Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poczytajcie niemieckie gazety, tam nawet sami niemieccy dziennikarze obwiniaja za to swoj rzad i policje! wy jestescie bardziej proniemieccy, niz niemieccy dziennikarze ! :) jak to mowia , jestesmy bardziej papieżcy od papieża ! 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Od kiedy ty tak w niemieckie gazety wierzysz? 

21 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

hubertus, twierdzisz ze odkad na granicy siedza ludzie, zmanipulowani, raptem 2 afganczykow chciano przewieść ? no błagam, a niemiecka policja to idioci, widzac ludzi na granicy, dalej bedzie przewozila opalonych do nas, by podbic statystyki? sam nie wierzysz w to co piszesz! po prostu, przestali przewozic bo ludzie zaczeli tego pilnowac!

Skoro są tam bojówki Bąkiewicza to idąc twoim tokiem rozumowania Niemcy już nikogo nie powinni tam odsyłać a dwóch Afgańczyków odesłali. Żadnej fali nie ma nikt do tej pory nie przedstawił żadnego nagrania pokazującego jakieś fale jakieś dziesiątki ludzi wracających do Polski bo ich Niemcy wyrzucili. Po prostu was oszukali i nawet nie macie żadnych dowodów.

Do tej pory jakie kolwiek nagrani nawet zrobione przez stronę pisowską pokazują jedynie pojedyncze przypadki pojedynczych osób a nie jakąś falę. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

poczytajcie niemieckie gazety, tam nawet sami niemieccy dziennikarze obwiniaja za to swoj rzad i policje! wy jestescie bardziej proniemieccy, niz niemieccy dziennikarze !  jak to mowia , jestesmy bardziej papieżcy od papieża !

Ale o coś Co chodzi? Niemcy traktują wprowadzenie kontroli jako zemstę a nasi wprowadzili kontrole aby tych cudaków z granicy trochę zbastować. Skoro są kontrole z Litwą to muszą być też dalej na szlaku bo ten ciapaty uber przyniósł już spore dochody.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Są nowe fakty na temat tego co się stało w Nowym

Kolumbijczyków pierwszy zaczepił Polak. 41 latek który zginął od ciosu nożem zadanego przez Kolumbijczyka nie dawno wyszedł z paki gdzie odsiadywał wyrok za napaść na policjanta. Pewnie był murem za mundurem.

Każdy kto lubi wychodzić z domu wie że nieraz jest niebezpiecznie tak szczerze to mi trochę tego Kolumbijczyka szkoda , myślę że pow . 10 lat siedział nie będzie 

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Zawsze jest bo najgorszy jest wiatr. Ale i owszem - bez źródeł rezerwowych to będzie "mocno". Nie mniej jednak - dobrze by było, żeby powstało.

Dobrze że jest budowana farma na Bałtyku ale to tego zbudować magazyn energii i już ten prąd jest bardzo drogi na razie wszyscy mówią że jest super ale nie do końca jest super 

Opublikowano

magazyn energii? Lepiej elktrownię atomową z blokiem gazowym lub olejowym dodatkowo w mojej opinii. Jeżeli już magazyn to jakiś wodny i jest tam parę cieków przy czym to może być malo mocy...

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał(a):

widzisz szkodliwość działania tych patroli obywatelskich. Ale żeby tak od k.rew ich wyzywać? To przecież zwykli nasi obywatele, tyle że zmanipulowani przez Bąkiewicza.🤣

Oj  przesadzasz. Skoro może być ochotnicza policja w postaci straży miejskiej, może być ochotnicza straż pożarna to czemu nie może być ochotniczej służby granicznej? zwłaszcza, że oni robią to pro publico bono, ba nawet sami sobie sprzęt i żarcie załatwiają. Trzeba doceniać incjatywę oddolną, zwłaszcza, że to poniekąd odradza się tradycja pospolitego ruszenia, a i może się to rozwinie w kierunku jakiś sztafet ochronnych?  Może premier nie austriak, ale jednak germańska krew🤣

Tylko powinni się przemianować na ruch obrony pogranicza nie granic bo to i szersze działanie i można będzie zarobicjak się zrobi remake Pogranicza w Ogniu...

• Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ale nie jest tak niebezpiecznie jak było np w okupowanej Warszawie. Porównywanie dzisiejszego stanu rzeczy z okupacją to skrajna głupota.

nawet nie chodzi mi o emigrantów , 20 lat temu przejść Warszawską Pragą wieczorem to był ,,  mission impossible'' i nie trzeba było emigrantów , nawet obecnie jak ktoś nowy pojawi się na miescie to może zostać zaczepiony i albo jest kozak albo dostanie 

Opublikowano (edytowane)

@Takeda Straż miejska to nie żadna ochotnicza policja co ty bredzisz? Poza tym nie widziałem jeszcze by straż miejska jako ochotnicza policja przeszkadzała pracować tej prawdziwej policji lżyła i wyśmiewała funkcjonariuszy prawdziwej policji.

W SG jest 1500 wolnych etatów jak ktoś chce się realizować w pilnowaniu granic naprawdę droga wolna. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
42 minuty temu, hubertuss napisał(a):

@Takeda Straż miejska to nie żadna ochotnicza policja co ty bredzisz? Poza tym nie widziałem jeszcze by straż miejska jako ochotnicza policja przeszkadzała pracować tej prawdziwej policji lżyła i wyśmiewała funkcjonariuszy prawdziwej policji.

W SG jest 1500 wolnych etatów jak ktoś chce się realizować w pilnowaniu granic naprawdę droga wolna. 

jak nie? z przymrużeniem oka to właśnie strażnicy miejscy to taka bardziej tępa i prosta wersja najprostszego krawężnika, formacja leniwców i z reguły przygłupów co nic nie potrafią robić.

