Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Rrolniik napisał(a):

@Akardin Stanisław to swoje 5 minut miał w każdym wieku, pierwszą wolnostanowiskową postawił 30 lat temu jak miał jakieś 45lat, nie każdy startuje z super gospodarstwa gdzie w wieku 2X czy 3X ma możliwości dużego rozwoju, wielu musi długo pracować aby mieć możliwości na spory skok do przodu

Chyba również wiesz o tym jak syna traktuje ? ch*ja i poniża przy pracownikach .... Zero szacunku . Kto wie ten wie jaki to człowiek.

4 minuty temu, Akardin napisał(a):

Chyba również wiesz o tym jak syna traktuje ? ch*ja i poniża przy pracownikach .... Zero szacunku . Kto wie ten wie jaki to człowiek.

Ale prawda również jest taka że jak starego zabraknie to się pójdzie jebać bo tylko on tam ten pierdolnik ogarnia ...

Opublikowano
52 minuty temu, Akardin napisał(a):

Znam taki przypadek gość w wieku 50 lat pobudował oborę na 60 krów na głębokiej ściółce zatrudniał pracownikow a jego syn pracował na oborze w sąsiedniej wsi , podoił z 10 lat i oborę wydzierżawił a syn dalej chyba pracuje na oborze u rolnika , takie przypadki to rzadkość ale są .

Opublikowano

Krowy fajne dopóki ma kto zastąpić. Byle jaka sztuka da dużo lepszy zysk jak hektar uprawy oprócz warzyw oczywiscie. Ja np jakbym miał 3-4 banki nigdy w życiu w obore, jakby ona nie była trzeba być codziennie. Ale jak ludzie chcą niech i budują w wieku 70lat😁

13 godzin temu, Rrolniik napisał(a):

@Akardin Stanisław to swoje 5 minut miał w każdym wieku, pierwszą wolnostanowiskową postawił 30 lat temu jak miał jakieś 45lat, nie każdy startuje z super gospodarstwa gdzie w wieku 2X czy 3X ma możliwości dużego rozwoju, wielu musi długo pracować aby mieć możliwości na spory skok do przodu

Co za Staszek?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Akardin napisał(a):

Ale prawda również jest taka że jak starego zabraknie to się pójdzie jebać bo tylko on tam ten pierdolnik ogarnia ...

To nie człowiek to tylko postać człowieka. 

Opublikowano
3 godziny temu, Akardin napisał(a):

Jest córka która ogarnia i na nią są najlepsze krowy, gdyby nie ona to pewnie o oborze by nie myślał i rośnie młody Stanisław więc stwierdził że nadzieja nie umarła. Gdyby żył drugi syn to już dawno temu stała by obora na 400 z karuzelą.

14 godzin temu, greg1985 napisał(a):

Ja miałem 33 lata jak na mnie przepisali całość. Ale w okolicy są jeszcze tacy starsi co trzymają w garści żeby mody nie przepuścił 🤷🤷

Mam kolegę 39 lat, od dawna na niego, rodzice 60lat ale on o niczym nie decyduje, dostaje 400zł tygodniówki za robotę żeby w głowie mu się nie poprzewracało od kasy 🤣🤣🤣

Inny ma 120 dojnych i robi u rodziców za oborowego i też nic nie ma do powiedzenia.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Rrolniik napisał(a):

Jest córka która ogarnia i na nią są najlepsze krowy, gdyby nie ona to pewnie o oborze by nie myślał i rośnie młody Stanisław więc stwierdził że nadzieja nie umarła. Gdyby żył drugi syn to już dawno temu stała by obora na 400 z karuzelą.

Mam kolegę 39 lat, od dawna na niego, rodzice 60lat ale on o niczym nie decyduje, dostaje 400zł tygodniówki za robotę żeby w głowie mu się nie poprzewracało od kasy 🤣🤣🤣

Inny ma 120 dojnych i robi u rodziców za oborowego i też nic nie ma do powiedzenia.

To jakby poszedł na etat nawet za najniższą krajową jego tygodniówka wzrosła by dwukrotnie 🤣i jeszcze miałby niedzielę a być może i sobotę wolna a tak to 400zł/7=niecałe 60 zł- za***ista dniówka😁

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano

@MariuszDe

Co najlepsze ma prawko C+E, uprawnienia na koparki i inny sprzęt budowlany a siedzi w oborze do 21 godziny przy 30 dojnych i liczy że jakaś laska sama przyjdzie do dziedzica 🤣🤣🤣

13 godzin temu, Matmen napisał(a):

Przypadki są różne ojca kumpel pierwszą oborę budował jeszcze w latach 90 późnie postawił jeszcze dwie a teraz likwidacja, mam znajomego co w roku 2000 miał trzy krowy trzy maciory hektar truskawek i 12 ha teraz ma 400 sztuk bydła. Kolega w rodzinie ma wujka ma 6 czy 8 kurników ma ponad 60 lat i kilka lat temu chodził do wróżki która mu powiedziała że dożyje 80lat to zaczął robić pozwolenia na jeszcze trzy kurniki ale nie wiem jak to się skończyło;)

Też znam taki przypadek w dalszej rodzinie gdzie ojciec miał 100 dojnych 20lat temu 4 synów ale żaden nie chciał i myśleli że sprzedadzą a tu wujaszek 15 lat temu sam wszystko opchnął, 80ha ziemi w dzierżawę i z ciotką sobie kilka razy do roku gdzieś w świat na wakacje.

