Skocz do zawartości
Eryko

Problem MTZ nie podaje paliwa.

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Eryko    19

Mam taki problem przy MTZ że nie podaje paliwa do pompy wtryskowej.Wymieniłem pompke zasilającą i jest to samo co było na starej.Podłącze wężyk i paliwo pociągne z baniaka to pompuje normalnie i działa bez problemu,a z baku nie chce pociągnac tylko jest tak jakby sie powietrze i troche paliwa pompowało.co to może być?wszystko było wporządku i nagle sie taki problem zaczął.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    253

Przetarł ci się wężyk i zaciąga powietrze.Może kranik masz zabity jakimś syfem.Filtr paliwa brudny lub odstojnik.Może paliwa nie masz w zbiorniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomcio87    8

kolego ja mialem tak samo i u mnie rurka zasysajaca paliwo ze zbiornika byla zapchana. wystarczylo wyjac siedzenie i wyczyscic rurke i git.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Eryko    19

Paliwo Jest na pewno.odstojnik wyczyszczony,jak ściagne wężyk ktory idzie od baku do odstojnika paliwo leci bez problemu czyli kraniki czyste,filtr paliwa także.Też mi wygląda na łapanie lewego powietrza tylko jak to zlokalizować.Juz sie tyle nadenerwowałem i zakładam wszystkie nowe wężyki od paliwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krist4321    0

A jak wygląda sprawa na odcinku odstojnik-filtr paliwa???Kiedyś miałem zapchana końcówkę która przykręca się do odstojnika i też pompa nie ciągnęła paliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jesush    1

Drogi Kolego. Sprawa jest bardzo prosta. Mianowicie wymień uszczelkę na odstojniku paliwa, albo najlepiej wymień cały odstojnik na nowy od nowego typu lub od jakiejś ciężarówki ( ja mam od Renault Mascot) Kosztuje parę groszy (jak to części MTZ) a będziesz miał problem z głowy. Mianowicie miska odstojnika mocowana jest na 4 śrubkach a między nimi właśnie łapie powietrze. Pozdrawiam i napisz czy to ten problem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Eryko    19

Mieliście racje, winna była uszczelka w odstojniku. uszczelnione chodzi bez problemu do tej pory.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
audi80b4    1

mam mtz 952 tam jest pompka paliwa? myślałem ze w dieslu paliwo ciągnie pompa wtryskowa ze zbiornika i nie ma zandych pompek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Eryko
      Witam.jak podłączyc czujnik poziomu paliwa w MTZ? w załączniku fotka jak to wygląda

    • Przez dzastin
      Witam!
      Mam dylemat odnośnie przyłączenia hydrauliki wapniarki do ciągnika. Potrzebuje podłączyć dwa węże, z którego jeden będzie zasilający a drugi na powrocie. Standardowo podłączyłem je jak pług obrotowy do tych gniazd z lewej strony, zamieniając dwukrotnie pozycją prawy na lewe i lewe na prawe, ale za każdym razem wysadziło mi uszczelniacz przy wapniarce. jako że nie jestem wybitnym specjalistą w tych sprawach , a w książkach serwisowych ciężko cokolwiek znaleźć mam do Was pytanie: czy za powrót oleju nie będzie czasem odpowiadało to gniazdo z prawej strony ciągnika? Będę wdzięczny za jakąkolwiek poradę ;)

    • Przez dzony9203
      Witam wszystkich.
      Mam problem z odpięciem przewodu paliwowego od lewego baku.
      Pytanie niby banalne ale nie mogę bo za nic odkręcić, nawet żabą.
      Ktoś ma podobne doświadczenia albo pomysły ?
      Załączam zdjęcie poglądowe.
      Pozdrawiam.

    • Przez rastafarmer
      Witam wszystkich bardzo serdecznie!
      Jestem nowym użytkownikiem- pomimo tego że przeczytałem regulamin, proszę o troszeczkę wyrozumiałości i uwagi jeśli robię jakieś błędy
      Mianowicie posiadam MTZ-ta 82 z przednim napędem. W najbliższym czasie chciałbym wymienić w nim opony z przodu.
      Fabrycznie mam wstawione 11,2 R20. W związku z powyższym mam do Was pytanie- czy jest możliwość wstawienia opon 12,4 R20? Czy to się wszystko "zgra" bez wymiany tylnych opon?
      Proszę o porady i uwagi.
      Pozdrawiam!
       
      Szymek
    • Przez Kacper2305
      Witam. Niechcący poprzestawialem ustawienia licznika w belarusie. 952 2011r przód krzyzakowy koła z tyłu r34. Czy wie ktoś jakie muszą być ustawione te kody i pomorze? 



×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.