Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym to zobaczyć jak sie rozwarstwia i jedna sztuka je w większym stopniu kukurydzę inna rzepak a jeszcze inna coś innego. 
Jakvy sie sprawdzało takie rozwiazanie to ludzie by dawno zeszli z gotowych mieszanek 

Opublikowano

Trochę się rozwarstwi ale bez tragedii , ludzie się przyzwyczaili do wygody , nie trzeba miejsca , szukać zboża kurzyć się ale za to przepłacają i dość często za słaba jakość ale czasem i ta pelnoporcjowka wychodzi taniej niż kupić komponenty w detalu 

Opublikowano
W dniu 11.10.2025 o 09:47, radekz200 napisał(a):

i u nas 300 za ketozę i musi przyjechać conajmniej 2 razy to robi się 500, trawieniec to już koszt około 1500 zł 

A u nas np za wybranie zalegającego łożyska plus dadzą 2 tabletki to 200zl..🤔

W dniu 11.10.2025 o 09:47, radekz200 napisał(a):

i u nas 300 za ketozę i musi przyjechać conajmniej 2 razy to robi się 500, trawieniec to już koszt około 1500 zł 

A u nas np za wybranie zalegającego łożyska plus dadzą 2 tabletki to 200zl..🤔

Opublikowano
28 minut temu, Matmen napisał(a):

Trochę się rozwarstwi ale bez tragedii , ludzie się przyzwyczaili do wygody , nie trzeba miejsca , szukać zboża kurzyć się ale za to przepłacają i dość często za słaba jakość ale czasem i ta pelnoporcjowka wychodzi taniej niż kupić komponenty w detalu 

Nie opłaca się... tylko nie kupuje się najtańszej ,,18,, tylko coś lepszego

Opublikowano

Jeśli ma się czas można robić, ja policzyłem u siebie to cenowo wychodzi prawie tak samo lub na korzyść gotowej. Mam na myśli 22-24% białka i 7-7,2MJ. Tylko trzeba zwracać uwagę z czego jest zrobiona, bo skład między producentami mocno odbiega. Tak wiem, swoja jest naj, ale ja już nie mam na to czasu.

• Like 2
Opublikowano
38 minut temu, Michał18 napisał(a):

Według mnie lepiej zostań tam co teraz jesteś. Cena jest taka sama co do grosza w obydwu mleczarniach .

Wymagania te same 

A tu już wiesz co i jak

Cena praktycznie całym rokiem 15 groszy więcej w mlekpolu. Teraz za październik 20. W mlekpolu wyniki mleka co odbiór. Dodatkowo nie ma lajalnosciowki tak jak w mlekowicie. 
Wymagania takie same 

Opublikowano
7 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Po co wy te pełnoporcjówki dajecie jak tam są same odpadki i rzepak z Ukrainy , lepiej samemu namieszać chociaż wiadomo co się daje .

Kto mówi , że daje, ja się pytam ile staniały 

38 minut temu, Kierownik napisał(a):

mlekovita na kistopad obniżka 30gr

Skąd takie rewelacje? Nawet połowy miesiąca nie ma

Opublikowano

Chłopy podobno nieźle biorą kredyty te nowe i to nie ci co zboża nie sprzedali tylko krowiarze. Z tą mlekovita chyba ściema czy nie ?

15 minut temu, ChiquitaB napisał(a):

Temat do uratowania pod warunkiem ze UE wstrzymuje import mlecznego szajsu z usa ale dupolizy sie nie odwaza na to

Tu nie chodzi tylko o USA giełdy leżą od dłuższego czasu 

Opublikowano

Zastanawia mnie jedno. 
Kak na giełdach podwyżki to rolnik dopiero za pół roku rolnicy to odczuwają w cenie. Wiecie kontrakty , umowy itd itd. 
Jak masło jeszcze nawet nie dopłynęło Do Europy to już za poprzedni miesiąc obniżki, Aktualny i do przodu też. Kontrakty nie obowiązują ? 

• Like 1