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Marcin133 napisał(a):

Krowy fajne dopóki ma kto zastąpić. Byle jaka sztuka da dużo lepszy zysk jak hektar uprawy oprócz warzyw oczywiscie. Ja np jakbym miał 3-4 banki nigdy w życiu w obore, jakby ona nie była trzeba być codziennie. Ale jak ludzie chcą niech i budują w wieku 70lat😁

Co za Staszek?

Stanislaw Ż. 

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie po sąsiedzku jest facet, prawie 40 lat. Gospodarka przepisana na jego siostrę, która siedzi w Warszawie. Rządzi jego 70 letni ojciec ze stryjem. On ma inżyniera z elektroniki, a robi za parobka u nich. A co najlepsze to musi prosić ich o każdą złotówkę, a to paliwo, a to na siatkę czy folię do siana, itd. Awantury są tam dosłownie o wszystko. Miał kiedyś narzeczoną, ale ją przepędzili, bo z miasta

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Kolega mi opowiadał , że zna przypadek gdzie dziewczyna poszła z gospodarki z dwóją dzieci bo na teściów wszystko było , ona robiła pomagała krowy doiła , chciała wejść pod ocenę kryć lepszymi bykami ale NIE , nie można w końcu nie wytrzymała i mówi do tego męża , że ona stąd idzie bo psychicznie nie może tego znieść , a on do niej to idź i sam został z tymi ojcami , ja bym nie został poszedł bym z nią .

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, KoneserOporu napisał(a):

Gdyby kobiecina wyglądała mu na uczciwą to powinien powiedzieć że idzie za nią.

Łatwo powiedzieć gorzej czasem zrobić. Zobowiązania inwestycje długoterminowe. Bardzo współczuję ludziom w takich sytuacjach. I nawet niechce sie myśleć że trzeba by taką decyzję podejmować.

Opublikowano

różne są przypadki, też takie że można mieć fajnie podzielone stado dogadywać się i kasy więcej niż byłoby tylko na jednego także no. a takie patologie jak opisujecie to nie szkoda mi tych chłopów, ale jak zakochane w ogonach i traktorach to nie przepowiesz całodobowo oporowo auuu

Opublikowano
3 minuty temu, michalcium napisał(a):

Łatwo powiedzieć gorzej czasem zrobić. Zobowiązania inwestycje długoterminowe. Bardzo współczuję ludziom w takich sytuacjach. I nawet niechce sie myśleć że trzeba by taką decyzję podejmować.

Z tego co rozumiem zobowiązania są rodziców, a nie tego nieszczęśnika niewolnika.

Ogólnie nie chcę się rozgadywać na temat swojej historii ale pewnie gdyby jaj zabrakło to bym skończył podobnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, michalcium napisał(a):

Dokładnie. Łatwo się mówi ze swojej perspektywy, ale jak np ojce ze 20 lat dzień w dzień kładą do łba, że gospodarka to świętość, że trzeba ojcom pomagać, że wstyd ludziom spojrzeć w oczy to niejeden słabszy by uległ. Do tego w tym przypadku jest tak, żę przy 40 sztukach typ wszystko robi ręcznie, bo wszystko poupychane w starych szopach, ciemnica, między krowy trzeba wchodzić z wciągniętym brzuchem, dojarka konwiowa, bo dziadkowi nie pasuje kucie ścian, brak wyciągu do obornika, bo trzeba by powiększyć płytę gnojową i wejść w pole

• Confused 1
Opublikowano

Dużo pierdolenia jest czasem jak jakaś Jaworowicz czy inna wariatka zrobi reportaż jak to dzieci źle traktują rodziców, ale gdy jest odwrotnie i tak jak tu piszecie zrobią młodemu wodę z mózgu, że z inżynierem siedzi i w gównie za***rdala i nawet telefonu nie ma na siebie to jeszcze śmiech jest z typa. Tam potrzeba pomocy. Przynajmniej psychologa

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Krowa bez ,,miłości,, nie da cielaka nie ma cielaka nie ma mleka jasne 😁👍😀

kurła sławek strach pomyśleć co ty tam z ta krowa robisz przy inseminacji 😂😂😂

• Haha 1