Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

To jest bardzo skomplikowane by o tym publicznie pisać 🤭😁

A co to publicznie ?

To chyba jego problem 

Ja też tego nie rozumiem 

Chcesz fakturę doplac VAT

Nie chcesz dajesz tyle ile w ogłoszeniu 

Tak to działa zazwyczaj 

A tu tak to nie działa 

Pewnie umowa z Niemcem albo inne wałki 

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, pawel885 napisał(a):

A co to publicznie ?

To chyba jego problem 

Ja też tego nie rozumiem 

Chcesz fakturę doplac VAT

Nie chcesz dajesz tyle ile w ogłoszeniu 

Tak to działa zazwyczaj 

A tu tak to nie działa 

Pewnie umowa z Niemcem albo inne wałki 

Chyba twój 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Ja tam mlika czy zboża na śfagra ryczautowca nie oddaje żeby się bać o tym pisać 

Jest regulamin olx i wyraźnie napisane że podajemy cenę brutto 

To nie oddawaj 🤣🤣🤣 

Nawet mi nie szkoda nie których nie rozumnych 🤭😁

Edytowane przez slawek74
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Dokładnie, w uja walą, a jeszcze ich tu bronią... 

Handlarze po prostu znajdują sobie sposób na "uatrakcyjnienie" oferty, lepiej wygląda cena 20.000 niż 24.600 ... Mi to jest wszystko jedno jak ktoś sobie podaje, byle by wyraźnie było podane czy to netto czy to brutto ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, ZetorMisio napisał(a):

I wszystkie ogłoszenia które wprowadzają w błąd powinny być kasowane. 

Ale cena "na export" jest właśnie ceną brutto ;) Taki sposób na obejście regulaminu ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Handlarze po prostu znajdują sobie sposób na "uatrakcyjnienie" oferty, lepiej wygląda cena 20.000 niż 24.600 ... Mi to jest wszystko jedno jak ktoś sobie podaje, byle by wyraźnie było podane czy to netto czy to brutto ...

regulaminy portali ogłoszeniowych mówią wyraźnie o podawaniu ceny brutto

dlatego takie ogłoszenia ja na przykłąd zgłaszam jako naruszenie regulaminu

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

To nie oddawaj 🤣🤣🤣 

Nawet mi nie szkoda nie których nie rozumnych 🤭😁

Ty to najwięcej wiesz....

Tyle co w pogodzie przeczytasz 

I pafnuc ci lajka da 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

W sklepie jak idziesz kupić bułki,kiełbasę czy kondony też masz cenę na eksport? czy tam np jak jest 10 zł to przy kasie płacisz 10? Czy Ci pani w kasie mówi płacisz 10 + 23 % vatu?

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Też tak robię ale to nic nie daje bo dalej te ogłoszenia widzą 🤷

Opublikowano
Teraz, ZetorMisio napisał(a):

W sklepie jak idziesz kupić bułki,kiełbasę czy kondony też masz cenę na eksport? czy tam np jak jest 10 zł to przy kasie płacisz 10? Czy Ci pani w kasie mówi płacisz 10 + 23 % vatu?

Też tak robię ale to nic nie daje bo dalej te ogłoszenia widzą 🤷

często spadają, poza tym - zazwyczaj biorę na tapetę wszytskie gościa ogłoszenia i zgłaszam masowo, wtedy spada na mur beton, razem z blokadą konta

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

To jest zwyczsjny ból ,,d,, ryczałtowcòw i to przez nich takie podawanie ceny 😁

Ból d*py to mają watofcy jak sprzedają mlyko krowę albo zboże i mają sporo taniej. W ogłoszeniu powinna być cena brutto - czyli cena do zapłaty. A czy tobie VAT oddadzą czy nie to twój problem.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jahooo napisał(a):

Ale cena na export jest ceną brutto ;) pod warunkiem exportu xD

2 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Ból d*py to mają watofcy jak sprzedają mlyko krowę albo zboże i mają sporo taniej. W ogłoszeniu powinna być cena brutto - czyli cena do zapłaty. A czy tobie VAT oddadzą czy nie to twój problem.

Albo cena netto, netto dla każdego jest takie samo ... Na skupie gdzie oddaję truskawki jest właśnie netto, a odpowiedni VAT już każdy sobie doliczy ...

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Też fajnie....ale lajka daje?

Kurna, aż mie kusi by wytłumaczyc te ceny ale może który co będzie kupował, to zrozumie sam...

😂 Człowieku 

Ty nic oprócz opisania aury za oknem na tym forum jeszcze mądrego nie napisałeś 

• Like 3
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v