Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na te poldery trzeba mieć miejsce, a nikt prywatnie bez pieniędzy nie pozwoli sobie na możliwość zalewania jego gruntów, zatem grunty te musiałoby wykupić państwo i utrzymywać na swój koszt

na taki grunt zaraz rzucą się, jak w Krakowie, developerzy i będą przekonywac na wszelkie sposoby samorządy, aby im odsprzedały za psi grosz

i tak kółko się zamyka - znowu nie ma polderów

Opublikowano
43 minuty temu, mirro napisał(a):

Jako typ mało rozgarnięty proszę o wyjaśnienie tego fragmętu.

Inteligencji ci nie brakuje 

W takim razie nic nie muszę ci tłumaczyć doskonale zdajesz sobie sprawę o czym pisze i wiesz do czego ja nawiązuje więc sorry ale zamykam usta i nic nie dodam do tego tematu. 

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

W takim razie nic nie muszę ci tłumaczyć doskonale zdajesz sobie sprawę

Może se i zdaję sprawę , ale nie rozumiem. Dlatego musisz.😂

12 minut temu, jahooo napisał(a):

Na te poldery trzeba mieć miejsce, a nikt prywatnie bez pieniędzy nie pozwoli sobie na możliwość zalewania jego gruntów,

Tooooo może forma jakaś dzierżawy pod ten cel, czyli zalania w razie potrzeby?

Opublikowano
W dniu 4.07.2025 o 12:26, DTaras napisał(a):

Oni to dopasowują i dodają do trapezu klocek. W 40 sekund taką przedłużoną korbą rozchylają luzuja dodaja klocek i drugi raz kręcą.

Widziałeś to czy słyszałeś ? Jakby co to pytam bo coś mi tu nie pasuje.

5 godzin temu, mirro napisał(a):

Ja tam jestem raczej za kompleksowym rozwiązywaniem zagadnienia i skupieniu sie bardziej na retencji oraz ochronie powodziowej, niż uzdatnianiem naszych rzeka do funkcji transportowych. 

Winny jest Roman, bo kopie ten wungiel i zmusza Kowalskiego do jego spalania, bo inaczej węgiel będzie zalegał na hałdach  , a jak będzie zalegał to Roman będzie strajkował i Kowalski będzie musiał dołożyć do roboty Romana. Tak więc Kowalski dla świętego spokoju spali ten wungiel, żeby choć do Romana nie dokładać, bo i tak dokłada do wszystkiego.

Chyba że coś pokręciłem, to popraw.

Zgodził bym się z Tobą ale jest jedno ale. Czym ten Kowalski będzie grzał w zimę ? Sorry ale taki mamy klimat.

A tak pół serio. Mając fotowoltaikę na dachu, zimą nie wystarczyły by nagrzewnice zamiast pomp ciepła ?

4 godziny temu, mirro napisał(a):

Zauważyłeś może krój czcionki? Kursywą było.

Kursywa na innych forach to cytat. To tak gwoli przypomnienia 🤫.

4 godziny temu, Roman176 napisał(a):

najlepsze memy tylko w łonecie 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „onet Nie dostała pracy w sklepie. Osobiście poszła zapytać o powód. "Nie rozumiem takiego podejścia" Fol:TkTak:ashxobrien ok:ishxobrien”

Też bym jej nie dał. Nie przepadam za biżuterią :ph34r:.

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Sandałów Mojżesza nie znam. Znam za to Sandały Mariana.

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Inteligencji ci nie brakuje 

W takim razie nic nie muszę ci tłumaczyć doskonale zdajesz sobie sprawę o czym pisze i wiesz do czego ja nawiązuje więc sorry ale zamykam usta i nic nie dodam do tego tematu. 

Nie da się prościej ? Nic nie muszę tłumaczyć, dobrze wiesz o co chodzi. :ph34r:

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Nie da się prościej ? Nic nie muszę tłumaczyć, dobrze wiesz o co chodzi. :ph34r:

Najprościej było wytłumaczyć.

2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Kursywa na innych forach to cytat.

A na tym forum nie.

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Mając fotowoltaikę na dachu, zimą nie wystarczyły by nagrzewnice zamiast pomp ciepła ?

Nie. Ponieważ grzać trza cały czas a urobek z paneli zimą raczej żaden.

Teraz, dsbh napisał(a):

Pokręciła by jak wyżej i byś zrozumiał 

A tak mnie olała wmawiając mi że jestem inteligentny, choć kiedyś zostało tu ustalone żem gupi.🤣

Opublikowano

To mówisz, że pompa ciepła taniej wyjdzie na prąd z elektrowni ?

5 minut temu, mirro napisał(a):

A na tym forum nie.

Zauważyłem już dawno ale strach cytować tutaj na przykład takiego Tuska 🤣.

Opublikowano (edytowane)

Nie wyjdzie taniej, ale na prąd z elektrowni będzie działać kiedy potrzeba a na prąd z paneli będzie działać jak będzie z nich prąd.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

I dlatego mam piec czysto grawitacyjny i jestem niezależny pod tym względem od prądu. 

