owsiak i mozna państwo dymać bez gumy. A ja głupi kiedyś zastanawiałem się na ch*j w korporacji jakaś gówniana fundacja.🤣

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał(a):

A to jeszcze z tego nie ma profitów?

Noo od jutra upadlińcom 800+ trochę ukrucą, aaa i jeszcze czyste powietrze też przystopowali

Jak się nałożyło podatki i płaci się za nic nie robienie bo chcę się wygasić to taki biznes trudno aby był opłacalny . 

W czystym powietrzu to ludzi zrobili w bambuko . Zresztą to czyste powietrze nijak to się ma do tego poradnika bezpieczęństwa 😂

Ukrainiec powinien być traktowany od początku jak każdy normalnie pracujący polak i nic nie ma w tym dziwnego 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wystarczy rozdzielić ciężko pracujących ludzi pod ziemią od pasożytów związkowych i ludzi w biurach. Nic poza tym.

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Wystarczy rozdzielić ciężko pracujących ludzi pod ziemią 

Ich to niewiele jest w tych państwowych kopalniach ... Tam na jednego pod ziemią przypada jeden pracownik biurowy ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ototo, ulgi w podatkach jedynie na dzieci, żadnych innych.

Oooooo to. to. I jak Niemiec będzie chciał postawić fabrykę to też żadnych zwolnień podatkowych i przekazywania gruntów.

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Jak się nałożyło podatki i płaci się za nic nie robienie bo chcę się wygasić to taki biznes trudno aby był opłacalny . 

W czystym powietrzu to ludzi zrobili w bambuko . Zresztą to czyste powietrze nijak to się ma do tego poradnika bezpieczęństwa 😂

Ukrainiec powinien być traktowany od początku jak każdy normalnie pracujący polak i nic nie ma w tym dziwnego 

W czystym powietrzu, to ludzie sami się zrobili w uja, a myśleli że tacy przedsiębiorczy są

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kwota wolna, to taka podstawowa ulga ... Rozliczanie się z małżonkiem, druga ulga.

I bardzo dobrze, choć ta kwota wolna z innymi krajami jest dość mizerna

Trzeba się żenić, a jak chcesz żyć na kartę rowerową, to sorry winetu

Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

W czystym powietrzu, to ludzie sami się zrobili w uja, a myśleli że tacy przedsiębiorczy są

Ludzie sami się nie zrobili tylko grupa cwaniaczków- biznesmenów- naciągaczy oszukało tysiące biednych ludzi. Pokazało tylko słabość państwa Polskiego, które nie potrafi obronić najsłabszych.

U mnie w gminie był punkt konsultacji z programu czyste powietrze z jakieś szemranej  firmy doradczej. I co teraz? Powiedzieć, że głupi ludzie? 

A ty taki mądry?

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Żeby znacząco tam dostać dofinansowania to trzeba było nie mieć dochodów i dużo dzieci 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacor73 napisał(a):

I bardzo dobrze, choć ta kwota wolna z innymi krajami jest dość mizerna

Trzeba się żenić, a jak chcesz żyć na kartę rowerową, to sorry winetu

Nie. To jest złe, lewicowe podejście. Zabierać bogatemu bo jest bogaty i niech utrzymuje biednego. Jeszcze może niech ten biedny nie pracuje on utrzymuje się z 800+, mopsów, gopsów itp, mieszkanie socjalne, węgiel z GOPS ... Renta alkoholwa równa minimalnej emeryturze z KRUS, to nie jest normalne, to nakłania do patologii ...

Jak ktoś z własnej woli nie pracuje to nie powinien dostawać zapomogi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Ludzie sami się nie zrobili tylko grupa cwaniaczków- biznesmenów- naciągaczy oszukało tysiące biednych ludzi. Pokazało tylko słabość państwa Polskiego, które nie potrafi obronić najsłabszych.

U mnie w gminie był punkt konsultacji z programu czyste powietrze z jakieś szemranej  firmy doradczej. I co teraz? Powiedzieć, że głupi ludzie? 

A ty taki mądry?

Jak ci mówili, że ci okna, drzwi powymieniają. Dołożą styropian, zrobią elewację i ocieplą strop i to za darmo to każdy uległby 

Opublikowano

A ty taki mądry?

Pewnie że głupi, tak samo jak ci co wierzą politykom

Sołtysi udostępniali świetlice wiejskie tym firmom na swoje prezentacje, jak się odezwałem, to byłem wielkim wrogiem dla większości mieszkańców.

A ja jestem mądry inaczej i mnie tak w uja nikt nie zrobi😁

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie. To jest złe, lewicowe podejście. Zabierać bogatemu bo jest bogaty i niech utrzymuje biednego. Jeszcze może niech ten biedny nie pracuje on utrzymuje się z 800+, mopsów, gopsów itp, mieszkanie socjalne, węgiel z GOPS ...

z mopsu się nie utrzymasz, za takie mieszkanie też trzeba płacić jak i inne opłaty.

coś ci się pomięszało że za to przeżyje 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Jak ci mówili, że ci okna, drzwi powymieniają. Dołożą styropian, zrobią elewację i ocieplą strop i to za darmo to każdy uległby 

Od tego powinno być Państwo Polskie aby chronić przed oszustami a nie udostępniać im lokale na konsultacje.