Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

jest 14 dni od dnia doreczenia na odwolanie ....wystawiona elektronicznie pewnie liczy sie dzien wystawienia i wplywu na konto epuap..

Pierdu pierdu

Czytacie choć te decyzje elektroniczne? xd

Zgodnie z art. 67 ust. 1 i 2 ustawy o Planie Strategicznym, jeżeli decyzja w sprawie o przyznanie pomocy, o której mowa w art. 20 pkt 1-5, uwzględnia w całości żądanie rolnika i nie określa kar, w tym kar administracyjnych, lub zmniejszeń, których konieczność zastosowania wynika z przepisów, o których mowa w art. 1 pkt 1, w szczególności z art. 17 rozporządzenia 2021/2116, decyzję tę doręcza się jedynie na żądanie strony. Za dzień doręczenia decyzji, o której mowa w ust. 1, w przypadku, gdy strona nie wystąpiła z żądaniem jej doręczenia, uważa się dzień uznania przyznanej pomocy na rachunku bankowym strony lub na rachunku strony prowadzonym w spółdzielczej kasie oszczędnościowo-kredytowej. Mając na uwadze fakt, że strona nie złożyła żądania doręczenia decyzji niniejsza decyzja pozostaje jedynie w aktach sprawy

Edytowane przez Ajeto
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

Jest i reszta doplat na koncie, bez naliczenia w pue. Oficjalnie koniec kampanii 2025, nieoficjalnie jeszcze odpowiedz na odwolanie. 

Aż poleciałem do laptopa sprawdzić i oczywiście... jak zawsze zawód 🫣😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ajeto napisał(a):

Pierdu pierdu

Czytacie choć te decyzje elektroniczne? xd

Zgodnie z art. 67 ust. 1 i 2 ustawy o Planie Strategicznym, jeżeli decyzja w sprawie o przyznanie pomocy, o której mowa w art. 20 pkt 1-5, uwzględnia w całości żądanie rolnika i nie określa kar, w tym kar administracyjnych, lub zmniejszeń, których konieczność zastosowania wynika z przepisów, o których mowa w art. 1 pkt 1, w szczególności z art. 17 rozporządzenia 2021/2116, decyzję tę doręcza się jedynie na żądanie strony. Za dzień doręczenia decyzji, o której mowa w ust. 1, w przypadku, gdy strona nie wystąpiła z żądaniem jej doręczenia, uważa się dzień uznania przyznanej pomocy na rachunku bankowym strony lub na rachunku strony prowadzonym w spółdzielczej kasie oszczędnościowo-kredytowej. Mając na uwadze fakt, że strona nie złożyła żądania doręczenia decyzji niniejsza decyzja pozostaje jedynie w aktach sprawy

widac ze ty czytasz 🤣...to co cytujesz to tyczy jak nie masz potracen i nie zadasz decyzji nawet w formie elektronicznej ...wiec pomysl zanim zaczniesz sie madrzyc bo wyrwales fragment ktorego nie rozumiesz 

Pouczenie

Od niniejszej decyzji przysługuje odwołanie do Dyrektora Podlaskiego Oddziału Regionalnego Agencji

Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Łomży, za pośrednictwem Kierownika Biura Powiatowego

Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Suwałkach, w terminie 14 dni od dnia jej doręczenia.

Odwołanie od decyzji nie wstrzymuje jej wykonania.

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

pisałem ze" pewnie "golabiu ....ale masz cytat 😜

Termin na wniesienie odwołania od decyzji administracyjnej doręczonej elektronicznie (np. przez ePUAP, e-Doręczenia) wynosi 14 dni od dnia doręczenia decyzji. 

• Like 1
Opublikowano

Początek terminu: Termin biegnie od dnia następującego po dniu skutecznym doręczeniu decyzji na skrzynkę elektroniczną (lub po dniu uznania za doręczoną w przypadku braku odbioru).

