Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, michalcium napisał(a):

No to że Ty a będąc szegółowym twoi rodzice tak robili to nie znaczy że cały polmlek tak stoi.

To jesteś 30 groszy za mną 

Trzeba ich postraszyć odejściem może podniosą 😃

Opublikowano
4 minuty temu, michalcium napisał(a):

No to że Ty a będąc szegółowym twoi rodzice tak robili to nie znaczy że cały polmlek tak stoi.

To jesteś 30 groszy za mną 

Popytaj ludzi ktorzy pracuja tam na transporcie to Ci powiedza dokladnie jak to wyglada😂 Zreszto dla mnie to nie musisz mi wierzyc... Ostatnio fajna akcje mieli na mleczarni w Gasewie tez mozesz o nia spytac😂

Opublikowano
2 godziny temu, kierowiec napisał(a):

OSM Kosów Lacki od Grudnia -8gr, czyli w sumie -35 netto od Września, Posiada ktoś info jak teraz z ceną stoi AgroComplex ?

To ile tam teraz 

Opublikowano

U mnie w okolicy są dwie OSM. Sierpc do którego ja oddaje, Mlekowita, Polmlek i z trochę dalej jeszcze jeden prywaciarz ale to typowy przerzut bo gość ma tylko auta, żadnego przerobu. Nie będę nazwy wymieniał. Jak Sierpc przejął Żuromin to po chwili cześć ludzi przeszła albo do Polmleku albo do tego prywaciarza bo sobie nie radzili. Kiedyś rozmawiałem z sąsiadka jak jeszcze mieli krowy i oni oddawali właśnie tam. Pierwsze to to zawsze z jej strony ile daje kierowcy. Nigdy nikomu nie dałem w łapę grosza. Taka zazdrość bo oni nie mogli się utrzymać z wynikami. Sporo osób tam oddaje ale tam cena to tragedia. Ja ich nie żałuję skoro nie chce się choć trochę do higieny przyłożyć to niech doją za darmo. Bo tam to zasada że aby białe, bez antybiotyku i tyle. Z drugiej strony to powinno się takie podmioty likwidować bo gdzie te mleko potem jedzie? Od paru lat jestem w Sierpcu, nie wiem jak było kiedyś i czy ktoś tam sobie kupował wyniki, pewnie tak ale dziś byłoby to trudne. Jest dwóch kierowców na zmianę na kursie a mimo to często ich rotują. Nie wiem, nie mam pojęcia jakoś na razie lepiej, gorzej ale z reguły w dolnych limitach lks i old się trzymam. Akurat tu to nie mam litości i jakiś rygor choć minimalny musi być bo inaczej ludzie gnój by lali do zbiorników. I tak pewnie leją..... 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Super ceny macie.ja w Radomsku miałem 1.87 przed obniżkami przy ilości 9 .a teraz dwa razy po -15 i -10 to też piękna cena..wiem że odejść (zmienić) by nalezało ale w moim przypadku na stale.zrezygnowac

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano (edytowane)

Dziś po zakupach szok, premia to chyba będzie tylko po to aby przy stole w sylwestra ręka się nie trzęsła. Mleko z mlekovity 3,2 uht 1,49 1L w biedronce a świeże 3,2 z mlekpolu 2,25 1L w carfour czy jak tam ten syf. Ogólnie ceny produktów są na poziomie tych z przed 10 lat jak mleko było po 1,2 . Przy cenie 1,49 w biedronce mlekovita pewnie dostaje jakieś 1,20 to jak im po takiej cenie opłaca się odebrać od rolnika, przetworzyć, zapakować i sprzedać to nie mam pojęcia. Po tyle to na litrze wody można by zarobić ale nie na litrze mleka.

Dodam, że przez tydzień te same produkty można znaleźć taniej o 50 groszy bo w tamtym tygodniu uht najmniej 2 pln z mlekovity a mlekpol świeże 2,5-2,6 jakoś. 

Edytowane przez Zefir
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, nikolas29 napisał(a):

Super ceny macie.ja w Radomsku miałem 1.87 przed obniżkami przy ilości 9 .a teraz dwa razy po -15 i -10 to też piękna cena..wiem że odejść (zmienić) by nalezało ale w moim przypadku na stale.zrezygnowac

1.47zl? No to już mamy odpowiedź skąd przerzut po 1.6zl i kto utrzymuje ten biznes. Gdzie te chłopy maja głowy.  Tylko patrzeć jak firma P spłaci te śmieszne udziały chłopom i stanie się właścicielem fajnego majątku gdzie w kolo budują się bloki. 