A czy ty czasem tu nie wyjeżdzasz z pisowskim  murem za mundurem? Bąkiewicz i jego ekipa tylko wzięła przykład z Kurdej Szatan, Hollandowej czy tam tych pajaców co teraz rządzą a na granicy białoruskiej odpierdalali manianę  z reklamówkami, pizzą itd i to posłowie nie prosty lud, ale wiem wtedy stołek opozycjonisty to i poglądy inne.

Jak można iśc do SG jak tam według słów Sterczewskiego (KO) "w straży granicznej pracują oprawcy" nie jest to ośmieszanie policji i jej funkcjonariuszy, ale już SG tak, a Ochojska jak się wypowiadała? 

Dlaczego teraz tą szopkę co robi opozycja na niemieckiej granicy traktujesz inaczej niż tą szopkę co robiła nad białoruską granicą ówczesna opozycja, tamta szopka była oki, ta nie oki, tam mundur był be teraz jest cacy i na odwrót w zależności od opcji jaką ktokolwiek wyznaje

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał(a):

my sobie możemy podyskutowac na argumenty, ale do tych ludzi, co stanęli na granicy, żadne argumenty już nie dotrzą, oni chcą czynów

Masz rację, do małpoludów bąkiewicza żadne argumenty nie dotrą. 

Nie masz racji, oni nie chcą czynów tylko rozróby.

• Like 1
Opublikowano

Tutaj jest inny ważny temat jakże pomijany. Jaka tam panuje wykładnia w sprawie Hołowni? Czy jest on

a) za obłąkanym Lisem, agentem Kaczora i zdrajcą kraju

b) pisiorem i ofiarą tępęj propagandy pisu

c) karierowiczem, dla którego liczą się stanowiska

d) finezyjnie stara się rozmontować pis

e)sam nie wie co robi i kręci się jak gOwno w przeręblu

Opublikowano

Lisa to se daruj chłop miał jakieś udary coś mu tam w głowie po uszkadzało. Mówi co mówi trzeba brać na to poprawkę, że to już nie jest i nigdy nie będzie zdrowy człowiek. Cieszyć się,że chłop sprawny w miarę funkcjonuje po tym co przeszedł a co mói to mówi. 

1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

jak nie? z przymrużeniem oka to właśnie strażnicy miejscy to taka bardziej tępa i prosta wersja najprostszego krawężnika, formacja leniwców i z reguły przygłupów co nic nie potrafią robić.

Możesz mieć o straży miejskiej opinie jaką chcesz ale to jednak sformalizowana instytucja pracująca na podstawi i w oparciu o przepisy prawa.  Już to pisałem ale widzę nie trafiło.  Jeśli funkcjonariusz legalnej formacji jaką jest straż miejska przekroczy przepisy zostanie pociągnięty do odpowiedzialności. Tym bardziej jeśli będzie próbował np przeszkadzać policji czy obrażał policjantów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

Tutaj jest inny ważny temat jakże pomijany. Jaka tam panuje wykładnia w sprawie Hołowni? Czy jest on

a) za obłąkanym Lisem, agentem Kaczora i zdrajcą kraju

b) pisiorem i ofiarą tępęj propagandy pisu

c) karierowiczem, dla którego liczą się stanowiska

d) finezyjnie stara się rozmontować pis

e)sam nie wie co robi i kręci się jak gOwno w przeręblu

Zauważył żę jego partia zmierza w złym kierunku i chce coś zrobić żęby pozostać na rynku , musi sie odnaleść na nowo 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Takeda napisał(a):

Nie gadaj coś tam potrafią przykładem jest zakładanie blokad bo wiedzą że znak zakaz postoju i wiedzą jak mandat dać który jest niezgodny z kodeksem drogowym.

Jeszcze potrafią mandat wystawić za prowadzenie psa bez smyczy czy kagańca w miejscu publicznym 

To jest nawet więcej niż zakładałam że umieją zrobić

On nigdy nie zatonie bo jeśli będzie to robił to zrobią Majcher Karcher i szybko powstanie z popiołów jeszcze bardziej zgryźliwy i zawistny niż był wcześniej 

Opublikowano

Już na horyzoncie jest nowa partia , był palikot , petru , Hołownia , jak tak się przyjrzeć elektorowi tychże tworów to jest po częśći ta ,, elita '' która uważa się za mądrzejszą , ale tak jak napisałem oni się sami tak uważają , jeszcze jest Kukiz czy jego też zakwalifikować do tych tworów wymienionych ? 

Opublikowano (edytowane)

Pytanie czy ta wiara jest aż tak duża w tą fale czy bardziej chodzi o system ,, podrzutu " i tu bardziej sam system i zdecydowanie chodzi o system w jakim to robi i strona niemiecka .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie wiem z tego co widać wielu wierzy, ze to fala zalewa migracyjna. Politycy pis mówią o kryzysie migracyjnym na granicy. Ktoś chyba jednak w to wierzy. Tylko dowodów brak nikt dotychczas tej fali nie nagrał. Nawet ci co granicy pilnują. 

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Nie wiem z tego co widać wielu wierzy, ze to fala zalewa migracyjna. Politycy pis mówią o kryzysie migracyjnym na granicy. Ktoś chyba jednak w to wierzy. Tylko dowodów brak nikt dotychczas tej fali nie nagrał. Nawet ci co granicy pilnują. 

Chciał byś by było u nas jak we Francji?

Ja nie.

Niech nachodzące wypitalają se...do Turcji na przykład.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v