Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

2.48 netto wyszlo miesiąc temu. Jak sterta podań to mają w czym wybierać, ja jak składałem podanie to musiałem zdjęcia obory, dojazdu i jak zwierzęta są utrzymywane, dopiero wtedy kierownik przyjechal zweryfikować pooglądał i stwierdził ze git. 

Na mojej trasie kierowca mowil ze ma 10 dostawców i pełen zestaw 

Edytowane przez ChiquitaB
Opublikowano
30 minut temu, komizmo napisał(a):

Mlekovita do 30k , 2.13 netto. Trzeba się nad tym interesem poważnie zastanowić. Cena kpina

Toć zarzuć jakimiś parametrami bo może masz tłuszcz niski w tej mlekovicie 😂 i dlatego niska cena 

Opublikowano (edytowane)

Żarty sobie robisz? Parametry? W mlekovicie? Wyniki z próbnych udojow to 3.3 białko i 4.6 tłuszcz 

7 godzin temu, grzesiu napisał(a):

To nie interes tylko podmiot.  

Chodzi mi o sens ekonomiczny szarpania się z tymi krowami

Edytowane przez komizmo
  • Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano

Byl facet za byczkami i mówi ze za mleko 1.8 dostaje i ze on ma malo mleka to tak sie dostaje bo 500 na odbior ma. Ja p ludzie sami o swoje nie walczą. Mowie mu ze w polmleku by mial duzo więcej to on ze z wypowiedzeniem problemy itp. Sam wiem bo odchodziłem z tej mleczarni. Ale nie żałuję a teraz to sie utwierdzam w dobrej decyzji 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 7.06.2025 o 07:22, ChiquitaB napisał(a):

Byl facet za byczkami i mówi ze za mleko 1.8 dostaje i ze on ma malo mleka to tak sie dostaje bo 500 na odbior ma. Ja p ludzie sami o swoje nie walczą. Mowie mu ze w polmleku by mial duzo więcej to on ze z wypowiedzeniem problemy itp. Sam wiem bo odchodziłem z tej mleczarni. Ale nie żałuję a teraz to sie utwierdzam w dobrej decyzji 

Za takie litry nikt ci od razu nie zaoferuje wyższej ceny, nie daleko mnie odstawia do polmleku 300-400 l na odbiór to ma 1.40 brutto a ci co mają powyżej 50tys na miesiąc 2.07 . Pojedziesz w inne województwo i pomlek inaczej płaci nawet o 20gr więcej mimo że ma dalej zbierać.

Opublikowano
W dniu 4.06.2025 o 07:46, Dream1990 napisał(a):

Z tych które przeczytałem to średnia roczna cena waha sie między 2,34  zł a 1,81 zł. Większość oscyluje około  2 zł. Nie które Zarządy nie wiem czy boją sie podać ile mają skupu i jaka średnia, czy mają coś do ukrycia. Ogólnie wg mnie duże wzrosty skupu pomimo wielu likwidacji/rezygnacji z mleka. I widać dobrze że te spółdzielnie które mogły przerobić własne mleko w całości na produkty (bez proszkowni) dobrze na tym wyszły, a te które muszą nadwyżkę sprzedać innym to za dobrze na tym nie wychodzą. Ogólnie wojna Polsko-Polska trwa a sieci to wykorzystują.

Nie muszą podawać to nie podają

Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał(a):

znam te struktury lepiej niż myślisz..

Panie Sławku... W mlekovicie 1 głos i Cię nie ma .... Każdy kto chciał "swoje" wywalczyć to najcześniej już krów nie chowa ....

A Pan Kulesza chyba każdy wie kto to jest .... 

• Like 1
Opublikowano

nie chcę się publicznie wypowiadać ....

a Pan Kulesza ma dalej pełnić funkcję prezesa PZPN...

Akardin napisał:

9 godzin temu, slawek74 napisał(a):

znam te struktury lepiej niż myślisz..

Panie Sławku... W mlekovicie 1 głos i Cię nie ma .... Każdy kto chciał "swoje" wywalczyć to najcześniej już krów nie chowa ....

A Pan Kulesza chyba każdy wie kto to jest .... 

rolnicy chyba jaj nie mają....

• Like 1
Opublikowano

Lepiej być prezesem PZPN czy największej firmy w sektorze spożywczym w tej części Europy ? 

Gdzie każdy premier,  prezydent  przyjeżdża sobie zdjęcia robić i piątki zbijać ?