Opublikowano

SMS z Sierpca, cena zapowiada się bez zmian może z leciutkim plusem bo nie ma w tym miesiącu potrącenia 2gr na udziały ale jak na razie info o świątecznej premii też nie ma.... Zawsze przychodził drugi SMS. Zobaczymy. 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Zefir napisał(a):

Dziś po zakupach szok, premia to chyba będzie tylko po to aby przy stole w sylwestra ręka się nie trzęsła. Mleko z mlekovity 3,2 uht 1,49 1L w biedronce a świeże 3,2 z mlekpolu 2,25 1L w carfour czy jak tam ten syf. Ogólnie ceny produktów są na poziomie tych z przed 10 lat jak mleko było po 1,2 . Przy cenie 1,49 w biedronce mlekovita pewnie dostaje jakieś 1,20 to jak im po takiej cenie opłaca się odebrać od rolnika, przetworzyć, zapakować i sprzedać to nie mam pojęcia. Po tyle to na litrze wody można by zarobić ale nie na litrze mleka.

Dodam, że przez tydzień te same produkty można znaleźć taniej o 50 groszy bo w tamtym tygodniu uht najmniej 2 pln z mlekovity a mlekpol świeże 2,5-2,6 jakoś. 

W Lidlu też było wczoraj mleko ich marki za 1.49 3.2%

Cena jak za zwykłą wodę. A jak lepszych Marek To i woda drozsza.

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, grzesiu napisał(a):

1.47zl? No to już mamy odpowiedź skąd przerzut po 1.6zl i kto utrzymuje ten biznes. Gdzie te chłopy maja głowy.  Tylko patrzeć jak firma P spłaci te śmieszne udziały chłopom i stanie się właścicielem fajnego majątku gdzie w kolo budują się bloki. 

Źle zrozumiałeś 15 i 10 groszy , czyli łącznie -25 groszy to będzie 1,62 . Radomsko kupuje przerzut bo dostawców coraz mniej 

Co to za firma P ?

2 godziny temu, nikolas29 napisał(a):

Rezygnacja to najlepsze wyjście . Przejść to chyba jedynie do Sieradza

Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał(a):

Gdzie byś przeszedł jak by co . Włoszczowa bierze nowych ? 

Opublikowano

Wszyscy są tacy znawcy ale mało kto napisze że w Piątnicy to ostatnio właśnie szły największe przekręty , jak nie z wodą to z gnojem zamiast mleka.... 

A już historię o 2 zbiornikach się nie biorą z nikąd. Z jednego próbka z drugiego idzie . O czym Wy tu piszecie jak tam jakiejś pro jakości to nie ma... Jedynie produkty wysokomarżowe. A takie giganty jak mlekopol czy mlekovita nie puszcza wszystkiego w serki itd. 

A promocje to teraz będą na produkty Piątnicy nie ze względu na jakość a bardziej ze względu na to że nie mają zbytu. Produkcja im wzrosła a zbyt nie. 

Piątnica nie ma zbytu do takiego poziomu że napieprzaja produkty w marki własne sieci handlowych. A w Markach własnych wiemy jak jest , jak sieć znajdzie o 1 grosz taniej to wylatujesz...

Tutaj przypomnę Panom i Paniom coś co było dobre a większość krytykowała. Były rząd PISu chciał wprowadzić ustawę że sieci muszą 80% produktów wstawiać z kraju to była ustawa na wzór z Węgrzech . Wtedy "opłaceni" redaktorzy walili jakie to jest źle. Krytyka szła z każdej strony PO prawie się zesralo nie mówiąc o gnidach z PSL.... A właśnie taką ustawa broniła by bezpośrednio mleczarnie jak i rolników przed dyktowaniem cen w Markach własnych ....

• Like 2
  • Confused 2
Opublikowano

Witam. Jest tu jakiś dostawca mleka do Jarmaszu? Jeśli jest i chciałby się podzielić doświadczeniami ze współpracy z tą mleczarnią, zapraszam (proszę) o prywatną wiadomość. Pozdrawiam 

Opublikowano
53 minuty temu, Akardin napisał(a):

Wszyscy są tacy znawcy ale mało kto napisze że w Piątnicy to ostatnio właśnie szły największe przekręty , jak nie z wodą to z gnojem zamiast mleka....

Oni kupują nawet mleko z Garwolina, a higiena tego zakładu pozostawia wiele do życzenia. 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Źle zrozumiałeś 15 i 10 groszy , czyli łącznie -25 groszy to będzie 1,62 . Radomsko kupuje przerzut bo dostawców coraz mniej 

Co to za firma P ?

Rezygnacja to najlepsze wyjście . Przejść to chyba jedynie do Sieradza

Myślę że łazorko lepiej

1 godzinę temu, luc93 napisał(a):

Gdzie byś przeszedł jak by co . Włoszczowa bierze nowych ? 

Łazorko

• Thanks 1