Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, alvaro2 napisał(a):

Dobry ruski to biedny ruski kiedy to sobie uswiadomią niektorzy że Rosja stanowi potencjalne zagrożenie dla nas 

Tia...do tej pory wszyscy robili z nimi interes a Ty chcesz dalej nosa sadzać tam gdzie nie trzeba, na upainie przyjaźni szukaj albo u niemca 🤦‍♂️ 

• Like 7
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, alvaro2 napisał(a):

To zajmie ukr do naszej granicy a wtedy nic ich nie zatrzyma żeby pogrywać z nami -  a wtedy witamy w okopach

Widzę że stanom wgl nie zależy kto będzie rządził na Ukrainie, wygląda jakby byli dogadani że rzżekaja się strefy wpływów w tej części świata w zamian za dostęp to metali rzadkich, jakoś Rosja najechała Gruzję i po 15 latach Gruzini i tak chcą być bliżej Rosji i tak samo będzie na Ukrainie bo to se facto część Rosji i koniec kropka. Nas ruski nie najedzie o to bym się nie martwił gdybyśmy wystawali za bug to możliwe że by tak było, dużo bardziej prawdopodobne jest to że my wyślemy wojska na Ukrainę niż oni do nas.

10 godzin temu, alvaro2 napisał(a):

Dobry ruski to biedny ruski kiedy to sobie uswiadomią niektorzy że Rosja stanowi potencjalne zagrożenie dla nas 

Zawsze można przyjąć model zachodni, w Szwecji islamiści stanowią już 22% społeczeństwa, powoli tworzą się komórki nawołujące to utworzenia kalifatu, w samym 2025 roku doszło już do 34 zamachów bombowych, jednej masakrze w szkole, dalej nie brnąłem w artykuł bo po co mi to? Sami chcieli. A i jeszcze ten za***isty plan na jaki wpadła lewica bo kto by inny taka głupotę mógł wymyślić aby płacić 34 tys euro za wyjazd z kraju, no k**wa kopa w d*pę co najwyżej

Edytowane przez Tigon
  • Like 3
Opublikowano
11 godzin temu, alvaro2 napisał(a):

Myśle że nie masz racji, upaina była ich  a to robi różnice

Zresztą upaina i tak jest gospodarczo zruinowana, długoooooooooooooo ten kraj nie b edzie się liczył o ile nie podzielą jej na cześć Rosji, druga część USA

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, alvaro2 napisał(a):

To zajmie ukr do naszej granicy a wtedy nic ich nie zatrzyma żeby pogrywać z nami -  a wtedy witamy w okopach

No  myślę że jak ruski się rozpędzi na Ukrainie to pójdzie przez Polskę Niemcy i aż do Hiszpanii dojdzie a jak ropy my zostanie w czołgach to i do Senegalu dojedzie i zajmie 😁🤭

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, wilkołak napisał(a):

jaką różnicę ? wychodząc twoim tokiem myslenia, przez 123 lata Polska też była ich, to mamy się poddać , bo Trump tak każe ?

Opublikowano
7 minut temu, wilkołak napisał(a):

Zresztą upaina i tak jest gospodarczo zruinowana, długoooooooooooooo ten kraj nie b edzie się liczył o ile nie podzielą jej na cześć Rosji, druga część USA

Dla tych podludzi Polska też jest ich własnością bo przez chwilę tu byli, Finlandia itd

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał(a):

jaką różnicę ? wychodząc twoim tokiem myslenia, przez 123 lata Polska też była ich, to mamy się poddać , bo Trump tak każe ?

Tylko ukry jak i Rosja to praktycznie to samo. Ta sama kultura i język praktycznie identyczny. Wojny by nie było jakby zachód nie zaczął wchodzić do ukrow i gonić Rosjan. Komik i jego partia wychodzili z założenia Ukrain dla ukrow i należy resztę gonić z kraju. Coś na podobę Wołynia. To Władek im pokazal co oni mogą . A może i było to zaplanowane przez zachód żeby na legalu zająć i przejąć ile się da i bez przeszkod wszystko wieść Do Europy. Tak były cła i normy. A teraz idzie wszystko co się chce. Tam są ogromne pieniądze i my możemy sobie pogadać. W Gruzji tak samo. Tam tylko w tv pokazane jaki Putin zły bo pokrzyżował plany europie. Kto był na wczasach w Gruzji i trochę rozmawiał z mieszkańcami to każdy za Putinem. Wybory w Rumunii też pokazują jak wygląda ten ,,baranek” z zachodu. Opłacane sondaże z najlepszymi wynikami dla kandydata prozachodniego . A tu psikos i wygrał kandydat przeciwny . I co mamy ? Odwołane wybory. Jakby w Rosji tak zrobili to awantura na cały świat. Ale zachód może to zrobić bo muszą ich kandydaci wygrywać . 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie żeby co ale w Rosji jest tak co wybory i zachód nie protestuje xd, a to że parę nieprzychylnych komentarzy się pojawi to żeby uspokoić własnych wyborców.

Tak jeszcze te lata 2005 to jednak zachód był czymś, teraz to nie wiadomo co tam będzie za 2-3 dekady.

