Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja 2 miesiące nic nie sprzedawałem bo same cieliczki się rodziły a teraz wysyp byczkow i już 5 jest do sprzedania. I chciałbym mieć trochę rozeznanie żeby za pół darmo nie oddać. 

Opublikowano

Zależy jaki cielak. Ogólnie ceny 500-1000 , mam stałego odbiorcę bierze zawsze wszystko jak leci , miesiąc temu po 600 teraz po 800 . Bierze wszystko i zawsze ja się nie targuje i On . Dla mnie cena dobra a i On musi zarobić . 

Opublikowano

Sprzedawać dla rolnika nie handlarza bo on i tak na tym zarobi sprzedając cielaka rolnikowi za większą kasę . Ja daję ogłoszenie na olx i nabywcy znajdują się w promilu 20 km . Jest głód cielaka nie nadążają sprowadzać z zagranicy . A wiadomo na eksport jak idzie wołowina to ma być Polska choć i to idzie ominąć 🤔🤔🤔

Opublikowano

A mam inne pytanie bo ogólnie mam straszną nadwyżkę młodzieży . 

Jakie ceny jaloweczek 6-12 miesięcy hodowlane wydajność stada ok 12 tys 

Opublikowano
Akardin napisał:

A mam inne pytanie bo ogólnie mam straszną nadwyżkę młodzieży . 

Jakie ceny jaloweczek 6-12 miesięcy hodowlane wydajność stada ok 12 tys 

myślę że pomiędzy 3/6tysięcy tylko rolnicy to niezbyt chętni płacić .. najlepiej kupowali by odrazu pierwastki by mleko odrazu leciało ... pytaj e takich firmach jak konrad oni prędzej i drożej sprzedadzą

Opublikowano (edytowane)

A jak tam ceny na koniec miesiąca? Mońki od czerwca plus 10 gorszy premi to będzie gdzieś 2,35 netto 3,4bi 4,5tł powyżej 32 tyś 

Edytowane przez Matmen
Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał(a):

myślę że pomiędzy 3/6tysięcy tylko rolnicy to niezbyt chętni płacić .. najlepiej kupowali by odrazu pierwastki by mleko odrazu leciało ... pytaj e takich firmach jak konrad oni prędzej i drożej sprzedadzą

Mam pierwiastki wystawione i też słabe zainteresowanie może cena za duża bo 10 koła ale coś też trzeba zejść z ceny .

Opublikowano

Nie schodź z ceny . Jak zejdziesz to kupi handlarz i weźmie te 10 K albo i więcej 

Handlarzowi się nie spieszy sprzedawać tylko trzyma cenę a sam kupić by chciał tanio

Opublikowano
Supersebusiek napisał:

10 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Mam pierwiastki wystawione i też słabe zainteresowanie może cena za duża bo 10 koła ale coś też trzeba zejść z ceny .

Teraz trawy zbierają i kukurydzę przesiewają 🤪

Opublikowano
23 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

Ale Tobie trzeba zapłacić...przecież na kredyt nie dasz🤷

18 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Nie schodź z ceny . Jak zejdziesz to kupi handlarz i weźmie te 10 K albo i więcej 

Handlarzowi się nie spieszy sprzedawać tylko trzyma cenę a sam kupić by chciał tanio

Na tym polega handel

• Like 1