Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ryki 

Informujemy ze cena mleka na miesiac grudzien 2025 r. maleje o 1 gr na jed. bialka i 2 gr na jed. tluszczu / bedzie wynosic 24 gr bialko i 16 gr tluszcz 

Około 30gr łącznie w dwa miesiące.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano

Przecież black friday jest to dzień obniżek a nie podwyżek :) . Nie no nie ma co płakać, inne branże przechodziły lub przechodzą kryzys i jakoś żyją. A te obniżki to nie są wyssane z palca tylko wystarczy popatrzeć co się dzieje na rynkach światowych i jakie są ceny mleka u naszych sąsiadów. Obniżyki powinny już być od czerwca bo wtedy już było wiadomo, że jest nie ciekawie to mogli po 4-5 gr opuszczać powoli, woleli się łudzić to teraz jadą po 20 . Ciekawe jak tam nastroje u tych co zadatki na nowe obiekty przelane. Bo aby mieć to samo na koncie to już trzeba doić 20% więcej szt

• Like 2
Opublikowano

Spokojnie Piątnica po nowym roku też zejdzie do 2,5. Dziś w niemieckich dyskontach łaciate 3,2%  2,19 a uht 2,0% 1,99 i to jeszcze w opakowaniu 1,5l 

Opublikowano
34 minuty temu, mate12345 napisał(a):

Piątnica bez zmian?  To dopiero fenomen w tym samym kraju jedni doją za 1,5 A inni 3,5.

Spokojnie .

Im tam nic więcej na czysto nie zostanie bo za ziemię płacą po 250tys za hektar

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, wille napisał(a):

Na szczęście ja doję tylko do końca maja

Ja tam narazie wole zredukować z ok 70 do 50 szt potem się zobaczy w poniedziałek chyba kolejne 5 gorszych szt puszcze bo u sąsiada dzis był handlarzyna to przez płot krzyknął 13,7 mi może dać. Dla mnie 50 szt w zupełności wystarczy maszyny jako takie są, 0 kredytu 0 zobowiązań arimr. Ogólnie to chyba trochę przyciasno mam bo jak w oborze ubyło ostatnio też 5 szt niby najgorszych ale wydajność u pozostałych skoczyła ok 3-5 % może to zbieg okoliczności ale zobaczy się w kolejnym czasie .