• Like 2
Opublikowano

smrod onuc az na poludnie dociera..

nieuki pewnie nie wiedza ze duza czesc ukrainy byla w c-k monarchii...gdyby nie to zadnego panstwa by nie stworzyli..

10 minut temu, jahooo napisał(a):

czytajac wpisy wschodniopolakow tez popieram ten pomysl 😂

ceny nawozow na razie bez zmian-czyli drogo.

Opublikowano
5 minut temu, Tigon napisał(a):

Nie żeby co ale w Rosji jest tak co wybory i zachód nie protestuje xd, a to że parę nieprzychylnych komentarzy się pojawi to żeby uspokoić własnych wyborców.

Tak jeszcze te lata 2005 to jednak zachód był czymś, teraz to nie wiadomo co tam będzie za 2-3 dekady.

Wiemy o wyborach tyle co nam w tv powiedzą. A jak każdy wie te informacje mają mało wspólnego z rzeczywistością 

Opublikowano
46 minut temu, wilkołak napisał(a):

Hektary na UA można kupić, jakieś spore działki po 4tys hektarów wystawione, czyżby zachodni oligarchowie bali się czegoś 🤔

Opublikowano

rsm 26plus s kupiony w grudniu po  po 1400 a 32 po 1440. Teraz tego z siarką nie ma i nie będzie a dlaczego to nie wiem a 32 po 1790. Jutro i w sobotę przydało by rozlać chociaż 200kg/ha bo pozniej bedzie bloto... Tylko że na polu jest sieg... na szron jechałem wiele razy i zawsze było ok ale na sniegu nigdy może ktoś sie wypowiedzieć czy jechać teraz na śnieg czy odpuscić? przed mrozami   jęczmień był ładny zielony, pszenżyto malutkie pozno siane na górach i glinach  oraz trawa życica westerwoldzka koszona pod koniec pazdziernika ale miałem wrażenie ze rośnie całą zime..

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, jahooo napisał(a):

A co teraz byś zrobił, z czym i gdzie jak większość sprzętu na UA, w budżecie---, o wyszkolonej armi i młodzieży szkoda gadać.  Teraz trzeba sie pilnować jak pewna Ukrainka powiedziała, aby u nas Upadlince nie zaczęli robić rewolucji. 

Sokół piszą chłopaki że nie bardzo na śnieg rozlewasz czy sypać nawóz. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
41 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Tylko ukry jak i Rosja to praktycznie to samo. Ta sama kultura i język praktycznie identyczny. Wojny by nie było jakby zachód nie zaczął wchodzić do ukrow i gonić Rosjan.

Dokładnie tak. Już dawno to pisałem. Ukraina była w rosyjskiej strefie wpływów, ale zachód zaczął się rozpychać.

• Like 1
Opublikowano

Jak u was wygląda sprawa z rsm ? Mam w mauzerach i po tych mrozach wydaje mi się ,że powinien bardziej skrystalizować.  A u mnie raptem u dołu,z 5 max 10 cm się wytrąciło. Bardzo łatwo to wymieszać. Rsm 32. Brany prosto z fabryki z plombami. Ale z tego co wiem załadunek był w piątek a rozładunek w poniedziałek od rana. 

• Root Admin
Opublikowano
22 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

Jak u was wygląda sprawa z rsm ? Mam w mauzerach i po tych mrozach wydaje mi się ,że powinien bardziej skrystalizować.  A u mnie raptem u dołu,z 5 max 10 cm się wytrąciło. Bardzo łatwo to wymieszać. Rsm 32. Brany prosto z fabryki z plombami. Ale z tego co wiem załadunek był w piątek a rozładunek w poniedziałek od rana. 

gdzie te mauzery stoją?

Opublikowano

Stoją na dworzu. Były dwie noce z temp około -12/ -14. Ale stoją na paletach także bezpośredniego kontaktu z ziemią nie mają. Zastanawiam się czy nie jest ten rsm rozwodniony? Chyba zdecyduje się na następne zakupy nabyć densymetr. Rok temu były większe mrozy i dłużej to pozniej miałem kłopot to wymieszać. Teraz wlozylem drut to bez problemu się miesza. 

• Root Admin
Opublikowano

rok temu u mnie stały na przyczepach, były dwie noce -10 i tez ścieło kilka cm na dole, jak podpiałem motopompę to w 15minut się ładnie wymieszało, na dnie zostało z 1cm białej mazi.

W tym roku stoi w stodole w beczkach 10tys l, więc spoko, z tym ze n1 robiłem w lutym kiedy było bardzo ciepło.

Opublikowano

Jak przywiózł to wszystkie plomby były( ewentualnie pokazał te co chciał ;)). Ale był jeszcze ciepły. Nie wiem czy komuś chciałoby się z tym szarpać i dolewać wodę. Zwłaszcza że waga z zakładu musiałaby się zgadzać. Może po prostu byly za krótko te mrozy. Wrzucę zaraz zdjęcie jak to wygląda. 

Opublikowano
51 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

To potrzebuje długiego czasu działania niskiej temperatury do krystalizacji. 

To nie tak że przychodzi 2 mrozy po -14 i od razu wszystko osiada.

A 10cm to już dużo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v