@hubertuss nie wiesz gdzie posiałem klawiaturę od komputera 🤣 ? Kurde, nikt jej nie widział. Może na 112 zadzwonić 🤔:ph34r: ?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

I dlatego mam piec czysto grawitacyjny i jestem niezależny pod tym względem od prądu. 

Podobno w zimie mają wyłączać grawitację w przypadku silnych mrozów.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał(a):

Nie wyjdzie taniej, ale na prąd z elektrowni będzie działać kiedy potrzeba a na prąd z paneli będzie działać jak będzie z nich prąd.🤣

A nie jest tak że w momencie braku prądu w Fv nie załącza się  prąd z sieci. Coś chyba ci się pomieszało ale widać żeś ty rozum gdzieś swój zgubił 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

A nie jest tak że w momencie braku prądu w Fv nie załącza się zwykły prąd.

To nie ma żadnego znaczenia, bo nie tego dotyczyło pytanie od którego zaczęła się dyskusja.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, mirro napisał(a):

Może se i zdaję sprawę , ale nie rozumiem. Dlatego musisz.😂

Zachowujesz się jak byś miał rozum 4 latka. Więc dalej nic nie muszę bo i tak nic nie zrozumiesz 

29 minut temu, dsbh napisał(a):

Widziałeś to czy słyszałeś ? Jakby co to pytam bo coś mi tu nie pasuje.

Zgodził bym się z Tobą ale jest jedno ale. Czym ten Kowalski będzie grzał w zimę ? Sorry ale taki mamy klimat.

A tak pół serio. Mając fotowoltaikę na dachu, zimą nie wystarczyły by nagrzewnice zamiast pomp ciepła ?

Kursywa na innych forach to cytat. To tak gwoli przypomnienia 🤫.

Też bym jej nie dał. Nie przepadam za biżuterią :ph34r:.

Sandałów Mojżesza nie znam. Znam za to Sandały Mariana.

Nigdy prościej się nie mówi do kogoś kto ma więcej rozumu niż się tylko wydaje co poniektórym 

27 minut temu, mirro napisał(a):

Najprościej było wytłumaczyć.

Nigdy nie będę komuś tłumaczyć kto już dawno to zrozumiał.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

To nie ma żadnego znaczenia, bo nie tego dotyczyło pytanie od którego zaczęła się dyskusja.

Ja wiem czego dotyczyło tylko po prostu nie lubię jak ktoś wali głupa którym nie jest 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Zachowujesz się jak byś miał rozum 4 latka.

Bo widzisz ewolucja o mnie zapomniała, ale Ty nie rób tego i nie zostawiaj mnie tak z tym problemem.🤣

• Haha 1
Opublikowano

A ty jakie masz ciało?? 100 letniej dziewicy?? Też taka znam. Do setki jej trochę brakuje ale twierdziła zawsze że nie ruszana.

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie mam pojęcia...

Nie mam czasu na głupoty.

Siano, teraz już żniwa...

Dzie to w te pore jeździć dla paru zdjęć na facebuka...co to za gospodarz...🤭🙆

Normalny etatowiec..Diana pierwszy raz w życiu nie zbieram ,zboża mokrego nie będę nosił.

2 godziny temu, mirro napisał(a):

To się nazywa "wrzuceniem gówna w wentylator".

Pić na wodę..

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Na te poldery trzeba mieć miejsce, a nikt prywatnie bez pieniędzy nie pozwoli sobie na możliwość zalewania jego gruntów, zatem grunty te musiałoby wykupić państwo i utrzymywać na swój koszt

na taki grunt zaraz rzucą się, jak w Krakowie, developerzy i będą przekonywac na wszelkie sposoby samorządy, aby im odsprzedały za psi grosz

i tak kółko się zamyka - znowu nie ma polderów

Się niedługo okaże jak to będzie wyglądać w życiu.

L

Planują zrobić kilka w gminie a ludzie się teraz obudzili

Nie poszedłem na spotkanie w tym temacie bo to tylko bicie piany.

Żaden właściciel pola na jednym polderze go nie uprawia

51 minut temu, mirro napisał(a):

Nie. Ponieważ grzać trza cały czas a urobek z paneli zimą raczej żaden.

A tak mnie olała wmawiając mi że jestem inteligentny, choć kiedyś zostało tu ustalone żem gupi.🤣

Ta w lutym ponad 20 dawało, w teraz ponad 30

23 minuty temu, mirro napisał(a):

Bo widzisz ewolucja o mnie zapomniała, ale Ty nie rób tego i nie zostawiaj mnie tak z tym problemem.🤣

Chcesz się z nią bliżej zapoznać?🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Normalny etatowiec..Diana pierwszy raz w życiu nie zbieram ,zboża mokrego nie będę nosił.

Coś ci się ....język plącze..

Właśnie wróciłem z wycieczki...

Dwa kombajny w zbożu  widziałem...

Mało gdzie wykoszone...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Jak nie mogli z wyborami wygrać to teraz za temat granicy się wzieli. O jednym tylko zapomnieli że i tak Polacy już mają dość i w nic im nie uwierzą. Wiadomo że granicę to nie będą pilnowane 

Będą kontrolowane na pewno. Polacy będą sprawdzać wyjeżdżających z Polski a Niemcy wjeżdżających do Niemiec. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v