Fikcja doręczenia: Jeśli pismo zostało wysłane na adres do doręczeń elektronicznych i nie wygenerowano potwierdzenia odbioru, pismo uznaje się za doręczone po upływie 14 dni od dnia wystawienia dowodu wysłania.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Za bardzo nie chce się wtrącać w waszą dyskusje ale z samej ciekawości sprawdziłam  obydwaj macie rację. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

sprawdziłam  obydwaj macie rację. 

Ty to jednak umiesz załagodzić sytuację.   :P  powinnaś zostać mediatorem wojennym.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Celownik07 napisał:

Jest i reszta doplat na koncie, bez naliczenia w pue. Oficjalnie koniec kampanii 2025, nieoficjalnie jeszcze odpowiedz na odwolanie. 

decyzje kiedy miałeś?

Opublikowano
3 minuty temu, Roki212 napisał(a):

Tak samo nie chcę się wtrącać, ale skoro obydwaj mają rację to czemu lajkujesz tylko jednego 🤔 i czemu spojrzałeś a nie spojrzałaś

Z prostej przyczyny w jednym byłam w 100% pewna że ma rację a druga informacje musiałam sprawdzić 🤪

3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ty to jednak umiesz załagodzić sytuację.   :P  powinnaś zostać mediatorem wojennym.   xD

Wystarczy że jestem w pracy nim.😃 

Na forum nie muszę być cały czas wystarczy od czasu do czasu 😃

Opublikowano
37 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

.to co cytujesz to tyczy jak nie masz potracen i nie zadasz decyzji nawet w formie elektronicznej ...wiec pomysl zanim zaczniesz sie madrzyc bo wyrwales fragment ktorego nie rozumiesz 

Nie zauważyłem, że dopisałeś.

Jeśli masz potrącenia przychodzi papierowo nawet jeśli nie żądałeś i termin leci od dostarczenia

Opublikowano (edytowane)

wez czkowieku gon sie ...nie rozumiesz co czytasz i zawracasz deee😜...nic nie przychodzi papierowo chyba ze zadasz, normalnie decyzja jest elektronicznie jak sa potracenia itp...ty jeses tepak do kwadratu🫣

Opublikowano

Zgodnie z art. 67 ust. 1 i 2 ustawy o Planie Strategicznym, jeżeli decyzja w sprawie o przyznanie pomocy, o której mowa w art. 20 pkt 1-5, uwzględnia w całości żądanie rolnika i nie określa kar, w tym kar administracyjnych, lub zmniejszeń, których konieczność zastosowania wynika z przepisów, o których mowa w art. 1 pkt 1, w szczególności z art. 17 rozporządzenia 2021/2116, decyzję tę doręcza się jedynie na żądanie strony

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

W tym eko schematy 

Ile wyszło do ha?

Zgadza się, trzeba tak kombinować aby jak najwięcej od nich wyrwać bo oni nas "robią" jak mogą na każdym kroku i wymyślają co rusz jakieś nowe przepisy i uwarunkowania. 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/doplaty-bezposrednie/nowe-doplaty-od-marca-2026-nawet-2380-zl-do-hektara-i-zmiany-w-tuz-2624941

Czyli co teraz zostaje tylko siać gorzowskie lub inne mieszanki traw i 2400 dodatkowe do hektara? Już to widzę jak po roku zredukuja do 1000 jak to było z IP, a po drugie do Marca to jeszcze zdąży trzy razy się wszystko pozmieniać. 

Opublikowano

nie robie zadnej zadymy tyko pokazuje ze nie rozumie co czyta ....i nie jest to zadne odkrycie 😜

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czy ty nie widzisz że on cię specjalnie nakręca abyś robił kolejną zadymę.  Oddychaj głęboko i licz do 100 zanim odpowiesz 

Opublikowano
43 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

pisałem ze" pewnie "golabiu ....ale masz cytat 😜

Termin na wniesienie odwołania od decyzji administracyjnej doręczonej elektronicznie (np. przez ePUAP, e-Doręczenia) wynosi 14 dni od dnia doręczenia decyzji. 

A potwierdzeniem doręczenia decyzji jest data wpływu kasy na konto. Jeśli chodzi o decyzję dostarczoną na epue ARiMR. Tyle w temacie.