Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak tam ceny u reszty bo wiemy tylko decyzję cenowe na sierpień być może u 5 podmiotów a jak reszta? Łowicz Koło Sieradz Radomsko Włoszczowa i cała reszta 

Opublikowano
W dniu 11.08.2025 o 09:02, slawek74 napisał(a):

Jak na to pozwalacie....🤦

A to ciebie nie okradają?

W dniu 10.08.2025 o 21:03, grzesiu napisał(a):

Jak tam ceny u reszty bo wiemy tylko decyzję cenowe na sierpień być może u 5 podmiotów a jak reszta? Łowicz Koło Sieradz Radomsko Włoszczowa i cała reszta 

Przecież ty wszystko o mleku wiesz 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.08.2025 o 06:52, Akardin napisał(a):

Najlepiej jakby właśnie zlikwidowali dopłaty to takie ćwoki by polikwidowali a nie tylko dla dopłat trzymają , w Polsce musi iść zmiana gospodarstwa małe mają się zamknąć żeby większe się powiększyły potrzebna nam średnia wielkość gospodarstwa  na poziomie Niemiec Francji a nie zadupia .

I potem chcesz płacić mieszczuchom odszkodowania którzy się wprowadzą na miejsce rolników. 100 tysięcy bo śmierdzi . Ale płytkie myślenie masz . Aż żal Ciebie 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
9 godzin temu, tomaszmab napisał(a):

I potem chcesz płacić mieszczuchom odszkodowania którzy się wprowadzą na miejsce rolników. 100 tysięcy bo śmierdzi . Ale płytkie myślenie masz . Aż żal Ciebie 

Za co odszkodowania? Weź żyj w realnym świecie . 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, tomaszmab napisał(a):

Mieszczuchom ? , człowieku teraz nawet ci co krowy i świnie mają  to podpisują listy przeciwko budowie obory we wsi , o mieszczuchach już nie wspomnę , ostatnio się jeden na wieś sprowadził i powiedział , że on tu był pierwszy niż my i on ma więcej do powiedzenia gdzie ja jestem już szóstym pokoleniem naszej rodziny  , rozumiecie to ?  gość mieszka na wsi od pół roku i twierdzi że on był tu wcześniej , dzisiejsza wieś to jedna wielka paranoja , nie ma żadnego koleżeństwa ani nic bo coś komuś powiesz a na drugi dzień już cię podpierd... gdzie trzeba , po ostatniej akcji jakiej doświadczyłem z własną wioską już nikomu nie ufam , a jak z kimś rozmawiam to na błache tematy .

Edytowane przez Supersebusiek
  • Like 7
Opublikowano
6 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Mieszczuchom ? , człowieku teraz nawet ci co krowy i świnie mają  to podpisują listy przeciwko budowie obory we wsi , o mieszczuchach już nie wspomnę , ostatnio się jeden na wieś sprowadził i powiedział , że on tu był pierwszy niż my i on ma więcej do powiedzenia gdzie ja jestem już szóstym pokoleniem naszej rodziny  , rozumiecie to ?  gość mieszka na wsi od pół roku i twierdzi że on był tu wcześniej , dzisiejsza wieś to jedna wielka paranoja , nie ma żadnego koleżeństwa ani nic bo coś komuś powiesz a na drugi dzień już cię podpierd... gdzie trzeba , po ostatniej akcji jakiej doświadczyłem z własną wioską już nikomu nie ufam , a jak z kimś rozmawiam to na błache tematy .

Najgorsze to te ch*je co zazdroszczą a jeszcze gorzej to tacy co zlikwidowali bo nie dali rady albo nie było komu robić i j**ane zazdroszczą i ciągle problemy .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Zapytaj tych co zazdroszczą gdy przyprowadzasz nowe maszyny za kilkaset tys. Albo podwórko kostka wykładasz a nie daj Boże samochód z salonu. Jak tak to się im nie opłacało robić ale jak komuś się chce i na tym zarabia to w łyżce wody by utopili 

@Supersebusiek już chyba wszędzie się tka porobiło. Ja tam mogę na 2-3 znajomych liczyć co pomogą gdy są problemy. Reszta jakby mogła to jeszcze by więcej problemów dołożyła. I w 90% są to ci co im się nigdy nic nie opłacało i nie chciało. A największy gospodarz na okolicy to dopiero ma przeyebane . Encyklopedie by napisał jakby tych ,,najmądrzejszych” słuchał 

Edytowane przez krzychu121
  • Like 1
Opublikowano

W tygodniu znajomemu pod pokos ze słomy wsadzili jakieś żelastwo prasa łyknęła i stali coś klepali nie wiem czego u ludzie zazdroszczą bo gość orze jak może ale sprzętów z salonu nie ma a bydło to częściowo pod chmurką stoi , i tak jak mówicie najwięcej mają do powiedzenia ci co im się nie opłaca .

Opublikowano

https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/343-litry-mleka-w-trzy-dni-rekord-swiata-pobity-przez-brazylijska-krowe,165035.html taka krowa to skarb 114 litrów mleka na dzień.Ma ktoś z was taką?chwalić się...🤣

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

A jaki to najwyższy🤔 a ile mają w najniższym 🤔

sławek żyjesz? 😱 nic ci się nie stało 🤔 trochę się zamartwiałem jak przeczytałem o tym dronie pod łukowem 😱

• Haha 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

A jaki to najwyższy🤔 a ile mają w najniższym 🤔

sławek żyjesz? 😱 nic ci się nie stało 🤔 trochę się zamartwiałem jak przeczytałem o tym dronie pod łukowem 😱

to w Karola mierzyli nie we mnie 🙋‍♂️