Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, ChiquitaB napisał(a):

W mlekpolu już dobrze nie pamiętam ale jak kończysz całkowicie przygodę z krowami to w rok albo dwa wypłacają a jak się przenosisz to już nie pamiętam. Jak jak się przenosiłem do nich to tylko zapomnieli powiedzieć że od pierwszej wypłaty 8tys na start na udzialy biora

Tak akurat, znam z bliska przykłady gdzie ludzie skończyli i rodzinne tragedię mieli i boras czekał do końca a jeździli ludzie go prosili prawie że na kolanach . Fakt trzeba przyznać że to śmieć nie człowiek zero empatii itp. Boi się normalnie po Grajewie chodzić rozgląda sie jakby miał za chwilę kulkę dostać od jakiegoś rolnika 

Wąchal też chyba nie jest taki super jak sam o sobie twierdzi jak wszedł na bal do agrocentrum spojrzał na listę stołów i zaczął latać czerwony że mało w gacie nie narobił i podmienił sobie miejsce na inny stol. A trafił na stole 3 z giżycka i 7 z Piatnicy na początku reszta mlekpol 😁  a na podwórko nie wyszedł nawet na minutę 

Opublikowano

Mlekovita masz 6 miesięcy wypowiedzenie , mlekpol bodajże miesiąc .

Mlekovita płaci teraz 20 groszy mniej niż mlekpol więc trzeba być idiotą by do lidera iść 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Akardin napisał(a):

Mlekovita płaci teraz 20 groszy mniej niż mlekpol więc trzeba być idiotą by do lidera iść 

Kilku znajomych z 1 przeszło do Mlekpolu bo w skali roku Lyder tylko 2 msc lepiej płacił.

Opublikowano
8 godzin temu, Akardin napisał(a):

Za listopad ceny były identyczne jak tu na forum pisalo ludzie grudzień też spoko aby co od stycznia 10 gr mniej niż listopad 

Opublikowano
3 godziny temu, RolnikTivi napisał(a):

Za listopad ceny były identyczne jak tu na forum pisalo ludzie grudzień też spoko aby co od stycznia 10 gr mniej niż listopad 

Tylko 10gr 🤔😲🤦🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Niech ktoś policzy srednia z roku i poda w mlekovicie i polmleku i będzie wiadomo kto jak placil. Mlekpol przy +/- 30tys wyszedl 2.30 brutto 5% vat. RR powinna wyjść lepsza cena bo u nas czesc roku szlo 0% vat a nie chce mi się netto liczyc

Edytowane przez ChiquitaB
Opublikowano

Tylko trzeba też wziąć pod uwagę parametry. Zapomniałem o tym że przez część roku szedł VAT 0. Więc moja cena 2.35 brutto VAT jest jeszcze raz do przeliczenia bo wyjdzie pewnie kilka groszy więcej 

Opublikowano

michal_19 napisał:

Godzinę temu, W1tcher napisał(a):

Ile z tej ceny poszło na udział?

Nic

Oby może jutro do mnie przyjdzie faktura i mam nadzieję że nie będzie numeru jak 2 lata temu że mleko za grudzień wyszło 3,11 brutto a z tego ok 40gr poszło na udział