Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Te oznaczenia rasy to chyba dla jaj. HO i RW są U klasowe ciekawe rzeczy

Może jakaś porządna ubojnia no ja jeszcze  nie miałem ho w u  klasie.

Opublikowano

Jestem na styku strefy niebieskiej i białej. Miesiąc temu sprzedawałem facetowi jałówkę do niebieskiej  ja też byłem wtedy w niebieskiej. Teraz ja chciałbym od niego kupić cielęta i ku..a jestem w białej a on w niebieskiej. Te badania to musowo muszą być czy jak? Bo mnie z tymi strefami już kur...a chcę wziąć.

Opublikowano

Ale przez 1,5 miesiąca ja byłem już ze dwa razy w białej i ze dwa razy w niebieskiej. To są jaja. Jak wygląda cała procedura? Bo jak będzie dużo zachodu to pewnie opitoli na miejscu i na tym się skończy 

Opublikowano

Weterynarz musi pobrać krew. Próbka do badania i czekać na wynik. Nie możliwe że tak zmieniają. Pytałem powiatowego to z niebieskiej na biała mieli zmieniać po roku od ostatniego przypadku choroby

Opublikowano

Pierwszy raz wciągneli  do niebieskiej nasz powiat w listopadzie w połowie stycznia patrzę a tam biała, jak sprzedawałem tą jałówkę końcem stycznia to była niebieska, dziś patrzę a tam znów biała, czy tam zielona bo na tej mapce raz na biało raz na zielono. Normalnie idzie pojeb...a dostać.

Opublikowano

Coś mi nie pasuje z tą twoją niebieską i białą strefą, bo z tego co wcześniej było podane to strefa nibieska jest wprowadzana na minimum 180dni, a z tego co wiadomo to w naszym kraju strefa niebieska nigdzie nie była zdjęta tylko jeszcze poszła dalej na więcej gmin 

Opublikowano (edytowane)

@Pitraszek być może coś być z tym że te mapy coś fiksują bo to jest bardzo dziwne. 

@krzysiek277 na bank byliśmy w niebieską wciągnięci w listopadzie, jak tą jałówkę sprzedawałem końcem stycznia to dzwoniłem do piw się upewnić co i jak to też powiedziano mi że od listopada jesteśmy na niebiesko,nawet komunikat był na stronie starostwa. 

Edytowane przez karol19920
Opublikowano

W niebieskiej byłeś na mapie gdzie były błędy i mnie w okolicy też granica na mapie byliśmy już w niebieskiej ludzie cielaków nakupili a teraz widmo kontroli mandatów i wniosków do prokuratury 

Opublikowano
1 godzinę temu, adam85235 napisał(a):

Jakie macie opinie o ubojni Zakrzewscy z Szczuczyna? Cenę dają najlepsza, tylko termin płatności 14 dni 

Że wybicia słabe słyszałem, a na żywą biorą?

Opublikowano
1 godzinę temu, adam85235 napisał(a):

Jakie macie opinie o ubojni Zakrzewscy z Szczuczyna? Cenę dają najlepsza, tylko termin płatności 14 dni 

To jaka teraz cena i nich za o klasę.14 dni to nie jest długi termin t., też się zastanawiam żeby oddać coś na próbę.

Opublikowano
Godzinę temu, Karl123 napisał(a):

Że wybicia słabe słyszałem, a na żywą biorą?

Jakiś czas temu brali i na żywą ale dziwne u nich było że na miejscu faktury nie pisali tylko po kilku dniach przysłali. Trochę w ciemno sprzedawane