Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I to jest błąd, bo powinniśmy rozwijać własną produkcję podstawowych elementów uzbrojenia ... A nie kupować gotowe pociski czy drony z USA bądź Europy ...

Kupowanie czy nawet produkowanie powinno być swobodne  a nie nakazane 

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Bo teraz jest dobrobyt, lulki kupują po 3 mieszkania w Warszawie, ludzie płacą po 10 tys zł za metr zabudowy kuchennej, czy 20 tys za robociznę łazienki 5 metrowej

Dobrobyt nie przychodzi od tak , zwłaszcza jak ktoś nic nie zrobił przez 2 lata rządów 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Dobrobyt nie przychodzi od tak , zwłaszcza jak ktoś nic nie zrobił przez 2 lata rządów 

A rozumiem, dobrobyt jest z tego pisowskiego rozdawnictwa, za które teraz trzeba płacić🤔

Opublikowano
8 minut temu, jacor73 napisał(a):

Bo teraz jest dobrobyt, lulki kupują po 3 mieszkania w Warszawie, ludzie płacą po 10 tys zł za metr zabudowy kuchennej, czy 20 tys za robociznę łazienki 5 metrowej

a to wszystko dzieki PIS 

Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

A rozumiem, dobrobyt jest z tego pisowskiego rozdawnictwa, za które teraz trzeba płacić🤔

Czekam na to zlikwidowanie rozdawnictwa prze twoją partię która przecież to obiecywała 😄. to jak to jest z tym , że zawsze nie wiedzą o czym mówią 

Opublikowano

Nie, zamiast wydawać pieniądze na zagraniczne uzbrojenie to starać się go jak najwięcej produkować na miejscu.

Tak jak te pociągi i tramwaje z niemiec 😂

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

zresztą jacor73 , poczytaj ile wydał w tym zimowym okienku Widzew Łódz na pilkarzy , prawie 100 mln zł 

Coś jedno 0 chyba za dużo ;) 10mln zł ;) 

Teraz, racyl napisał(a):

Tak jak te pociągi i tramwaje z niemiec 😂

Jprdl, ale ty głupi jesteś, ale czego się po PiSuarze spodziewać ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Coś jedno 0 chyba za dużo ;) 10mln zł ;) 

Jprdl, ale ty głupi jesteś, ale czego się po PiSuarze spodziewać ...

Ja wiem że ty tylko do lidla i kauflanda popierdalasz 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Ja wiem że ty tylko do lidla i kauflanda popierdalasz 

No nie, 80% spozywki kupowanej w sklepach w DINO kupujemy. W Lidlu czy Kauflandzie może raz w miesiącu jakieś zakupy robimy. Wędliny/podroby itp od lokalnego masarza, jabłka od sąsiada, warzywa od dalszego kuzyna, bo ma i marchew, i ziemniaki, pietruszkę, buraczki, no sporo tego ma. Kalafior, brokuły od innego kuzyna, zblanszowane i do zamrażarki ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co on, Sakiewicz albo Holecka żeby mieć mordę ??

Nie, ale jest jak Schnepf i dobrosz oracz, czyli też ma mordę

4 godziny temu, Przemuś13 napisał(a):

Poprzednicy zadłużali ,obecni zadłużają i następcy też będą zadłużać. 

no ale to sukces i przyspieszenie, bo 8 lat zadłużania pisiorów, popaprańcy przebiją w 3 lata

3 godziny temu, racyl napisał(a):

Konfederacja jak najbardziej 

ech racyl widze tobie zależy na zmianie pozycji w jakiej partie cię dymają, ty juz plułeś na pis, plułeś na PO, na zmianę i w międzyczasie wracałeś do miłości do nich, coś tam jednak nie styka chyba do końca...

4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Przede wszystkim tylko widzą nowe inwestycje a z czego idą pieniądze to już nie widzą. 

A jakie to nowe inwestycje? Na razie to obecna władza chwali się nie swoim, tak jak pisiory tunelem w Swinoujściu z którym mieli tyle wspólnego co (pa)jacus z kulturą i inteligencją

48 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co mieli wyborcy PiS gdy z Funduszu Sprawiedliwości kupowano patelnie i garnki dla KGW ??

