Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam! Chyba jestem zmuszony do zakupu opon do Zetora 7245, oczywiście radialne cena duża, a diagonalne? Ma Ktoś? Są ok? Pracuję trójkami obrotowymi i agregatem uprawowo siewnym,mam tylko 10 h ,diagonalne mogą być ok? Z tyłu mam 16,9/30 radialne i już są boki słabe,pęknięcia i kapcie często,i bieżnika też prawie nie ma,a z przodu diagonalne

Edytowane przez grzegorzw1971
Opublikowano (edytowane)

Mam diagonalne na tyle w zetorze 7745, tylko ze umnie robi on za pomocnika. W zimę jest tragedia, bardzo śliskie. W sobotę robiłem uprawę pod siew starym kultywatorem, bo dobrze nadaje się do przesuszania przed siewem. Na pusto ledwie wyjechałem, dzień wcześniej brat fendtem z talerzówka tamtędy jeździł,  rył rowy ale jeździł, na prawie łysych kleberach. Opony kupiłem w takim samym rozmiarze jak wcześniejsze radialne, ale wydają się węższe

Edytowane przez yaro_1
Opublikowano

teraz na pewno dołożyli byśmy do radialnych, jak pisałem u mnie zetor to pomocnik, ze względu na zwierzęta sporo jeździ zimą, i niby ostatnio śniegu było mało, ale ile człowiek się naklął, na te ślizganie...  a co by było przy normalnej zimie? lepiej nie myśleć

Opublikowano

diagonalne nie są takie tragiczne. Nowe diagonalne będą i tak wyraxnie lepsze niż łysawe i spękane radialne, bo raz- spokojna głowa, że nic nie pęknie w najmniej oczekiwanej chwili i dwa- nawet diagonalny bieżnik jest lepszy niż radialny brak bieżnika. Owszem- w komforcie jazdy czy uciągu/ grzexnieciu w podmokłym terenie będą ustępować nowym radialkom, niemniej że tak powiem idzie przywyknąć. Miałem na u1014 służącym jako pomocnik (tzn opryskiwacz/ nawóz) a więc jeżdżącym sporo po polu i asfalcie i dało się żyć. I to były założone w miejsce radialek z dużym bieżnikiem, którym z powodu niskiego ciśnienia spekaly boki i strach było jeździć. Więc wiem o czym mówię

Krótko jak masz jakąś tam wolna kase i stać Cię bez wielkiego zaciskania zębów na radialne-to nawet i chińskie/ indyjskie , ale wex radialne. A jak każdy grosz się liczy, to ja wybrałbym nowe diagonalne niż jazda na dotychczasowych grożących nagłym rozszczelnieniem czy nieznanego pochodzenia i jakości używkach, które też tanie nie są.

Opublikowano
10 godzin temu, grzegorzw1971 napisał(a):

Kurde to wychodzi na to że diagonalne to lipa a radialne tak drogie. A fabryczne na zetorze nie są diagonalne?

gowno prawda.. teraz diagonalne maja troche inna  budowe niz 40 lat temu..

na tyle ha to opony szybciej popekaja niz sie zuzyja.