Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, plati napisał(a):

Trzeba by to wszystko prześledzić jak transferowane są pieniądze. 

Podobno za Dino stoi tylko przez Polak jako słup, żeby cala ta narracja o polskim sklepie szła w świat 

Wszystkich widzę boli, że nie jest na pierwszych stronach gazet i nie robi z siebie głupka w mediach tylko prowadzi biznes przy okazji ma cały czas pakiet większościowy. 

Już nam minister finansów teraz wymyślił ustawę, że Ci duzi już nie będą nic raportować, gdzie idą zyski, jak "oszczędzają" na podatkach. Stwierdził że to nikomu do niczego nie potrzebne. Uśmiechajmy się.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, KoneserOporu napisał(a):

I tak samo transferują zyski na zachód? Dajcie spokój, cały handel w obcych rękach...

W necie informacja z lutego tego roku że Biernacki nadal ma 51% udziałów, macie jakieś źródła skąd info o tym że to już w obcych rękach?

Napisałem tylko, że trzeba by prześledzić co się dzieje z tymi zyskami z dino. Tak jak mówię nie sprawdzałem tego osobiście tylko słyszałem że za gościem stoi obcy kapitał. Rozwinąć takiej sieci nie da się za kilka złotych więc musiał mieć jakieś wsparcie. 

2 godziny temu, Dream1990 napisał(a):

Wszystkich widzę boli, że nie jest na pierwszych stronach gazet i nie robi z siebie głupka w mediach tylko prowadzi biznes przy okazji ma cały czas pakiet większościowy. 

Już nam minister finansów teraz wymyślił ustawę, że Ci duzi już nie będą nic raportować, gdzie idą zyski, jak "oszczędzają" na podatkach. Stwierdził że to nikomu do niczego nie potrzebne. Uśmiechajmy się.

Nic mnie nie boli. Sam kupuje w Dino bo to tak naprawdę sklep dla rolników i ludzi mieszkających w małych miejscowościach. Wybudowali sklepy tam gdzie biedronce się nie opłacało. Np w takiej gminie jak u mnie, gdzie jest niewiele ponad 2k mieszkańców. 

Co nie zmienia faktu, że już 3 lokalne sklepy się zamknęły, dlatego to też nie jest tak kolorowo, że dino jest tylko na plus 

• Like 2
Opublikowano

U mnie też obok rok temu wybudowanej biedry buduje się dino, z 3 lata wcześniej postawili duży lewiatan i taki mniejszy market, poza tym może z 9 sklepów spożywczych mniejszego kalibru, więc kilkanaście sklepów na gminę o ludności niespełna 6 tyś, gdzie spora część ludzi jedzie do  pobliskich miast do pracy i tam często robi zakupy. No i.... nie sądzę że wszyscy przetrwają.

• Like 1
Opublikowano

Miejmy nadzieję że jednak zostanie w polskich rękach. Towary są najlepsze z tych wszystkich sieciówek. I najbardziej dbają o jakość. Kilka osób robiło w wszystkich 3 dużych sieciach i najbardziej jakościowe produkty są w dino. Tam przeklejanie etykiet nie przechodzi. Wędliny świeże itd 

Opublikowano
13 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Miejmy nadzieję że jednak zostanie w polskich rękach. Towary są najlepsze z tych wszystkich sieciówek. I najbardziej dbają o jakość. Kilka osób robiło w wszystkich 3 dużych sieciach i najbardziej jakościowe produkty są w dino. Tam przeklejanie etykiet nie przechodzi. Wędliny świeże itd 

mówisz? to dobrze bo u nas właśnie ma się otwierać 😛

Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

U nas jest na okolicy. Buduje się kolejny sklep. I jak jestem w miejscowości gdzie jest dino to zawsze tam zakupy się robi. :) 

u nas do tej pory była tylko stokrotka ale ceny kosmos, za 100 to byś w kieszonkach zmieścił 

Opublikowano

Ty nadgryzione jabłko za  kilka tysięcy w kieszonce mieścisz i nosisz🤣

Opublikowano

Czy dałbyś radę tego nie wie nikt. 

Decyzja należy do Ciebie czy chcesz trzymać. 

Jak chcesz to dzwoń po veta niech zbadać i ustawi program 

Opublikowano
7 godzin temu, plati napisał(a):

Napisałem tylko, że trzeba by prześledzić co się dzieje z tymi zyskami z dino. Tak jak mówię nie sprawdzałem tego osobiście tylko słyszałem że za gościem stoi obcy kapitał. Rozwinąć takiej sieci nie da się za kilka złotych więc musiał mieć jakieś wsparcie. 

Nic mnie nie boli. Sam kupuje w Dino bo to tak naprawdę sklep dla rolników i ludzi mieszkających w małych miejscowościach. Wybudowali sklepy tam gdzie biedronce się nie opłacało. Np w takiej gminie jak u mnie, gdzie jest niewiele ponad 2k mieszkańców. 

Co nie zmienia faktu, że już 3 lokalne sklepy się zamknęły, dlatego to też nie jest tak kolorowo, że dino jest tylko na plus 

Dino rozwinął z giełdy chyba mało wiesz jak się świat prowadzi 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, rolnikgospodarny95 napisał(a):

Pytanie mam 4szt w maju 2dwu letnie niecielnych jałówek i myślę czy pokryć czy nie bo jedna była pokryta dwa razy ale nie przyjęła a chciałbym zostawić na mleko czy dałbym radę zacielic

Miałem przypadki że za 5 razem i podaniu hormonów zacieliły się także wszystko zależy od tego jak człowiek jest uparty...chociaż wiecie zacielac 5 razy,hormon to trochę kasy się nazbiera no ale jak dobra krowa to trzeba próbować...

11 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

U nas jest na okolicy. Buduje się kolejny sklep. I jak jestem w miejscowości gdzie jest dino to zawsze tam zakupy się robi. :) 

U mnie w obrębie kilkunastu km już nie ma takiego typowego małego osiedlowego sklepiku wszystkie upadły zostały dina, biedronki , lewiatany,Lidl,delikatesy centrum itd. widzę najbardziej oblegana jest 🐞wcześniej sporo osób do centrum chodziło ale odkąd postawili Dino to  ludzie się do niego z delikates przenieśli...jest trochę taniej 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
13 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Śwagier przywiózł raz piwo dobrze po terminie 

Później już sprawdzał co bierze, i często nic nie przywoził 

Opublikowano
11 minut temu, Jan1972 napisał(a):

https://www.portalspozywczy.pl/mleko/wiadomosci/sm-gostyn-przegral-w-sadzie-z-rolnikami-bedzie-musial-zwrocic-pieniadze,274620.html

Czy wiecie może o co tu chodzi, że nie można obniżać ceny rolnikowi bez jego zgody?

Wiele razy to było pisane. Według prawa w Polsce rolnik oddający mleko ma znać cenę na kolejny miesiąc zanim zacznie oddawać mleko. Ci których uokik ścignął tak robią. Molochy czy Piątnica zawsze podają cenę do przodu. Reszta podaje cenę na koniec miesiąca. Czyli rolnicy nie wiedzą za ile doją. W sumie jak się teraz to rozniesie i ktoś będzie chciał się przenieść do innej mleczarni to będzie mógł zakładać takie sprawy na początku roku gdy są obniżki i ładną kasę przytulać 

• Like 1