No jak to co, żarcie na festynach i odpustach. Ostatnio na zawodach szachowych też KGW obstawiało ten temat bo w kij taniej niż catering z restauracji, a i jakościowo lepiej. władze samorzadowe wykorzystuja KGW na każdy możliwy sposób, akurat to jedna z niewielu incjatyw która pisiorom wyszła i jak czegoś nie odjebią obecni albo następcy to dalej będzie trwać i się rozwijać

41 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

PSL się nie liczy. Ich już nie ma.

ja tam co prawda ateusz, ale daj boże, w tej intencji nawet byłbym skłonny dać na mszę. nie ma gorszej partii po 89 roku niż psl

31 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Prawactwo to debilizm i cofanie się w rozwoju ... Tylko katolickie średniowiecze popiera prawactwo ...

patrz, a w europarlamencie bryluje chadecja, do której i tuskowe przydupasy należą

33 minuty temu, jacor73 napisał(a):

A teraz czemu nie rządzą skoro wygrali wybory?

pisiory nie rządzą, bo przez 8 lat starali się zmarginalizować i przejąć wyborców psl-u, gdyby nie to to zamiast 3 drogi  byłby występ solo i koalicja z pisiorami bo ludowcy to zwykłe prostytutki

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jacor73 napisał(a):

PIS juz nie ma , i teraz to budżet KO , najwiekszy błąd to reforma finansów samorzadowych Poczytaj o tym to jest około 50 mld koszt , zwyżka z 500 zł na 800 plus to też PO , troche zapomniałaeś ale 500 plus było w projekcie na 2 i kolejne dziecko a nie na pierwsze i tu przyczyniło sie PO TO ZMIAN I WYPAT od pierwzego dziecka 

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lepiej nic nie robić, niż szkodzić Polskim Wałem ...

każdy kierunek jest lepszy niż dreptanie w miejscu, bo bez tego nigdy nic się nie zmieni

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

każdy kierunek jest lepszy niż dreptanie w miejscu

Nie, lepiej nic nie robić niż szkodzić ... Jak ktoś ma dwie lewe ręce to lepiej niech leży cały dzień na tapczanie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

PIS juz nie ma , i teraz to budżet KO , najwiekszy błąd to reforma finansów samorzadowych Poczytaj o tym to jest około 50 mld koszt , zwyżka z 500 zł na 800 plus to też PO , troche zapomniałaeś ale 500 plus było w projekcie na 2 i kolejne dziecko a nie na pierwsze i tu przyczyniło sie PO TO ZMIAN I WYPAT od pierwzego dziecka 

ale i pis zwiększył z 500 na 800 i pis zrobił na każde dziecko to ich decyzje by wygrac wybory, nie PO, ulegli presji opozycji i wyborców, tak samo jak robi to KO zwiększając socjal o kolejne programy z d*py

• Like 1
Opublikowano

Jak ktoś ma dwie lewe ręce to lepiej niech leży cały dzień na tapczanie ...

Aaaaaa jak ma dwie prawe, toooo zrobi coś więcej?

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

ech racyl widze tobie zależy na zmianie pozycji w jakiej partie cię dymają, ty juz plułeś na pis, plułeś na PO, na zmianę i w międzyczasie wracałeś do miłości do nich, coś tam jednak nie styka chyba do końca...

Donald mi tyle naobiecywał i gówno z tego wyszło 😄

Cały czas według ciebie mam popierać oszustów ? 😂

Opublikowano

Nie, lepiej nic nie robić niż szkodzić ... Jak ktoś ma dwie lewe ręce to lepiej niech leży cały dzień na tapczanie ...

lepiej niech sp***doli to go wywalimy i z tapczana i z życia, przyniesie poprawe, a ty jak żona alkoholika męża co ją bije

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, zamiast wydawać pieniądze na zagraniczne uzbrojenie to starać się go jak najwięcej produkować na miejscu.

Tak wyprodukują.🤣🤣🤣 

Jedna lewaczka mówiła w tv że trzeba zamykać huty bo niszczą środowisko. Prawak jej się zapytał, to w jaki sposób zamierzają produkować czołgi i armaty. A ona na to, co to ma wspólnego z hutami.🤣🤣🤣

Tacy debile cokolwiek wyprodukują. Chyba parady LGBT z piórem wsadzonym w d*pę.

A jak wyprodukują to w onecie napiszą że i tak do niczego się nie nadaje i niemieckie są lepsze.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

PIS jakieś tam miał wizje rozwoju 😄Polski a ci po za wzdychaniem do unii i niemiec nic nie robią