Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Rrolniik napisał(a):

Żebyś wiedział że brakuje, gdyby było to gdy ten Staś mleko dawał do Łap to krzesła by fruwały a prezes z radą przez okna by uciekali 🤣🤣🤣

Dokładnie  🤣🤣🤣 stasiulek to potrafi 🤣🤣🤣

Edytowane przez grzesiu
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam czasami wrażenie że wy to tutaj jesteście wszyscy jedna rodzina. Albo te Podlasie takie małe. Każdy każdego zna. Każdy o każdej mleczarni wie wszystko. Ja to żadnych ludzi z 3 wioski obok z nazwiska nie wymienię. 

Edytowane przez kampl
Opublikowano
Godzinę temu, Rrolniik napisał(a):

Żebyś wiedział że brakuje, gdyby było to gdy ten Staś mleko dawał do Łap to krzesła by fruwały a prezes z radą przez okna by uciekali 🤣🤣🤣

Ty gdzieś z okolicy Łap? Byłem kilka dni temu tam w okolicy... Krzyżewo🤔

Opublikowano
48 minut temu, kampl napisał(a):

Ja mam czasami wrażenie że wy to tutaj jesteście wszyscy jedna rodzina. Albo te Podlasie takie małe. Każdy każdego zna. Każdy o każdej mleczarni wie wszystko. Ja to żadnych ludzi z 3 wioski obok z nazwiska nie wymienię. 

Jednak chyba z tobą coś nie tak ze ludzi praktycznie nie znasz. Lub taki zarobiony jesteś. 
Jesli chodzi o gminę to z najbliższych wsi znam praktycznie wszystkich. Jak jakieś dalsze wsie to się zna po kilka - kilkanaście osób. Dwie wioski dalej już jest inna gmina i teoretycznie niby z tamtymi wsiami mam mało wspólnego bo każdy interesy załatwia w innej gminie. A też znam po kilka kilkanaście osób. Dał większości mieszkańców to nic dziwnego. A przydaja się takie znajomości bardzo często 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
krzychu121 napisał:

48 minut temu, kampl napisał(a):

Jednak chyba z tobą coś nie tak ze ludzi praktycznie nie znasz. Lub taki zarobiony jesteś. 
Jesli chodzi o gminę to z najbliższych wsi znam praktycznie wszystkich. Jak jakieś dalsze wsie to się zna po kilka - kilkanaście osób. Dwie wioski dalej już jest inna gmina i teoretycznie niby z tamtymi wsiami mam mało wspólnego bo każdy interesy załatwia w innej gminie. A też znam po kilka kilkanaście osób. Dał większości mieszkańców to nic dziwnego. A przydaja się takie znajomości bardzo często 

To ja mam prasie jak .kampl. Cześć ludzi się zna ale tutaj oprócz mojej wioski to prawie nie ma gospodarek,W okolicy są takie że jeden bamber na całą wioskę. A i są wioski w ogóle bez żadnego gospodarza.

Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Tak, tylko można powiedzieć że z drugiej strony. W Krzyżewie to kiedyś papier zaocznie na rolnika robiłem.

8 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Dokładnie, ja tak samo znam masę ludzi z sąsiednich gmin. Żona kiedyś się dziwiła że gdzie nie zajedziemy na jakieś dożynki, festyn że tyle ludzie ze mną się wita nawet 30km od domu i skąd ja ich znam 🤣🤣🤣

Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał(a):

W stacji coboru byłeś? 

10 godzin temu, kampl napisał(a):

Ja znam i z innych powiatów bardzo dużo ludzi a tak do 10 km od siebie to można powiedzieć że wszystkich 

Opublikowano

czy ktoś z was używa oryginalny diping indal cover dip?

Godzinę temu, Rrolniik napisał(a):

Tak, tylko można powiedzieć że z drugiej strony. W Krzyżewie to kiedyś papier zaocznie na rolnika robiłem.

Dokładnie, ja tak samo znam masę ludzi z sąsiednich gmin. Żona kiedyś się dziwiła że gdzie nie zajedziemy na jakieś dożynki, festyn że tyle ludzie ze mną się wita nawet 30km od domu i skąd ja ich znam 🤣🤣🤣

Gdzie strona tam żona...

• Haha 4
Opublikowano
36 minut temu, alfa napisał(a):

W stacji coboru byłeś? 

Ja znam i z innych powiatów bardzo dużo ludzi a tak do 10 km od siebie to można powiedzieć że wszystkich 

Nie u tego złomiarza tuz do ciągnika kupiłem ... oni sklep mają na przeciw stacji i szkoły...

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał(a):

Mnie nie znasz 😜

Opublikowano
slawek74 napisał:

36 minut temu, alfa napisał(a):

W stacji coboru byłeś? 

Nie u tego złomiarza tuz do ciągnika kupiłem ... oni sklep mają na przeciw stacji i szkoły...

do Fendta?

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Na złomie czesci do ciągnika??? Coś te Ryki mizerne 

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, KoneserOporu napisał(a):

Jeżdżą tymi prasoowijarkami i przyczepami po usługach po swoich i sąsiednich powiatach  to i znają wszystkich  :ph34r:

Tych z dalszej odległości z imprez najczęściej albo przez znajomych 

Opublikowano
53 minuty temu, zapracowany123 napisał(a):

do Fendta?

Noo

29 minut temu, Marcin133 napisał(a):

Na złomie czesci do ciągnika??? Coś te Ryki mizerne 

Do starego stary tuz na przód... nowy będzie już z tuzem i womem ja mały rolnik na ,,3ha,, 🙋‍♂️ niecto co ratek...

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Noo

Do starego stary tuz na przód... nowy będzie już z tuzem i womem ja mały rolnik na ,,3ha,, 🙋‍♂️ niecto co ratek...

a to w ogóle nastąpi kiedyś ? 😂

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Na razie kosiarka ... 

Szybciej niż myślisz 🤭😁

napewno 😂😂

Teraz, Vee napisał(a):

Jaka kosiarkę zamówiłeś? 

no chyba nie Kubote 😂