Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, slawek74 napisał(a):

To ty patrz co piszesz 🤦🤣🤣 Ryki cena bez zmian 🙋‍♂️

Ale ostatnio gorzej od konkurencji która jeszcze nie tak dawno była u nich z prośbą przyłączenia.

Opublikowano
11 godzin temu, semos napisał(a):

a Łazorko?

Za sierpień była już 10cio groszowa obniżka. 🤷‍♂️

Opublikowano
Godzinę temu, Elon napisał(a):

Ale ostatnio gorzej od konkurencji która jeszcze nie tak dawno była u nich z prośbą przyłączenia.

A byli ? A którzy?  Ja nic nie wiem 🤷‍♂️ ja tylko doję...

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Dream1990 napisał(a):

Jak mówiłem - będą obniżki to wszyscy uważali, że byłem u wróżbity. 

Druga obniżka w listopadzie. Poleci wszystko w sklepach, a co za tym idzie ceny przetworzonych produktów typu jogurty, śmietanki, twarożki pójdą w dół.

Sieci już szukają obniżek. A że w Polsce każdy Prezes orze jak morze. Ważne ze pensja jest dla siebie i swoich. Po co się zrzeszać, lobbować. Ważne, że ja sprzedam im ten towar, nawet po kosztach, ale reszta mnie nie obchodzi.

Teraz lobby Mleczarskie powinno lobbować u ministra o kontrolach tego co przyjeżdża do sieci  i firm nabiału ze Stanów i Nowej Zelandi. Czy aby napewno jest produkowane pod standardy UE. Ale cóż...

Dokładnie,już wczoraj o tym myślałem że powinny być kontrole tego syfu z importu. Powiem więcej, są firmy które profesjonalnie zajmują się tym żeby te kontrole były skuteczne, mleczarnie powinny się dogadać między sobą na jakąś zrzutkę i z wynikami uderzyć do mediów, wiadomo rządowe, niemieckie czy amerykańskie dla Polaków tego nie pokażą, ale można iść gdzie indziej też, np. taki kanał zero

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
17 minut temu, komizmo napisał(a):

Dokładnie,już wczoraj o tym myślałem że powinny być kontrole tego syfu z importu. Powiem więcej, są firmy które profesjonalnie zajmują się tym żeby se kontrole były skuteczne, mleczarnie powinny się dogadać między sobą na jakąś zrzutkę i z wynikami uderzyć do mediów, wiadomo rządowe, niemieckie czy amerykańskie dla Polaków tego nie pokażą, ale można iść gdzie indziej też, np. taki kanał zero

Szybciej będą próbowali utopić te mleczarnie które będą chciały tak zrobić. 
Tam jest za duża kasa i to bez roboty żeby ktoś się mógł do tego doczepić. Przykład zboża z upadliny. Rolnicy krzyczeli co to za syf a z każdej partii jaka by nie była , ciągnęli ile się dało. Zresztą nawet w tym temacie co niektórzy użytkownicy sie  chwalili że też sprowadzali i zarabiali na samochodzie po parę tys. Więc o czym tu mowa. 
Tak samo i z tym masłem. Mleczarnie które płacą po 1.5-1.8 zł pewnie same będą np te masło skupować i sprzedawać z delikatnym zyskiem aby stołki utrzymać. 
Akr taka jest ideologia lewactwa. U nas kontrole i wymogi a z poza unii to aby ,,tane” było i plebs niech żre i choruje. Dwie pieczenie na jednym ogniu mają upieczone. Zarobek na sprowadzeniu żywności a potem jeszcze zarobek na leczeniu 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, komizmo napisał(a):

Dokładnie,już wczoraj o tym myślałem że powinny być kontrole tego syfu z importu. Powiem więcej, są firmy które profesjonalnie zajmują się tym żeby te kontrole były skuteczne, mleczarnie powinny się dogadać między sobą na jakąś zrzutkę i z wynikami uderzyć do mediów, wiadomo rządowe, niemieckie czy amerykańskie dla Polaków tego nie pokażą, ale można iść gdzie indziej też, np. taki kanał zero

my Europa byśmy chcieli eksportować do USA to oni chcą do nas proste, a że produkują taniej to ich wina? więcej kosztów róbcie jeszcze 

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, nikolas29 napisał(a):

No właśnie co z tym..chce mocno wejść w łódzkie.a łazorko z małopolskiego.czyli też woj.o słabych cenach

Lazorko działa aktywnie pogranicze lubelskiego i podkarpackie mleczarnia Stalowa Wola zlewnia Krzczonów... płacił 2.1-2,3 w lipcu w  zależności od ilości i tłuszczu.

Opublikowano
11 godzin temu, grzesiu napisał(a):

A jak Łowicz ?

Dowiemy się koło dziesiątego października jak przyjdą SMS . Jaka cena za września 

1 godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

my Europa byśmy chcieli eksportować do USA to oni chcą do nas proste, a że produkują taniej to ich wina? więcej kosztów róbcie jeszcze 

Tylko że Urszula zgodziła się na cła 15%. A USA do unii bez cła 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, damianek2019 napisał(a):

U nas nic nie było pierwsza obniżka za październik oodzial Ostrów mazowiecka 

Inny rejon i może dlatego. 🤷‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

Coś mi się wydaje, że po nowym roku możemy doczekać się ciekawego czasu. Znowu będzie płacz, że mamy wysokie koszty i niską cenę 🤔

Oby tak nie było, bo niefajne to, ale wstrząs dla co niektórych jest potrzebny, bo przez dobre ceny, myślenie i rachunek ekonomiczny umierają...

A w temacie...nie wiem, czy już ktoś pisał czy nie...Koło od 1 października zawiesza premie w wysokości 15gr. To jest pierwsza zmiana ceny w tym roku, o ile mnie pamięć nie myli